FRLJIĆ I BLAŽEVIĆ NE DAJU DVORANU ZA SVEČANU AKADEMIJU NA DAN PADA VUKOVARA

FRLJIĆ I BLAŽEVIĆ NE DAJU DVORANU ZA SVEČANU AKADEMIJU NA DAN PADA VUKOVARA

23. rujna, 2015.

images|cms-image-000016452

Blažević je napisao mojoj malenkosti da odustaju od iznajmljivanje dvorane za Svečanu akademiju „Sveto ime Vukovar-Da se ne zaboravi“ jer su im se (čujte sad ovo!) javili neki riječki branitelji i upozorili na moje već objavljene tekstove i komentare zbog kojih je – „zanijemo“, pa je stoga „naša suradnja nemoguća“

Napisao: Mladen Pavković

Nakon svih gadosti koje su nam u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) Ivana pl. Zajca u Rijeci priredila dva pomozbog junaka Oliver Frljić i Marin Blažević, još u kolovozu, u ime Udruge hrvatskih branitelja Domovinskoga rata 91. (UHBDR91.) uputio sam im zamolbu da nam 18. studenoga 2015., na dan okupacije Grada Vukovara, iznajme dvoranu ove ustanove (što košta da košta!), pa da tamo, u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskoga rata, organiziramo Svečanu tribinu „Sveto ime Vukovar- Da se ne zaboravi“. Nismo se, vjerujte, nadali da će od toga nešto biti, jer ipak se radi o utvrdi „jugoslavenstva“, pa na određeni način, kako često čujemo i od tamošnjih hrvatskih branitelja, i – „četništva“, što je možebitno i pregruba riječ. Ali, da je na temelju dosad prikazanog njihovog rada Hrvatska na jednoj strani, a oni na drugoj tu uistinu nema dileme. No, unatoč toga, čeznuli smo da u srcu „crvene“ Rijeke, priredimo, baš 18. studenoga, sjećanje na Vukovar, ali i na Škabrnju, tim više što je Rijeka dala izniman obol u vrijeme stvaranja slobodne, samostalne i neovisne hrvatske države. (Tamošnje groblje puno je hrvatskih branitelja!). Sjetimo se samo nekih od Frljićevih stravičnih izjava: „HDZ je zločinačka koja je agresiju na Hrvatsku nastavila u miru, legalizacijom pljačke u privatizaciji. Svojom politikom ubili su puno ljudi“. Frljić je rekao i ovo: „Policija je trebala ući u crkvu na Markovu trgu i pohapsiti ih. Ono što se dogodilo treba nazvati pravim imenom – to je bio pokušaj državnog udara!“. Itd. i tako redom.

Može, pa ne može

No, nakon što su Frljić i Blažević primili našu zamolbu za iznajmljivanje dvorane HNK, vrlo brzo, ljubazno, javila se lijeva intendantova ruka, ravnatelj Opere Marin Blažević. Prenio je odličnu vijest: Gospodine Pavkoviću, HNK vam iznajmljuje dvoranu za 18 studenoga! Ponudio je da u Svečanoj akademiji sudjeluje i njihov zbor, pod njegovim vodstvom (što smo odbili) ali i neki glumci (što smo odbili), jer želja nam je bila da to ipak bude istinska, iskrena domoljubna tribina, u čast i slavu Vukovara, ali kako rekosmo i Škabrnje.

Međutim, osim telefonske potvrde i nekih sms-ova drugih „garancija“ nismo imali, a kad su ova dva pomozbog junaka u pitanju ništa se ne može ozbiljno dogovarati „na riječ“ jer Jugoslaveni su rođeni da te gledaju u oči i da ti lažu.

I da ne dužimo priču: putem sms-a napokon je stigao dugo očekivani odgovor. Blažević je napisao mojoj malenkosti da odustaju od iznajmljivanje dvorane za Svečanu akademiju „Sveto ime Vukovar-Da se ne zaboravi“ jer su im se (čujte sad ovo!) javili neki riječki branitelji i upozorili na moje već objavljene tekstove i komentare zbog kojih je – „zanijemo“, pa je stoga „naša suradnja nemoguća“.

E, moj Blaževiću. Kao prvo, nije tebi i Frljiću ćaća ostavio Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Rijeci, pa da vi u njemu svako malo priređujete „srpske i četničke“ derneke na račun hrvatskih građana, a da ne dozvoljavate da se tamo održavaju i hrvatske tribine, sjećanja na poginule u Domovinskome ratu. To što su tebe „zgrozili“ moji tekstovi nije ništa čudno, jer ti se i dalje boriš za Jugoslaviju, Tita i partiju, a ja za Hrvatsku, i ne dozvoljavam da ovakvi „pingvini“ svako malo obavljaju nuždu nad onim što je sveto- poginulim, ranjenim i ozlijeđenim braniteljima, nad roditeljima poginulih, ali i ostalim Junacima Domovinskoga rata.

Ne, nećete razbojnici!-rekao bi Zdravko Mamić.

Srpski opanak i šubara

Nu, dobro. Svečane tribine u Rijeci ne će biti. Vi ćete na dan sjećanja vjerojatno opet napraviti svoju sprdačinu, jer „vaše“ je kazalište. Vjerujemo da će vam to biti posljednja „komedija“ o Domovinskome ratu, jer nakon narednih izbora od vas i vaših djela možebitno će ostati samo „srpski opanak i šubara“.

Dosta je bilo vašeg prodavanje magle. Gonite se u tri pm!

A tebi Blaževiću, na kraju, posvećujem stihove koje pjeva Miroslav Škoro:

Pamtim te dok mi sjećanje stiže/uvijek si bio na pravom mjestu/i vatri bliže./Po krvi brate, po kruhu vuče/to što sad jesi ponio nisi/iz ove kuće/Od kud ti pravo, od kud ti pravo/reći da zemlju ti ovu voliš/više od mene./Pa(jer) nisam ni ja nikada bio/kopile tuđe, već dijete krvi/i loze njene./Od kud ti pravo, od kud ti pravo/ da svoje mrziš, znaš sve a šutiš/kao zaliven./Kada ćeš i ti, isto ko i ja/jednom kada umreš zastavom njenom/biti pokriven./ Gledam te kako lažeš bez stida/one što dalje ne mogu jer su stigli/ do zida./Svi jednom plate jer ima Boga/platit ćeš i ti za svaku suzu/naroda svoga/.T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. FRANO
  #1 FRANO 18 listopada, 2015, 16:15

  VUKOVAR , I STVARANJE HRRVATSKE DRŽAVE SU VJEČITA TEMA DESNE ,KATOLIČKE OPOZICIJE!!!!!

  OVAJ VUKOVAR ,OSIM ŠTO POSTADE TRAGEDIJA NJEGOVIH STANOVNIKA U VJERSKOM RAZRAČUNU IZMEĐU ZAPADNE I ISTOČNE FRAKCIJE ILI VARJANTE KRŠĆANSKE KASTE ,STVORENE NA DRUŠTVENOJ PERIFERIJI RIMSKE IMPERIJE, BIJAŠE PREDVIĐEN ŽRTVOM ZA RUŠENJE PRVE PREPREKE OSTVARIVANJA AMERIČKE IMPERIJALNE POLITIKE ,PO UZORU NA HITLEROV PLAN ,=NACH OSTEN=. DAKLE , HLADNI RAT SE PRETVARA U VRUČI , U AKTIVNU VARJANTU DJELOVANJA ,ŠTO JE ZNAČILO, DA SE KREĆE U EKSPANZIJU NA ISTOK DO URALA ,ZBOG ČEGA JE I BERLINSKI ZID SLUŽIO KAO ONAJ POTICAJ NJEMAČKIM GENERALIMA DA OSTVARE HITLEROV PLAN =NACH OSTEN=, DO URALA U PRVOJ FAZI EKSPANZIJE.PLANIRAN DA POSTANE UVOD U RASPAD JUGOSLAVIJE , NA PUTU ZA UNIŠTENJE KOMUNIZMA ,VUKOVAR JE IZABRAN KAO MULTINACIONALNI I MULTI RELIGIJSKI GRAD NA GRANICI DVAJU RASKOLNIČKIH I ANTAGONISTIČKIH RELIGIJA KADA SE VJERSKI RAT ISPLATI KAO NAJSIGURNIJI POHOD ZA RAZBIJANJE JUGOSLAVIJE KOJA JE NA TOM PUTU ,=NACH OSTEN=, ČINILA VELIKU PREPREKU JER JE IMAL JAKU VOJNU ORGANIZACIJU I DOSTA STABILAN SOCIJALNI POLOŽAJ STNOVNIŠTVA. TAKO VUKOVAR POSTADE PLANIRANI GRAD POČETKA VJERSKOG RATA KOJI JE NAJSIGURNIJI NAČI RAZBIJANJA JUGOSLAVIJE. POVIJESNA JE ISTINA DA JE ZAPADNA CRKVA PERMANENTNO PODGRIJAVALA NETRPELJIVOST PREM SVOJOJ SESTRI RASKOLNICI NA ISTOKU, ODRŽAVAJUĆI NEPRIJATELJSKE ODNOSE , PA OD MARULIĆA DO DANAŠNJIH DANA HRVATSKI KATOLIK BIVA PODSTICAN NA MRŽNJU PREMA ONOJ DRUGOJ RASKOLNIČKOJ STRANI. TE TENZINE NEPRIJATELJSTVA SU SE PROTEGLE DO II SVJETSKOG RATA I UČINILE ZLOČIN GENOCIDA NAD SRBIMA NASELJENIM U HRVATSKOJ, DA BI SE ISTI POSTICAJ NASTAVIO SVE DO TUĐMANOVIH DANA ,KAD CRKVA OPET TE ZAPRETANE TENZIJE AKTIVIRA POSTAVIVŠI BIVŠEG ,TAKOZVANOG KOMUNISTU ,A SAD PROZELITA ,NA ČELO KATOLIČKE FALANGE ZA OSTVARENJE AMERIČKOG PLANA POD ISKLJUČIVOM KONTROLOM VATIKANA.

  VJERSKI RAT JE BIO JEDINI NAČIN KAKO JUGOSLAVENSKU ARMIJU VJERSKI PODJELITI NA NJENOM RATNOM ZADATKU , U VJERSKOM SUKOBU U VUKOVARU. PRIJE TOGA JE SROČEN PLAN IZMEĐU MILOŠEVIĆA I TUĐMANA U KARAĐOĐEVU ŠTO JE SASVIM DOBRO ISPLANIRALA I DALA RECEPT ZLOGLASNA CIA. ARMIJA SE ZAISTA RASPALA NA NJENE SASTAVNE DIJELOVE ,PO NACIONALNOJ I VJESRSKOJ PRIPADNOSTI UPRAVO U SUKOBU SA HRVATSKIM KRIŽARIMA ,POTOMCIMA STEPINČEVIH ANTROPOIDNIH KRIŽARA, KOLJAČA . TADA SE OBIMA STRANAMA PRUŽILA PRILIKA ZA OSVETU..
  VUKOVAR JE BIO DOBRA PRILIKA PLANIRANOG VATIKANSKO-CIINOG PROGRAMA, AMERIČKOG OSVAJANJA ISTOKA PO ONOJ HITLEROVOJ PROGRAMSKOJ PAROLI = NACH OSTEN= DO URALA ,NARAVNO U PRVOJ FAZI. JUGOSLAVIJA JE BILA U PROGRAMU KOJI SE VEZAO ZA BERLINSKI ZID , KOMUNIZAM MORA PASTI . DANAS NJEGOVU TRAGEDIJU KORISTE U POLITIČKE SVRHE ,OSTATCI OSTATKA ,VJERSKO NACISTIČKIH RAZRAČUNA U SLUŽBI VATIKANA I ZLOGLASN E CIE ,TUĐMANOVE KATOLIČKE FALANGE , HDZ-EA I HSP-EA ,NATJEČUĆI SE DA PRIKAŽU VUKOVAR KAO NJIHOVU PRVU CRTU OBRANE OD SRPSKE AGRESIJE . DAKLE , NAJOBIČNIJA PODVALA HRVATSKOM GRAĐANINU ,KOJI JE SVE TO DOŽIVIO U PRAKSI ,A DANAS ,NAKON TOLIKO GODINA SU SE STVARI IZDIFERENCIRALE DA JE SVAKO MITOVANJE O VUKOVARU NAJOBIČNIJA PODVALA – LAŽ ILI KATOLIČKA PREVRA .
  TAKO NAM KARAMARKO , PREDVODNIK OSTATKA OSTATAKA ,TUĐMANOVE FALANGE I NJEZINE ZAKRPE HSP,STRAČEVIĆ , PRODAJE MIT O VUKOVRU I O TAKOZVANOJ AGRESIJI SRBIJE KOJOJ SU SE TUĐMANOVI FALANGISTI VOJNIČKI SUPROSTAVILI I NA PRVOJ CRTI ODBRANE UNIŠTILI AGRESORA. PRAVA KARAMARKOVA HAJDUČKO –DINARSKA DAVBORIJA, U DESETERCU, UZ GUSLE NA JEDNU ŽICU.
  TAKO NAM SE JAVLJA I NJEGOVA SUPATNICA ,IZ NEKIH OSTATAKA RASPADNUTE NACI –ŠOVINSTIČKE STRANKE, STARČEVIĆANSKE PROVENIJENCIJE ,TE VLADU UPOZORAV KAKO DA SE POSTVI PREMA VUKOVRSKOJ TRAGEDIJI TIČUĆI SE DVOJEZIČNIH TOPONIMSKIH OBILJEŽJA, UVODEĆI DVOJEZIČNE OZNAKE .
  KAKVOG LI PARADOKSA!!!!!!!?????????

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code