MEĐUNARODNI FESTIVAL KOMORNE GLAZBE U MIMARI

MEĐUNARODNI FESTIVAL KOMORNE GLAZBE U MIMARI

13. svibnja, 2015.

1430304708mm7_webcover

VII izdanje međunarodnog festivala komorne glazbe Musica Maxima održat će se od petka 15. do ponedjeljka 18. svibnja 2015. u muzeju Mimara, koncertima u 20 sati i matinejom u nedjelju 17.svibnja u 18 sati. Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović kao i Ruskog veleposlanstva u RH, u organizaciji Zagrebačkog komornog orkestra i pod umjetničkom vodstvom ruskog violinista Maxima Fedotova.

Nastupaju francuski virtuoz na klaviru Francois Weigel, rado viđen gost na svjetskoj i zagrebačkoj sceni; ruski “Paganini” Maxim Fedotov; ravnatelj Konzervatorija u Petrogradu čelist Sergei Roldugin; hrvatska dirigentica Marija Ramljak; dobitnik nagrade Antionio Janigro violončelist Jeremias Fiedl te izbor hrvatskih komornih sastava i solista.

Proteklih šest godina, festival Musica Maxima, ugostio je brojne svjetske glazbenike iz desetak zemalja te više od tri tisuće posjetitelja. Na ovogodišnjem izadnju festivala, očekuje se oko 800 posjetitelja među kojima će biti i veleposlanici ambasada Rusije, Francuske, Japana i Južne Koreje.

Ulaznice za festival Musica Maxima mogu se kupiti na blagajni u radno vrijeme muzeja Mimara te sat vremena prije koncerta po cijeni od 40 kuna i 30 kuna za učenike, studente i umirovljenike.

Više informacija na: www.zagrebchamberorchestra.com

T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code