MEMORIJALNA UTRKA “MATIJA LJUBEK” NA JARUNU

MEMORIJALNA UTRKA “MATIJA LJUBEK” NA JARUNU

14. svibnja, 2016.

 

15. Međunarodna memorijalna utrka „Matija Ljubek“ 2016. održat će se od 21. do 22. svibnja na regatnoj stazi na Jarunu u organizaciji kajak kanu kluba „Matija Ljubek“, a novost je da će po prvi puta ova već tradicionalna manifestaciji umjesto jednog dana trajati dva!

Očekuje se da će nastupiti oko 250 sportaša iz sedam zemalja (Italija, Mađarska, Austrija, Slovenija, Srbija, BIH i Hrvatska) u svim dobnim kategorijama, a pored brojnih kvalitetnih sportaša, nastupiti će i nekoliko vrhunskih sportaša olimpijaca i osvajača medalja s najvećih svjetskih natjecanja, kao što je Pal Sarudi – prošlogodišnji pobjednik. Osim njega nastupiti će i trenutno najbolji hrvatski kanuisti Bruno Kumpez i Štefo Lutz.

Utrka u kanuu jednokleku C1 na 1000m ujedno je i memorijalna utrka “Matija Ljubek” u spomen na proslavljenog Hrvatskog olimpijca, u kojoj svake godine nastupe velika inozemna imena. Memorijalna utrka održat će se prvog dana natjecanja, u subotu 21. svibnja s početkom u 12,00 sati.

Odmah iza Memorijala će se održati Utrka mladih zmajeva, s početkom u 12,15 sati – utrka učenika osnovnih škola na 250 m u atraktivnim čamcima („Dragon“ čamcima) na čijoj prednjici se nalazi zmajeva glava, a na stražnjoj zmajev rep. Čamac je konstruiran za 20 veslača, jednog bubnjara i kormilara što u svaki tim unosi puno zabave i adrenalina, a osim toga pruža vrlo zdravu i zabavnu fizičku aktivnost na otvorenom. Istog dana će se održati i međunarodna utrka seniora u „Dragon“ čamcima.

Drugog dana natjecanja, 22. svibnja u nedjelju, se odžava 1. Zagreb Open Water festival u sklopu kojeg će biti ponešto za sve; utrke maratona na 5 i 10 km u kajaku i kanuu, divljovodaškim i rekreacijskim čamcima.

U 10 sati će startati polumaraton na 5 – 10 km ovisno o kategorijama. Ovogodišnja novost je utrka u SUP-u (veslanje na dasci) na 8 km u profi utrci i 2 km u fun utrci koja će startati u 13,00 sati.

Ulaz na oba dana utrke je besplatan! T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code