MARIJANA PETIR: VELJKO MARIĆ UMIRE U ZATVORU

MARIJANA PETIR: VELJKO MARIĆ UMIRE U ZATVORU

5. travnja, 2016. 0 komentara

images|cms-image-000038318

Teško je bolestan, bubrezi mu otkazuju i ima jaka krvarenja! Ne puštaju ga u normalnu bolnicu i ne daju mu privremeni prekid odsluženja! I Veljko Marić ima ljudska prava, tražim da se osiguraju pod hitno! Sramotna je činjenica da je bjelovarski sud potvrdio presudu beogradskog suda, iako je zakon po kojem se sudilo Mariću u suprotnosti s međunarodnim pravom! To što se dogodilo s Marićem, velika je mrlja bivše Vlade i očekujem da aktualna vlast ispravi nepravdu! Odmah” – rekla je Petir.

Gošća Bujice, u ponedjeljak 4. travnja, HSS-ova euro-parlamentarka Marijana Petir dramatični apel za napravedno zatočenog hrvatskkog branitelja Veljka Marića iznijela je na kraju emisije. Osim o Mariću, govorilo se i o migrantima, napadima na Marijanu Petir od strane kontroverznog Ante Tomića, ali i najnovijim napadima „Kulturnjaka 2016.“ na ministra Hasanbegovića i hrvatski način života.

Na početku Bujice u cijelosti je emitiran spektakularni govor mađarskog premijera Viktora Orbana, koji se na nacionalni blagdan – 15. ožujka, u Budimpešti obratio tisućama ponosnih Mađara. U govoru je Orban, bez dlake na jeziku, progovorio o svim slabostima Europe, o tome kako je Europa sve manje slobodna i kako se političarima poput njega stavlja brnjica na usta. “Migranti nisu izbjeglice, oni donose teror i kriminal u Europu” – smatra Orban i dodaje: “ Njihovo preseljenje na europski kontinent je pomno isplanirana akcija. Njihovim dolaskom želi se mijenjati europska kultura, artiljerija lijevih medija je usmjerena protiv svih koji o tome otvoreno govore. Humanitarna kriza koristi se kao kamuflaža za okupaciju i potkopavanje kršćanskih temelja Europe. Bruxelles ne može biti i nije iznad nacionalnih zakona i narodi Europe nisu nikada htjeli Sjedinjene Europske Države…”

Povijesni govor Viktora Orbana, Petir je spremno komentirala: “Gospodin Orban je o zahtjevima za azil kritički progovorio još kada su u Mađarsku i EU ulazili Srbi i Albanci. Na vrijeme je upozoravavao na probleme s kojima će se Europa sresti, a tada su mu se smijali, izrugivali i proglašavali ga ksenofobom! Europa je cijelo vrijeme izložena neviđenom pritisku tzv. civilnog društva i lijevih medija. Orbanu danas čak i neki europski čelnici koji su u početku migrantske krize bili protiv njega, daju za pravo. Europa jest slaba i kada Orban kaže da oni koji dolaze nisu migranti nego donositelji kriminala i terora možda jest riječ o oštroj retorici, ali sigurno ima argumenata.” T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

<

*

code