KUNA MORA OSTATI SIMBOL NAŠE DRŽAVNOSTI

KUNA MORA OSTATI SIMBOL NAŠE DRŽAVNOSTI

18. prosinca, 2017.

 

 

Kao najsnažnija pravaška stranka u Hrvatskoj aktivno ćemo se zalagati za maksimalno financijsko rasterećenje opustošenih hrvatskih krajeva, od Slavonije do Like, Zagore i otoka kroz isplate cjelokupne bruto plaće zaposlenicima koji tamo žive čime će ti krajevi uistinu postati primamljivi za život ne samo postojećim stanovnicima, već i onima koji žive u urbanim, razvijenijim sredinama. Isto tako, zalagat ćemo se i za to da mikro i mali poduzetnici dođu u položaj raspolaganja prirodnim resursima (poljoprivredno zemljište, šume, navodnjavanje…) po uvjetima kakvi su vrijedili za Agrokor tijekom „voždovanja“ Ivice Todorića

Tekst: Hrvoje Niče, predsjednik HSP dr. Ante Starčević

U subotu, 16. prosinca, pred više stotina stranačkih izaslanika iz Hrvatske, BiH i iseljeništva te predsjednika i predstavnika braniteljskih udruga i stranaka sličnog programa i svjetonazora održan je redoviti, izborni V. Opći sabor HSP AS. Sabor je održan s početkom u 11,00 sati u velikoj dvorani „Centra kulture“ u Virovitici. Na novi mandat od četiri godine izabran je dosadašnji predsjednik stranke Hrvoje Niče mag. oec. iz Vinkovaca. Za glavnog tajnika ponovno je izabran Pero Ćorić iz Iloka, a za dopredsjednike stranke izabrani su doc. dr. sc. Vlatka Vukelić iz Siska, Marinko Pažin iz Korčule te Ante Žoni Maksan iz Pakoštana. Na čelu Glavnog stana i dalje se nalazi bivši saborski zastupnik HSP AS Ivan Šimunović iz Dubrovnika. Navedeni kao i sva druga strabnačka statutom predviđena tijela izabrani su jednoglasno.

26 godina šutnje

U svom završnom obraćanju, između ostalog rekao je Hrvoje Niče:

Kao jedini istinski i dosljedni predstavnici desne političke opcije možemo biti zadovoljni što se napokon nakon 26 godina „zakona šutnje“ rješavaju stvari poput preimenovanja trgova koji nose imena jugoslavenskih ratnih zločinaca, no to su i dalje operativne sitnice koje nisu i ne smiju biti okosnica djelovanja domoljubne opcije u Hrvatskoj dok nam deseci tisuća mladih svaki mjesec napuštaju svoju djedovinu. Možemo biti zadovoljni i činjenicom da se nakon pustoši koja je ostala iza Zorana Milanovića stvari u ekonomskom pogledu u Hrvatskoj napokon kreću naprijed, ali nikako ne možemo osjetiti zadovoljstvo dinamikom pozitivnih kretanja u Lijepoj našoj.

Hrvatskoj, pogotovo određenim krajevima, trebaju radikalna rješenja koja odskaču od do sada prokušanih kozmetičkih mjera. Kao najsnažnija pravaška stranka u Hrvatskoj aktivno ćemo se zalagati za maksimalno financijsko rasterećenje opustošenih hrvatskih krajeva, od Slavonije do Like, Zagore i otoka kroz isplate cjelokupne bruto plaće zaposlenicima koji tamo žive čime će ti krajevi uistinu postati primamljivi za život ne samo postojećim stanovnicima, već i onima koji žive u urbanim, razvijenijim sredinama. Isto tako, zalagat ćemo se i za to da mikro i mali poduzetnici dođu u položaj raspolaganja prirodnim resursima (poljoprivredno zemljište, šume, navodnjavanje…) po uvjetima kakvi su vrijedili za Agrokor tijekom „voždovanja“ Ivice Todorića.

U svom djelovanju jasno ćemo zastupati stav kako hrvatska kuna, kao jedan od simbola samostalnosti, državotvornosti i ostvarenja tisućljetnog hrvatskog sna, mora ostati nacionalna valuta.

Državno financiranje državnog sektora

Ideološki gledano, HSP AS neće odstupiti od stava kako se mora ukinuti 12. izborna jedinica, gdje se jamči povlašteni ulazak nacionalnim manjinama u Hrvatski sabor što ne znači da smo protiv toga da nacionalne manjine i dalje imaju svoje predstavnike u Hrvatskom saboru. Isto tako, apsolutno ćemo se zalagati da državno financiranje tzv. civilnog sektora, ali i na kazneni progon svih onih udruga koji narušavaju dignitet obrambenog i Domovinskog rata.

U konačnici, beskompromisno ćemo se zalagati za aktivno uključivanje Hrvatske u rješavanje hrvatskog pitanja u BiH gdje je hrvatski narod, unatoč konstitutivnosti, u položaju da bude izbrisan poput Hrvata u Vojvodini. Paralelno s time, tražit ćemo i reviziju hrvatskog državljanstva i kazneni progon vojnih lica iz tzv. Armije BiH koji su tijekom 1991. godine imali zapovjednu ulogu u strukturama tzv. JNA prilikom napada na hrvatske gradove“. T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno XX
  #1 Anonimno XX 18 prosinca, 2017, 17:52

  Opet ste se rano sjetili….kasno palite…

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno
  #2 Anonimno 18 prosinca, 2017, 09:12

  Pitajte Plenkovica i njegova prijatelja Pupovca?

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code