HDZ I SDP IMAJU KONCENZUS OKO EURO PITANJA

HDZ I SDP IMAJU KONCENZUS OKO EURO PITANJA

10. siječnja, 2020.

 

U petodnevnom posjetu Hrvatskoj boravi skupina od 60-ak dopisnika međunarodnih medijskih kuća iz Bruxellesa. Riječ je o redovnom posjetu državi predsjedateljici na početku predsjedanju Vijećem Europske unije s ciljem upoznavanja glavnih odrednica programa predsjedanja kroz susrete i razgovore s najvišim dužnosnicima.

Nakon sastanaka s ministrima u hrvatskoj Vladi, u četvrtak je održan i susret sa saborskim zastupnicima Mirom Kovačem (HDZ) i Joškom Klisovićem (SDP) koji su u opuštenoj atmosferi odgovarali na raznolika novinarska pitanja o hrvatskoj vanjskoj politici te različitim perspektivama i pristupima pozicije i opozicije u rješavanju određenih vanjskopolitičkih i europskih pitanja. Briselske izvjestitelje zanimali su, između ostaloga, i stavovi dvojice saborskih zastupnika, kao iskusnih diplomata, o politici proširenja, kohezijskoj politici, raspodjeli europskih sredstava.

Kovač i Klisović istaknuli su kako su dvije najveće stranke u Hrvatskoj, HDZ i SDP, od osamostaljenja Hrvatske redovito postizale konsenzus oko bitnih vanjskopolitičkih pitanja, kao što su euro-atlantske integracije, a sada i politike proširenja Europske unije.

– Svjesni smo različitih stavova među takozvanim starim i novim članicama Unije, no Hrvatska se zalaže za nastavak proširenja na zemlje jugoistočne Europe. Upravo je ova tema istaknuta kao jedan od prioriteta Hrvatske tijekom predsjedanja, budući da joj je u dugoročnom interesu postizanje stabilnosti u najbližem susjedstvu, zajednički su ocijenili Kovač i Klisović, koji su osobito prijateljsku i dobrosusjedsku podršku iskazali Bosni i Hercegovini. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. pepe
    #1 pepe 19 siječnja, 2020, 03:07

    tar koja balkanska polupismena “magarad” su izmislila ovo “koncenzus”?! zar je težko napisati “dogovor” ili “ustupak”? propali u zemlju bez traga i glasa rogatomu na domjenak svi do jednoga. euro će zabiti zadnji čavał u lies hṙvatskoga na međunarodnoj pozornici takmeno nesposobnoga gospodarstva, jur danas na dnu EU-rope, ter izza kazahstana.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code