NJEMAČKI BILD OPTUŽIO HRVATSKU DA JE KUPUJE NAFTU OD ISILA

NJEMAČKI BILD OPTUŽIO HRVATSKU DA JE KUPUJE NAFTU OD ISILA

22. studenoga, 2015.

ISIS Members

ISIS Members


“Die ehemalige EU-Botschafterin im Irak, Jana Hybaskova, behauptet sogar, dass EU-Staaten das Öl beziehen. Beweise konnte sie allerdings nicht vorlegen. Autor Schirra ist sicher: „Ich weiß, dass zum Beispiel Kroatien Öl von ISIS kauft. Ich weiß auch, das Kroatien Waffen an ISIS verkauft. Beides wird natürlich kein kroatischer Regierungsvertreter bestätigen.“
Jana Hybaskova i stanoviti Bruno Schirra, autor knjige “Isis – Globalni džihad” Hrvatsku za ilegalno poslovanje sa Islamskom državom u poslovima s naftom i naoružanjem. Bruno Schirra izjavljuje: „Znam da, primjerice, Hrvatska kupuje naftu od ISIL-a. Također znam da je Hrvatska prodala oružje ISIL-u. Obje ove informacije, naravno, nisu potvrdili predstavnici Vlade Republike Hrvatske“

Priredio:Franjo Dobrović

U nedjelju, 22.studenog 2015. godine njemački internetski portal Bild donio je šokantnu vijest o poslovnoj suradnji između Republike Hrvatske sa Islamskom državom. Izvorni članak može se pronaći na internetskoj stranici Bilda: http://www.bild.de/politik/ausland/isis/was-macht-sie-so-stark-43498352.bild.html.
Riječ je o novinskom članku ovog visokotiražnog njemačkog dnevnika u kome se pokušava odgovoriti na pitanje o financiranju ISIL-ove paradržave i gospodarskim aktivnostima ove čvrsto uspostavljene terorističke strukture na okupiranim područjima u Siriji i Iraku i to upola manjim od Njemačke. U spomenutom tekstu se također pojašnjavaju i detalji oko poslovanja i financiranja ISIL-a.

Teške optužbe Bruna Schirra

Stanoviti Bruno Schirra, autor knjige “Isis – Globalni džihad” optužio je Hrvatsku za ilegalno poslovanje sa Islamskom državom u poslovima s naftom i naoružanjem. Bruno Schirra izjavljuje: „Znam da, primjerice, Hrvatska kupuje naftu od ISIL-a. Također znam da je Hrvatska prodala oružje ISIL-u. Obje ove informacije naravno u Hrvatskoj će izazavati veliku pozornost javnosti.
Osim toga, Schirra u tekstu navodi da prihod tzv. islamske države iznose dvije do četiri milijarde US dolara godišnje i precizira: „Na teritoriju koji kontrolira ISIL živi oko osam milijuna ljudi koji plaćaju poreze. Drugi način prikupljanja novca su prihodi od nafte koji su narasli na oko 800 milijuna eura godišnje. Prema podacima njemačke Savezne vlade ISIL dnevno zarađuje 200 tisuća američkih dolara od prodaje nafte, dok neki sigurnosni stručnjaci upozoravaju kako je riječ o poslovima koji donose i po 1,5 milijuna dolara – po danu!“
Bild također upozorava kako je, i unatoč bombardiranju naftnih polja, u blizini turske granice nedavno zarobljeno 100 novih cisterni s naftom koja potječe s teritorija pod nadzorom ISIL-a. Nadalje, Schirra smatra da je riječ o uhodanom poslu koji se odvija preko Irana i Turske, pa navodi: „Ako putujete u Erbilu, možete vidjeti posrednike koji surađujući s vragom zarađuju novac za poduzetnike. Oni su posao organizirali tako da naftu prodaju u Iran, od kud ide dalje u Tursku“.
Među ostalim voznim parkom ISIL-a, svim poznavateljima političkih prilika na Bliskom istoku zapeo je za oko detalj s kolonama modernih i novih terenskih vozila marke „Toyota“ za koje, zasad, nitko ne zna odgonetnuti kanal prodaje i logističku bazu disributivnog centra poznatog proizvođača motornih vozila iz Japana.

Turska kao Sao Krajina

Njemački stručnjak za Bliski istok,  Michael Leuders ističe kako je riječ o krijumčarskim poslovima koji se teško mogu organizirati bez suradnje turskih vlasti i navodi: „Mi nemamo pouzdane informacije o tome kako se odvija šverc nafte preko Turske. Ali, možete zamisliti da je riječ o složenim odnosima na sivom tržištu koje kontrolira mafija a u kojem sudjeluju mnogi čija se šutnja plaća novcem“. Češka diplomatkinja i bivša veleposlanica EU-a u Iraku, Jana Hybášková, također je potvrdila ove navode, dodajući da mnoge zemlje EU kupuju naftu od ISIL-a.
Kao primjer ovakvog poslovanja Bruno Schirra navodi Republiku Hrvatsku, sa Islamskom državom, nego i za prodaju oružja ovoj globalnoj terorističkoj organizaciji.
Posebno na ovu okolnost događaja oko ISIL-a ali nezavisno od najnovijih napisa njemačkog Bilda, među nezavisnim novinskim izvorima, zatim među ekspetima koji prate međunarodni terorizam kao i među diplomatima EU, ali i šire, već izvjesno vrijeme se spominje ime Vesne Pusić, prve potpredsjednice vlade i ministrice vanjskih poslova Republike Hrvatske kao osobe koja se nedvosmisleno zalagala da Hrvatska prizna organizaciju Al-Nusru. Da podsjetimo, teroristička organizacija koja je imala veze s Al-Qaidom sada se zove Al-Nusra. U svakom slučaju, zanimljiv političko – diplomatski detalj za „regionalnu“ kandidatkinju koja ima aspiracije zasjesti na mjesto Glavne tajnice UN-a. Slučajno ili ne, drugi glavni akter ove skandalozne priče iz njemačkog Bilda, trenutni tehnički premijer Republike Hrvatske je na posljednoj sjednici vlade, 3. studenog 2015. godine, dao pisani prijedlog službene kandidature Vesni Pusić za najprestižnije mjesto u neboderu u New Yorku na obalama East Rivera. Kako će na sve to reagirati zemlje nesvrstanih na čije glasove gospođa Pusić neizostavno računau utrci za prvu fotelju UN-a, tek treba vidjeti.

Vesne Pusić i Al-Nusra

Inače, teroristička skupina simpatizirana od politički nepismene ministrice Vesne Pusić objavila je svoje osnivanje 23. lipnja 2012. godine. U stručnoj literaturi opisana je kao “najagresivnije i najuspješnije oružje pobunjeničke sile Bliskog istoka”. Skupina je definirana kao teroristička organizacija od strane UN-a u svibnju 2013.godine, a od SAD-a tijekom prosinca 2012.godine. Skupina je uspostavila tzv. Islamsku Državu Iraka i Sirije na području istočne Sirije a prema neslužbenim podacima broji preko 10 tisuća pripadnika. Surađuje zajedno sa Slobodnom sirijskom vojskom u borbi protiv službene Sirijske vojske. Odgovorna je za niz terorističkih akcija koja su se dogodila u Siriji.
Vrijeme koje je pred Hrvatskom i njezinim građanima odgovoriti će na vrlo jednostavno pitanje je li se diplomatskim diletantizmom ili političkim neznanjem Zorana Milanovića i Vesne Pusić učinila nepovratna šteta koju nije tek tako moguće spriječiti ili pak sanirati. U istom kontekstu treba promatrati i treći kotačić tog tima – ministra Ranka Ostojića, koji u istovremenoj funkciji prometnog policajca i glavnog vlakovođe drži glavni lampaš izbjegličkog koridora prema EU.T

12 komentara

Uskoči u raspravu
 1. SSSH protiv TTIP
  #1 SSSH protiv TTIP 27 studenoga, 2015, 09:41

  Pusićka i dalje igra igru kao tehnički dio vlade Z.Milanovića. Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) poslao je otvoreno pismo ministrici vanjskih poslova Vesni Pusić nakon što su mediji otkrili kako je vlada izradu studije o utjecaju Transatlantskog trgovačkog sporazuma (TTIP) dala tvrtki i čovjeku koji podupiru isti. SSSH od ministrice traži da hitno poništi odluku o izradi studije, nazivajući njezinu odluku vrhuncem cinizma.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO
  #2 FRANO 25 studenoga, 2015, 17:48

  IMA LI EVROPA ODGOVOR NA IZBJEGLIČKU ILI MIGRANTSKU KRIZU.
  NEMA. EVROPA VIŠE NE POSTOJI, VEĆ POSTOJE UPRAVLJAČI SVIJETA ,ŠPEKULATIVNI FINANCIJSKI MOGULI UDRUŽENI SA NAJVEĆIM I APSOLUTNIM VLADAROM SVIJETSKIH DRUŠTVENIH ODNOSA ,VOJNIM KOPLEKSOM PENTAGONOM, KOJI ,KAO I UVJEK, REČE MARX, SLIJEPO HRLI ZA PROFITOM KAO GLADNO BIĆE ,LJUDSKO ILI ŽIVOTINJSKO , POTREBOM ODRŽANJA ŽIVOTA -JELOM .TAKAV KAPITALISTIČKI SVIJET , ZAOKUPLJEN SAMIM SOBOM ,PARAFRAZIRAM MARXA,IMA SAMO JEDAN CILJ , KAKO OSTVARITI PROFIT KOJI ,OD JEDNE ETAPE ULAGANJA DO DRUGE POSTAJE SVE VEĆI ,PA I EXTRA PROFIT.NARAVNO, ON SE ŠIRI I ZGRĆE BOGATSTVA U UVJETIMA DRUŠTVENE PODIJELE GRAĐANA NA KLASE ONIH KOJI VLADAJU I ONIH KOJI SLUŠAJU .TO JE UPISANO I U POSTULATU VJERE I VJEROVANJA ,ZLOČINAČKOG KRŠĆANSTVA. PA DOK POSTOJE RELIGIJE KAO TAKVE ,A DRUKČIJE I NE MOGU EGZISTITRATAI , ONE SU GLAVNA I JEDINA PODUMENTA TOJ STVORENOJ KLASNOJ NADGRADNJI , SADA KAPITALU ILI VLASNICIMA SREDSTVA ZA PROIZVODNJU. DAKLE ,RELIGIJA I KAPITAL ODNOS ŽIVE U SIMBIOZI . NA SVIM POZCIJAMA VLDAJUĆEG KAPITAKLA SU OSOBE KOJE SE DEKLARIRAJU VELIKIM ZAGOVORNICIMA TAKOZVANE SLOBODE VJERE, ŠTO ZNAČI SLOBODU DJELOVANJA CRKVE PO UZUSIMA PLJAČKE I EKSPLOATACIJE KAPITAL ODNOSA. JER JE IZ KRŠĆANSTVA EMANIRALO KASTINSKO-ROBOVSKA KLASNA PODJELA GRAĐANA ,ČIME SE CRKVA IZDIGLA KAO VLADAJUĆA PIRAMIDA KLASNIH ODNOSA DRUŠTVENE ZAJEDNICE .POVIJEST ,POGOTOVO ONA DIJALEKTIČKO MATERIJALISTIČKA SVE TO ZNA.
  PA JE I DANAS RAZVIDNO DA SVAKI GRAĐANIN SVIJETA MOŽE SPOZNATI DA JE RELIGIJA GLAVNA PODUMENTA VLADAJUĆIH FINANCIJSKIH KRUGOVA UDRUŽENIH SA SVIJETSKIM MOČNIKOM PENTAGONOM KOJI ,KAKO EREČE CHOMSKY, RAZARA NAŠU CIVILIZACIJU ,OSIM LOKALNIM RATOVIMA ČAK I ONIM REGIONALNIM. TAKO CHOMSKI AKUMULIRA MILJUNE UBIJENIH I OSIROMAŠENIH GRAĐANA SVIJETA .
  TREBA ZAVIRITI U KNJIGU,=HEGEMONIJA ILI OPSTANAK= POŠTOVANOG I NADASVE ,VEĆ ,POZNATOG SVJETSKOG ANALITIČARA ,JA GA TAKO ZOVEM ,SVJETSKIH DRUŠTVENIH ODNOSA,NOAMA CHOMSKOG, PA IZ PRVE RUKE SE MOŽE SAZNATI DA JE AMERIKA ,MAJKA I ZAŠTITNICA KRŠĆANSTVA,ODNOSNO ,U PRVOM REDU ,DOMINIRAJUĆEG KATOLIŠTVA, TAKO REČE PAPA U OSTAVCI ,ZVANI HITLER JUGEND NA JEDNOM MEĐURELIGIJSKOM SKUPU U ASSISSIU ,PRIJE 5-6 ILI VIŠE GODINA , DA JE MAJKA AMERIKA TEROROM I SVOJOM VOJNOM I EKONOMSKOM MOĆI ,U JUŽNOJ I SREDNJOJ AMERICI ,OD ŠEZDESTIH GODINA PROŠLOG STOLJEĆA PA DO RUŠENJA BERLINSKOG ZIDA ,UBILA VIŠE TAMOŠNJIH GRAĐANA NEGO SE PRIPISUJE ISTOČNOM KOMUNISTIČKOM BLOKU ZA ČITAVO VRIJEME NJEGOVOG POSTOJANJA. U TOME JOJ JE GALAV NU POTRPORU ČINILA KATOLIČKA CRKAV SA POSEBNIM ZLOČINCEM <NON PLUS ULTRA VOJTILO, MOJA KONSTATACIJA KAO ČITATELJA TIH SADRŽAJA. POSEBNO SE GOSPODIN CHOMSKY OSVRĆE NA RATNA DJELOVANJA MAJKE AMERIKE I NJENIH SAVEZNIKA EVROPSKE MOGULSKE KLASE ,KOJU PREDSTAVLJAJU PLAČKAŠI ZAPDNE EVROPE NA ČELU SA VATIKANOM.CHOMSKY GOVORI O MILIJUNIMA GRAĐANA KOJI SU IZGUBILI SVOJE ŽIVOTE DILJEM NAŠE GEJE , A NJIHOVA STANIŠTA RAZORENA I OPLJAČKANA.ONI KOJI SU PREŽIVJELI IZGUBILI SU SVAKU SPOSOBNOST DA OBNOVE SVOJA STANIŠTA I ORGANIZIRAJU DOSTOJAN ŽIVOT ZA REPRODUKCIJU I STVARANJE NOVIH PROIZVODNIH SNAGA KOJE ĆE IM OSIGURAVATI PERSPEKTIVU ŽIVLJENJA, PA SU SE OTPUTILI NA B IJEG ,MIJENJAJUĆI NE SAMO DRŽAVE NEGO I KONTINENATA TRAŽAEĆI DRUŠTVENE ZAJEDNIICE U KOJE BI SE UDRUŽILI ZA NASTAVAK NOVOG ŽIVOTA .
  PREMA TOME OVI POVREMENI ,NAZIVAMO IH TERORISTIČKIM ISPADIMA,BOMBAŠKI NAPADI NA MIRNE GRAĐANE KOJI NISU NIČIM SKRIVILI ONU KAZNU KOJU SU DOŽIVJELI OSIM KRIVNJE ŠTO I DALJE, A POSEBNO EVROPSKI GARAĐANIN, TRPI TEROR KAPITALISTIČKE PLJAČKE ,PONIŽENJA I TOTALNOG OSIROMAŠENJA ,A DA NIJE DIGAO SVOJ NE SAMO GLAS NEGO I RUKU NA TU MALU OBOGAĆENU KASTU KAPITALISTA KOJI BEZOČNO PLJAČKAJU ,TERORIZIRAJU I UBIJAJU NEPOSLUŠNE GRAĐANE, PA SVAKO VIKANJE ILI PRIJETNJA DRŽAVNIH STRUKTURA, TOG PLJAČKAŠKOG SUSTAVA ODNOSA, KAKO ĆE ONI ZAŠTITITI NAROD OD TERORISTA JE PLJUVANJE U LICE SVOJIM GRAĐANIMA KOJI JOŠ TRPE TEROR PLJAČKE, NEZAPOSLENOSTI I TOTALNOG OSIROMAŠENJA .DAKLE, GRAĐANI MORAJU RAZOTKRITI DRŽAVNE STRUKTURE KAO EKSPONENTE VLADAJUĆEG KAPITALA U ČIJE IME PROIZVODE RATOVE ,LOKANE ILI REGIONALNE A DA BI OSIGURALI TOTALNU PLJAČKU I EKSPLOATACIJU MOGULA KAPITALA. I, UPRAVO, VLADAJUĆE VLADE DRŽAVA ZAPADNE EVROPE I AMERIKE SNOSE GLAVNU ODGOVORNOST ZA DANAŠNJE STANJE DRUŠTVENIH I DRUIŠTVENO PROIZVODNIH ODNOSA KOJI SU POSTALI ROBOVSKI. ODNOSNO, KASTINSKI. A DA BI VLADA ,KAO EKSPONENAT VLADAJUĆEG KAPITALA PREDSTAVILA SE KAO ZAŠTITNICA ,ONA JE SAUČESNICA OVIH ZLOČINA I NAROD MORA JEDNOM REĆI DOSTA : U PRVOM REDU HOLLANDU ,.MERKELICI ,CAMERONU I SVIM DRUGIM ČELNICINMA DRŽAVA ,DA SU ONI TERORISTI I DA ĆE ZATO ZAVRŠITI TAMO GDJE ZAVRŠAVJAU,KROZ CIJELU POVIJEST ONI KOJI SU CIJELE NARODNE ZAJEDNICE ,A DANAS I KONTINENTE, DOVELI U TOTALNO SIROMAŠTVO A GRAĐANE NA RUB GLADI I PONOŽENJA.
  Fotografija od Moj HRT.
  Moj HRT
  20. studeni u 11:30 ·

  [UVIJEK KONTRA] Postoji li "obećana zemlja"? Ima li Europa odgovor na izbjegličku i migrantsku krizu. ‪#‎HRT1‬, 21:45. (bit.ly/1OiBO4z)

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Anita
  #3 Anita 25 studenoga, 2015, 16:49

  nakon ovakve objave u bildu nikog ne bi trebalo čuditi ako uskoro nešto u hrvatskoj ne odleti u zrak. za to vrijeme zoka će trošiti kerozin od isila kako bi nesmetano prcao na krku…

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. zlatar muharemi
  #4 zlatar muharemi 25 studenoga, 2015, 11:03

  jel i krešo uključen u deal s naftom?

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. maraska zadar
  #5 maraska zadar 25 studenoga, 2015, 10:06

  ne zovu joška paru u diplomatskom svijetu bez razloga joca amsterdam. najbolja preporuka za veleposlanika mu je bio otac, šef kos-a za zadar.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • neminovno
   neminovno 25 studenoga, 2015, 15:33

   i otac od žene joška pare, jasne paro-novinarke i dopisnice hrt-a iz bruxellesa je također bio djelatnik kos-a u zadru

   Odgovorite na ovaj komentar
 6. V.I.P.
  #6 V.I.P. 25 studenoga, 2015, 08:03

  Pusićka je jako razočarana što ju Kolinda nije pozvala na sastanak s potpredsjednikom SAD-a Joe Bidenom. I u Ministarstvu vanjskih poslova prilično su nezadovoljni jer nisu pozvani na skup Brdo-Brijuni. Kažu kako na tim Summitima uvijek sudjeluje netko iz Ministarstva i misle da nije korektno jer ih na Pantovčaku tako ignoriraju.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Rover 725
  #7 Rover 725 23 studenoga, 2015, 08:38

  Hm, Vesna Pusić… nije ni čudno da se voli družiti s teroristima kad joj je djed, Grga Anđelinović, okrvavio ruke naredivši pucanje iz tri ‘Shwarzlose’ 8-mm mitraljeza na nenaoružane prosvjednike protiv uspostave Jugoslavije na Trgu bana Jelačića, 5. XII 1918. g. Međutim, Vesnin dedo 1941. godine bježi u inozemstvo i tamo se pridružuje četničkim političkim krugovima. Tijekom 1942. i 1943. godine piše tekstove u kanadskom Srpskom glasniku te u četničkom listu Novosti, a također se sprijateljuje i s četničkim vojvodom, Momčilom Đujićem. Poznati član obitelji bio je i batinaš i vođa Orjune Berislav Anđelinović, koji je osobno ubio 1922. g. pravnika Šnidaršića usred Zagreba. Nažalost, sve su to geni, jer i potomci Grge i Danka Anđelinovića to, u neku ruku, i jesu. I Pusićkin brat Zoran Pusić je svojevrsni žandar, preko svoje udruge za ljudska prava i dalje voli uhićenja i progoni hrvate te promovira ideju četništva i Jugoslavenstva.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Apis
   Apis 23 studenoga, 2015, 20:29

   Od početka ove afere u Hrvatskoj poznato je da je hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić bila na kontroverznom summitu “Prijatelji Sirije” te kako je Hrvatska Vlada priznala sirijske pobunjenike kao jedine predstavnike sirijskog naroda. To su bile početne velike pogreške u odnosu RH prema sirijskom konfliktu prema kojem smo, da imamo imalo razumijevanja za vanjsku politiku i našu nacionalnu sigurnost, trebali i morali ostati u potpunosti neutralni. Dakle, veliko je pitanje hoće li Vesna Pusić krenuti u smjeru Remetinca ili New Yorka, budući joj se braco naveliko zalaže za pravdu i pravednost kada je Haag u pitanju.

   Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code