KRŠTENJE PETOG DJETETA U OBITELJI DERMIŠEK

KRŠTENJE PETOG DJETETA U OBITELJI DERMIŠEK

12. ožujka, 2019.

 

 

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju 10. ožujka misno slavlje u crkvi Sv. Petra apostola u Ivanić-Gradu, tijekom kojeg je krstio malog Dominika, peto dijete u obitelji Dejana i Ines Dermišek. U koncelebraciji bio je domaći župnik vlč. Branko Koretić, a slavlju su nazočili mnogobrojni župljani ove župe.

U homiliji, govoreći o pročitanoj Božjoj Riječi i Poslanici sv. Pavla Rimljanima biskup je rekao kako nas pisac poučava da je Riječ Božja blizu i da je Bog u našem srcu i našim usnama. „Kada mi srcem vjerujemo u Isusovo uskrsnuće i u Boga koji je Isusa uskrisio, a usnama ispovijedamo tu vjeru, tada smo spašeni. Znači nije dovoljno samo srcem vjerovati, nego je potrebno i našu vjeru svjedočiti, drugima prenositi i pokazivati u svom životu. To je za nas i naš kršćanski život važna pouka i poruka“, rekao je biskup.

Na kraju biskup se obratio roditeljima i kumovima malog Dominika čestitajući im na ovom velikom događaju i otvorenosti života. „Desetu sam godinu biskup u Sisku, a drugi puta dolazim u vašu župu krstiti peto dijete. Bilo bi lijepo kad bismo svake godine imali po dva ovakva krštenja kod vas, ali nije ni ovo loše jer ima župa u kojima nema ni jedno. Još bolje bi bilo kada bi svaka mlada obitelj, koja po zdravlju i darovima Božjim može imati djece, bila radosna da primi brojnu djecu, da u svakojoj obitelji ne bude samo jedno ili dvoje, već barem troje djece“, rekao je biskup istaknuvši kako je posljednje vrijeme u Biskupiji sve više ovakvih krštenja što je ipak znak nove nade.

Na kraju misnog slavlja biskup je još jednom čestitao roditeljima uručivši im prigodne darove Biskupije.

(SV) T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code