KULTNA DISTORZIJA 

KULTNA DISTORZIJA 

15. rujna, 2019.

 

Električni orgazam, biser ex-Yu rocka, 1986. godine objavljuje jedan od najuspješnijih albuma i zadnji studijski materijal koji je izašao za tadašnji Jugoton, “Distorzija”. “Debela devojka”, “Vudu bluz”, “Ša la la”, “Kapetan Esid”, “Ne postojim”, “Ja sam težak kao konj”, “Hej, ti” i druge pjesme s ovog albuma i danas se nakon 33 godine izvode na koncertima Električnog orgazma. Gile, Švaba, Čavke i Banana činili su tadašnju postavu Orgazma, a upravo je ovaj album označio prvi pravi povratak benda na scenu. Producenti su bili Gile i Piko Stančić, a omot albuma radio je slikar Radovan Hiršl. Sve je to prethodilo kultnom koncertu Orgazma u zagrebačkom Kulušiću s legendarnom najavom pokojnog Dražena Vrdoljaka, a koji je također objavljen za Jugoton na live izdanju “Braćo i sestre”.

“Distorzija” je, kako će ove godine napisati glazbeni kritičar portala Ravno do dna, Zoran Stajčić, “ključni album na kojem je pronađena stonesovska formula, gdje blues, boogie i heroin na našem jeziku dišu skladno kako dišu skladno na engleskom na jednom „Exile On Main St.“.
“Rock bitange su na konju, a narod ih slavi. Onaj kratkotrajni moment pobjede rocka, dok se društveno-povijesni Altamont približava. „Distorzija“ je album bez loše sekunde, bez lošeg takta, a opet kao da je odsviran u jednom dahu, prljavo bezobrazno, kako zvuči svaki veliki rock album.”, napisao je Stajčić recenzirajući izdanje “Električni orgazam – Original Album Collection”, objavljeno također ove godine za Croatia Records.

Stoga je reizdanje vinila “Distorzija” logičan u misiji Croatia Recordsa da podsjeća stare i uči mlade generacije o najboljim godinama ex-Yu rocka. Ovo izdanje donosi osvježenu repliku originala s remasteriranim snimkama s originalnih magnetofonskih vrpci koje se nalaze na 180-gramskom crvenom vinilu. T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Alicia Aronn
    #1 Alicia Aronn 15 rujna, 2019, 17:57

    Potvrda o primanju zajma Moje ime je Alicia Aronn i živim u Dubrovniku. Primio sam zajam od 35 000 € od ovog pravnog zajmodavca s kojim se obratite na svoju adresu e-pošte: ([email protected]) da biste dobili zajam. vrlo je legalno. Obećavam svima da će pokazati svoju dobru volju.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code