MALO MILAN, PA MALO BANDIĆ I TAKO UNEDOGLED

MALO MILAN, PA MALO BANDIĆ I TAKO UNEDOGLED

30. svibnja, 2017.

 

 

Genijalni“ izborni zakon kreiran po stranačkim potrebama i interesnim skupinama, kako domaćim tako i stranim, donio je naplavinu kojekakvog otpada pa više ne pomaže ni razdvajanje po ideološko ekološkom načelu. A tko je izvršio reciklažu – lideri političke kamarile. Sve su to visokoumni likovi i vrhunski stručnjaci u oblastima za koje su educirani, ali ne žele raditi u svojoj struci. Tamo bi netko mogao zatražiti njihovu odgovornost, a u politici nisi nikome odgovoran i možeš mirno trpati krupnu lovu u džep

Napisao: Zoran Čapalija-Čaplja

Opća zbrka na političkoj sceni potpuno je izludila biračko tijelo. Koga god pitaš što se događa nitko ne razumije, a onda je potpuno jasno zašto se ne vidi izlaz iz ovog kaosa. Scena je prepuna lažnih mesija, pravednika, poštenjačina i “istinskih domoljuba“ koji su doveli Hrvatsku u ovo beznadno stanje, pa ti braco biraj. I biralo se. Povućeni su listići lokalnog političkog toalet-papira za koje je većina korisnika utvrdila kako su već korišteni te nakon reciklaže ponovo vraćeni u uporabu. Vama će to pojašnjavati zaštitom šumskih dobara jer vas ta birokratska kamarila smatra neinteligentnim nižim bićima. Sve i dalje opet teče prema trgovačkoj maksimi: „Biraj jednog – uzmi deset“ To što vam svi osim jednog izabranog ne trebaju nije važno „jer vi ste to tražili“.

„Genijalni“ izborni zakon kreiran po stranačkim potrebama i interesnim skupinama, kako domaćim tako i stranim, donio je naplavinu kojekakvog otpada pa više ne pomaže ni razdvajanje po ideološko ekološkom načelu. A tko je izvršio reciklažu – lideri političke kamarile. Sve su to visokoumni likovi i vrhunski stručnjaci u oblastima za koje su educirani, ali ne žele raditi u svojoj struci. Tamo bi netko mogao zatražiti njihovu odgovornost, a u politici nisi nikome odgovoran i možeš mirno trpati krupnu lovu u džep. Ako dođeš do Sabora onda si na konju jer imaš i imunitet pa možeš laprdati i raditi što hoćeš i nitko ti ništa ne može. U slučaju da krene nizbrdo preći ćeš na političku trgovinu i popraviti status. Ma što te briga, u struci bi morao raditi do 65. godine života i to za sitnu lovu, a ovako radiš par godina za vrhunsku plaću i onda odlaziš u veliku „zasluženu mirovinu“. Na stranačkoj listi bit ćeš razvrstan u skupinu ideoloških jastrebova ili podizača ruke i demokratski će ti se odrediti što možeš i moraš govoriti.

Prema izjavama političkih lidera u Hrvatskoj se na posljednjim lokalnim izborima dogodilo nezapamčeno čudo. Svi su ostvarili izbornu pobjedu. Koja je to divota kad nemaš gubitnika, a svi presretni zbog ostvarene pobjede. Na crvenom tepihu djelomično su podijeljene fotelje i cirkus može nastaviti s radom. Na određenom broju izbornih mjesta došlo je do pripetavanja no bez obzira na buduće rezultate publika vjerojatno neće zapljeskati jer su nažalost sveukupni rezultati izbora alkarski rečeno „u ništa“.

Oni koji bi mogli nešto učiniti programirano se izbacuju iz utrke jer tko to ne daj Bože smije biti sposobniji ili pametniji od etablirane političke „elite“. U tiskovinama i na TV-u ih se odmah stigmatizira kao krajnju ili ekstremnu desnicu. Njihova istina i stvarno domoljublje odmah se nazivaju fašizacijom, nacionalizmom i ustaštvom. Priča se ponavlja iz izbora u izbore a ti narode i dalje budi samo statistički birački broj ili odlučno reci kako više nećeš izlaziti na izbore jer ti ne možeš baš ništa promijeniti. Bilo bi dobro sjetiti se samo nekoliko činjenica. Znadeš li koliko istomišljenika imaš? Na parlamentarne izbore od 2003. izlazilo je:

2003. = 70,91 %¸ nije izišlo 29,09 %

2007. = 67,40 % nije izišlo 32,60 %

2011. = 61,,95 % nije izišlo 38,05 %

2015. = 69,98 % nije izišlo 30,02 %

2016. = 52 % nije izišlo 48 %

2017. = izići će samo kandidati !!!

Ne misliš li kako ste mogli bitno pokidati politički toalet-papir na upotrebljive komadiće. Ni na Lotu ne možeš dobiti ako ne ispuniš listić. Tko ti može bolje pomoći nego što sam možeš. Ne dozvoli da te nadalje zaglupljuju kojekakvi likovi kojima je majka obukla odijelo, stavila kravatu i poslala ih u ovu političku kaljužu s uputom: „Dijete samo šuti i klimaj glavom i uspjeh ti je zagarantiran. Ni slučajno ne progovaraj jer će odmah otkriti koliki si blento i ode tvoja karijera“.

Bal vampira

Lako se možeš ubaciti u SDP jer tamo više nema pametnih i sposobnih za novu elitu. Vidiš da u toj stranci nisu imali pametnog i sposobnog kandidata za gradonačelnika Zagreba. Ima tamo puno polu-upotrebljivih ali su ipak morali posegnuti za kandidatom iz male strančice od tri i pol člana jer su tamo sve pravi genijalci i nadasve pošteni. Šteta što im je “BAL VAMPIRA“ u Kumrovcu uslijedio tek nakon isticanja lista kandidata pa su tako ostali bez mogućnosti odabira uživo. I tako se mrak nadvio nad metropolom.

I u HDZ možeš lako. Tamo isto nemaju pravog kandidata za gradonačelnika Zagreba. Njima Zagreb i nije bio bitan pa su za lokalne izbore odabrali nevjerodostojnog kandidata. Oni se bore za bolje pozicije u velikim financijskim sredinama poput Špičkovine i Sračkovca itd.

Na most se ne penji jer je u ruševnom stanju, a i neki prolaznik je obavio veliku nuždu pa ima malo neugodnog mirisa. Za zid se ne pridržavaj jer bi mogla ispasti koja cigla pa ode karijera u ambis. To ti je tako kad su stručne škole neatraktivne pa priučeni zidarski pomagači zidaju zidove i prave mostove. Kamo sreće da su putem mobitela, kao što to imaju običaj, dobili upute o gradnji od znalaca, a ne od nezasitnih tajkuna. Zato se most ljulja a iz zida ispade vezivo.

Naši dragi seljaci razbježaše se kud koji čim su im savjete počeli dijeliti oni koji su od motike pobjegli u gradove glavom bez obzira. Shvatili seljaci kako se više ne trži žito i kukuruz nego autoradiji pa i oni utekoše na svoju stranu. Sjetili se oni svoje stare narodne poslovice: „Tko s đavlom tikve sadi, lupaju mu se o glavu“ pa napustiše svoje vođe. Sad se masovno uključuju u TV emisiju „Ljubav je na selu“ jer od toga barem imaju neke koristi.

U HSU prijatelju ne ulazi. To su ti je ekipa mirogojskih vježbenika u kojoj ima i onih crvenih od sramotnih djela u prošlosti. Unatoč visokoj životnoj dobi vrlo su agilni jer mogu u tri sekunde pet puta preokrenuti kapute. Ne glavinjaju oni radi toga što su zbog starosti izgubili kompas, već radi toga što njihovi osobni interesi bježe čas lijevo pa onda desno. Jadni penzići pokidali noge od pretrčavanja.

Naredni računi

U Zagrebu status quo. Malo Milan pa malo Bandić, a onda opet iznova i tako u nedogled. To je momčina i pol. Odmah nakon operacije odjuri naš Milan na Alku u Vukovar. Da je imao samo malo više vremena poveo bi on nekog konja koji šuti i daje sve od sebe pa bi i on tamo pripetavao. Bojim se samo narednog računa za Holding jer ipak netko mora platiti promidžbeni ceh. Jednostavno ti pošalju račun, normalno svaki čas nešto veći pa ti nađi kunčice gdje god znaš. Već neko vrijeme razmišljam kako bi mi građani trebali njemu poslati račun ako misli da mi i dalje živimo u Zagrebu. No i njemu će stići račun na naplatu. Bože ne daj dugo čekati ili uzmi peglu na ćumur i bacaj, ali molim Te ne promašuj.

Sveukupno politička scena odvija se poput radnje u TV seriji “Lud, zbunjen, normalan“ no kod nas je ovog normalnog zamijenio nenormalan. Od jada i nemoći zagaziše vrli političari u moralnu kaljužu spremni na savez s crnom vragom samo da se dočepaju trona. Zamutiše vodu jer se riba lako lovi u mutnoj vodi. Politička trgovina dosegla je vrhunac ali ni oni koji su sve zakuhali, kao ni oni koji bi rado kuhali a ne mogu, nemaju recept za dovršavanje jela.

Jučer na svetoj misi upitah Boga ima li rješenja za ovu situaciju, a On mi reče: “Ima sinko za svaku situaciju rješenje, bilo ono malo bolje ili lošije, ali ima. Pitam ja kad će se i kako riješiti, a on uz smiješak veli: „Kad Ivan Šuker bude mogao obući odijelo od Gordana Marasa“. Znači sprema nam se velika dijeta radi moralnog i mentalnog pročišćavanja. Drugim riječima tko preživi bit će spašen. To ti je prijatelju opet po glavi radnika i sirotinje jer su se bogati za sebe već dobrano pobrinuli.

Očito mafijaši i dalje upravljaju sa svakom lipom no s mojima neće. Za ovih deset kuna što mi je preostalo popit ću danas kavu, ako nađem tako jeftinu, a onda Bože pomozi kao i svaki mjesec do sada. Prijatelju Jura vidimo se danas na zadnjoj kavi do desetog idućeg mjeseca. T

7 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 31 svibnja, 2017, 16:17

  bandić i mrakača su braća po majci partiji,nema razlike ovo je elementarna nepogoda za zagrepčane..

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 30 svibnja, 2017, 19:29

  Daj ga više prestanite dizat u nebesa.
  Pa nije to napravio svojim novcima i svojom zaradom…
  Nek se već jednom makne…Anka je izbor broj jedan svakako….
  Pa sad nek sve te sumnje u kriminal isplivaju van…Nisu oni koji su ga poslali u Remetinec izmislili brojke…
  gdje je ono super pravosuđe iz Juge…
  Tamo se znala tko šta i kako radi u procesima.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Đurek
  #3 Đurek 30 svibnja, 2017, 09:42

  Između njih dvoje biram Mikija. Kaj bi ona napravila od grada ne želim ni zamišljat

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. EllaHorvat
  #4 EllaHorvat 30 svibnja, 2017, 08:25

  Pa da samo Milan i samo Bandić a tko drugi? Bravo za naslov!!!

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Lorena
  #5 Lorena 30 svibnja, 2017, 07:58

  Da je netko drugi prošao u drugi krug možda bi i razmislila, ali između Anke i Milana nemam dileme! Anka mi nije ni simpatična

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Rui Costa
  #6 Rui Costa 30 svibnja, 2017, 07:53

  Pa neće mi valjda mrak na oči. Nema gore osobe koja bi mogla voditi Grad.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Tanja Benić
  #7 Tanja Benić 30 svibnja, 2017, 07:27

  Milan Bandić je legenda. Ako izađem na izbore u nedjelju glasat ću za njega jer je on jedini koji je napravio nešto za nas i naš grad.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code