MATIĆU ZATVORI USTA RADI HIGIJENE

MATIĆU ZATVORI USTA RADI HIGIJENE

30. siječnja, 2018.

 

 

Matić jednostavno ne shvaća da je već odavno pročitana priča. A da bi koliko – toliko podsjetio na svoje „slavne“ dane još mu tu i tamo daju medijskog prostora da „kaka“, prije svega na časne i poštene hrvatske branitelje. Njega ne cijene ni u njegov političkoj stranci, a za branitelje bit će i ostat će „dezerter“. Svojedobno je objavio i knjigu „Ništa lažno“ za koju je Branko Borković-Mladi Jastreb jednom izjavio da je u njoj – „sve lažno“

Napisao: Mladen Pavković

Vrhunski „stručnjak“ za branitelje, bivši najgori ministar branitelja Predrag Matić-Fred, ne prestaje s provokacijama. Sada je iskoristio intervju u jednom dnevnom listu (Novi list, 29. siječnja 2018.) da ponovno hrvatske branitelje naziva teroristima (sic!), da kaže kako Hrvatsku već 20 godina maltretira 40 branitelja, da ne želi s braniteljima biti ni u tramvaju, da je aktualni ministar branitelja Tomo Medved zapravo sindikalni povjerenik branitelja, da je braniteljima neugodno obući majicu s kratkim rukavima, jer bi im se na ruci vidjela tetovaža gdje piše JNA, da je nekima od njih i veliki Tito na prsima, pa ne mogu na plažu, da su branitelji podigli šator ispod prozora njegova bivšeg ureda zbog podrške Milanu Bandiću, a ne protiv njega i SDP-a, da su taj protest vodili Crkva, HDZ-e i Milijan Brkić, da je Karamarko upropastio Hrvatsku, da predsjednica Republike Kolinda Grabar – Kitarović i Brkić odu u Izrael i tamo ih se ne može odvojiti od Zida plača, a kad se vrate u Hrvatsku koketiraju s fašizmom i ustašama, da je u ratu „okinuo“ osam tenkova i oklopni transporter itd. i tome slično.

Matić jednostavno ne shvaća da je već odavno pročitana priča. A da bi koliko – toliko podsjetio na svoje „slavne“ dane još mu tu i tamo daju medijskog prostora da „kaka“, prije svega na časne i poštene hrvatske branitelje. Njega ne cijene ni u njegov političkoj stranci, a za branitelje bit će i ostat će „dezerter“. Svojedobno je objavio i knjigu „Ništa lažno“ za koju je Branko Borković-Mladi Jastreb jednom izjavio da je u njoj – „sve lažno“! Nu, kad ga pitate kako je mogao dobiti (i primiti) „Red hrvatskog križa“, odličje za teško ranjene u Domovinskome ratu – šuti. Muči i kad mu spomenete da ima više odličja i priznanja nego svi ratni zapovjednici Vukovara i Škabrnje! S obzirom da je u Domovinskom ratu bio običan vojnik, zanima nas: tko mu je potpisao ratni put, odnosno tko ga je predložio za najviša državna ratna odličja? Također je u njegovoj biografiji nejasno: kako je mogao kao teški invalid i teško bolestan PTS-ovac obavljati dužnost ministra, a kako može sada saborskog zastupnika? Nekada je pričao da je „okinuo“ jednom više tenkova nego što to kaže danas. Ali, ako ste primijetili ni jednom ne spominje – čijih? Ne govori ni o tome protiv koga se borio u vrijeme rata, jer bi to možebitno naškodilo njegovoj političkoj i inoj karijeri.

Jedan je ratni zapovjednik za njega rekao da čim otvori usta ne govori istinu. Je li to baš tako ili nije, i sami smo se uspjeli uvjeriti tijekom njegova „kaubojskog“ djelovanja. Ali, nakon svih njegovih izjava, nekako se stječe dojam da „nikada“ nije ni bio hrvatski, već srbijanski ministar!

Stoga, Matiću zatvori već jednom usta. Higijene radi!

Izložba o Jasenovcu

Opet kasno! Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH uputilo je notu Republici Srbije zbog izjava prvog potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova RS Ivice Dačića izrečenih u sjedištu Ujedinjenih naroda u New Yorku 25. siječnja 2018., prigodom otvaranja izložbe „Jasenovac – pravo na sjećanje“.

U noti se ističe kako su izjave ministra Dačića u UN-u pokazale da Republika Srbija nastavlja sa zloupotrebom i manipuliranjem žrtava Jasenovca u dnevnopolitičke svrhe te da upozoravaju da „ovakve neistinite i uvredljive izjave upućene prema Republici Hrvatskoj i njezinim dužnosnicima, dovode u sumnju iskrenost deklarativnih stajališta Republike Srbije o želji za pomirbom i izgradnjom dobrosusjedskih odnosa“.

Ovaj protest hrvatskog ministarstva u svakom je slučaju dobro došao i točan je. Međutim, do toga uopće nije trebalo ni doći da je Republika Hrvatska na vrijeme upozorila Ujedinjene narode, ali i druge da Srbi pripremaju jednu tako veliku izložbu, ali s ciljem da Hrvatsku i njezine građane što više omalovaže, obrukaju i prikažu kao fašiste, pa čak i kao genocidni narod! Za to je izabran i odličan povod – Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta, ali i vrlo dobro mjesto. Stoga, poštovana ministrice vanjskih poslova, nemojte nam sada reći da se za otvaranje ove izložbe nije znalo iznimno dugo. (Ne radi se to preko noći). Znalo se, ali hrvatska diplomacija nije ništa poduzela da se ona spriječi (što je malo teže), niti da na vrijeme upozori svijet na podlu igru Srbije. Tek kad je otvorena, tek se onda „probudila“ i hrvatska diplomacija, pa joj sada ne preostaje ništa drugo nego da se „dopisuje“ sa Dačićem i Srbijom.

Dačić, osim toga, tu nije jedini problem, jer iza njega stoji i čitava Vlada i politika Republike Srbije. Znali su oni dobro što pripremaju i koga šalju na otvorenje.

Dosta srbijanskog terora

Nakon ove izložbe, Hrvatska pod hitno treba i mora oštro protestirati i kod Ujedinjenih naroda, ali svoju kritiku, odnosno neslaganje uputiti i, kako bi rekao papa, Urbi et Orbi (gradu Rimu i cijelom svijetu), tj. dignuti galamu, da je dosta „srbijanskog terora“ i upoznati svijet s agresijom Srbije 1991. na Republiku Hrvatsku, tim prije što u svijetu iznimno malo znaju što se kod nas događalo početkom devedesetih godina prošlog stoljeća.

Kad bi svijet uistinu znao što je zadesilo našu državu u vrijeme obrambenog Domovinskoga rata vjerojatno bi drugačije prihvaćao takve i slične izložbe, ali i druge manifestacije koje dolaze iz Beograda, a imaju veze s Hrvatskom.

Ovako ispada da će Srbi neprestano provocirati i blatiti, a mi ćemo im nakon toga (uzalud) odgovarati!

Sve u svemu, i ova je nota došla (pre)kasno!

Utakmica je već odigrana! T

8 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Velebit
  #1 Velebit 31 siječnja, 2018, 14:30

  Ovo nema nigdju u svjetu samo ovdje u Hrvatskoj vlada luda a Pupovc . Vlada 0 Pupovac 7 Znamo tkoje pobjedio.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. zagorski veseljak
  #2 zagorski veseljak 31 siječnja, 2018, 11:56

  Stvarno dajte više konkretne podatke a ne naklapajte bez veze.
  Koja je to vrtsa novinarstva.
  Ne mogu shvatiti definicju.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anonimno
  #3 Anonimno 31 siječnja, 2018, 01:48

  Vidi moj Hrvatski narode koga mi placamo.Predsjednica pozvala cetnika Vucica u Hrvatsku.Sramota sramota i sramota Kolinda vodiga doma Kod Jakova

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno XX
   Anonimno XX 31 siječnja, 2018, 11:54

   U jučerašnjem Dnevniku piše da je Kolinda grabar Kitarović pozvala Vučića, dakle osobno….e piše da je presjednica RH pozvala..
   Nek već novinari i urednici nauče pravopis i gramatiku.

   Ovo ti je super komentar.

   Odgovorite na ovaj komentar
 4. Vukovarac
  #4 Vukovarac 30 siječnja, 2018, 19:23

  Matić na žalost ne govori istinu. Kleveće i vrijeđa hrvatske branitelje. Jadni političar.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. zeus
  #5 zeus 30 siječnja, 2018, 15:44

  e*ksane-higijeničaru koje ti imaš”obrezanje” kad tako štitiš ovog BG-VU dečka,koji je branio VU protutenkovskim projektilima (ne zna se gdje ih je nabavbljao,možda preko Arkana ili Mijatovića),ali trebalo biveć jednom objaviti tu kotu sa koje je Peđa gađao tenkiće,,,

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. MERLE
  #6 MERLE 30 siječnja, 2018, 11:11

  PA DOKLE ĆE TE “REKLAMIRAT” TOG KRETENA KOJI ZAJEDNO SA beljakom JE OPASAN ZA SVE KOJI IMAJU AUTE I RADIJA U NJIMA!!! ZA CD TA GNJIDA NIKAD NIJE NI ČULA!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Ksantipa
  #7 Ksantipa 30 siječnja, 2018, 08:10

  Mnogi bi radi higijene trebali zatvoriti usta, a svakodnevno u više medija objavljju svoje “umotvorine”, pune mržnje prema onima koji drugačije misle, uz neprimjerene izraze i psovke. Gospodin Matić je obrazovan i kulturan gospodin, prefin s obzirom na sve što su mu radili i što mu rade.
  Tužite ga ako ne govori istinu. Dokažite da su vaši prokazani “branitelji” pravi, da nisu invalidet stekli u pijanom stanju i daleko od bojišnice. Jučer se o tome govorilo na televiziji. Postoje živi svjedoci pojedinih događaja.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code