KRSNIK: NOVI NAPADI NA DOSTOJANASTVO I INTEGRITET HRVATSKE DRŽAVE

KRSNIK: NOVI NAPADI NA DOSTOJANASTVO I INTEGRITET HRVATSKE DRŽAVE

6. travnja, 2021.

Piše: Vjekoslav Krsnik

Da bi se dobila dublja politička slika o temeljnim političkim pitanjima koja zastupaju predsjednik i premijer treba podsjetiti na njihove istupe prije nekoliko dana na Plitvicama pri obilježavanju pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića. Ovogodišnje podsjećanje na prvu žrtvu Domovinskog rata palo je u doba pojačane subverzivne aktivnosti u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku koja se vodi u skladu s Memorandumom SANU, što je kulminiralo potezima novog patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija.

To je bila prilika da se i njih dvojica kao institucionalno vodeće osobe hrvatske državne politike odrede prema najnovijoj velikosrpskoj provokaciji uperenoj protiv hrvatske države. Jesu li te njihove izjave kao odgovor unutarnjem ratu što ga  velikosrpska politika vodi u Hrvatskoj u skladu s dužnošću i obvezom i predsjednika Republike i predsjednika Vlade da brane integritet i dostojanstvo hrvatske države. Odgovor je nažalost po tko zna koji put negativan.

Verbalna bitka    

Pogledajmo što su rekli Zoran Milanović i Andrej Plenković prisjećajući se i odajući počast prvoj žrtvi oružane velikosrpske agresije na Hrvatsku što je potvrdio i Međunarodni sud pravde ocjenom da je to bio međudržavni sukob Srbije na Hrvatsku. Predsjednik Zoran Milanović žrtvu Josipa Jovića smatra previše važnom da bi se ona zaboravila. “Nažalost, bio je to početak stradavanja hrvatskih branitelja i civila u Domovinskom ratu. Njihovom žrtvom dočekali smo slobodu i to nemamo pravo zaboraviti”, konstatirao je Zoran Milanović. Premijer Andrej Plenković izjavio je: “Prije 30 godina policija je po zapovijedi predsjednika Tuđmana došla ovamo braniti Hrvatsku i otvoriti Policijsku postaju na Plitvičkim jezerima. Tako su pokazali da hrvatski pravni poredak funkcionira. Obilježavamo i 30. obljetnicu pogibije Josipa Jovića, jednoga od brojnih hrvatskih redarstvenika, vojnika i branitelja koji su u Domovinskom ratu dali sve što su mogli za hrvatsku domovinu”.

Te njihove izjave su najblaže rečeno blijede u odnosu na propagandne velikosrpske poruke što ih je izrekao novi patrijarh Srpska pravoslavne crkve nadovezujući se na niz izjava i postupaka službene četničke srbijanske politike prema Hrvatskoj i hrvatskome narodu. Postavlja se pitanje zašto i Zoran Milanović i Andrej Plenković, bez obzira kakvu bespoštednu verbalnu bitku vodili kriju temeljnu činjenicu da je Josip Jović bio prva žrtva velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku. Uostalom i jednog i drugog na to obvezuje Deklaracija o Domovinskom ratu koju je 1997. godine usvojio Zastupnički dom Hrvatskoga sabora. U njoj se potvrđuje  da je na Republiku Hrvatsku oružanu agresiju izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dijela srpskog pučanstva u Republici Hrvatskoj, te da je to bio “pravedan i legitiman, obrambeni i osloboditeljski, a ne agresivni i osvajački rat prema bilo kome”, te da je Hrvatska “branila svoj teritorij od velikosrpske agresije unutar međunarodno priznatih granica”. Tu formulaciju o međudržavnom sukobu koji je pokrenula Srbija protiv Hrvatske kasnije je prihvatio i Međunarodni sud pravde u Haagu u tužbi Hrvatske protiv Srbije zbog genocida. Zašto i predsjednik Republike i premijer i u takvim nadnevcima izbjegavaju tu golu činjenicu da je Hrvatska bila žrtva velikosrpske agresije, sudjelujući na taj način u temeljnoj tezi Memoranduma SANU da to nije agresivni rat što ga je povela Srbija nego “građanski rat” u kojemu ne postoji odgovornost agresora za ljudske i materijalne žrtve nanesene. Za Andreja Plenkovića to je jasno od samog početka, pa je tako na međunarodnom Croatia Forumu u Dubrovniku izjavio da su se na ovim prostorima “dogodili neki sukobi”, ali su klicu takvoj konstrukciji udarili na početku svojih mandata Stipe Mesić i Ivica Račan a svi kasnije podržavali do Andreja Plenkovića. U svojoj bahatosti predsjednik hrvatske Vlade ponaša se kao gubernator Europske unije koja svoju prljavu savjest u raspadu komunističke Jugoslavije nastoji oprati upravo tezom da se tu vodio građanski rat, što je, kako je izjavio sam Andrej Plenković, njegova misija da promjeni Hrvatsku.

Pogrešna politika   

Ako je već odlučio da do kosti razobliči pogrešnu politiku Andreja Plenkovića i njegovih suradnika, prije svega lažnog predstavnika hrvatskih Srba Milorada Pupovca, zašto predsjednik Republike nije iskoristio ovu priliku na Plitvicama da jasno kaže kako je on simbolično prva žrtva velikosrpske agresije na Hrvatsku. Problem je kod Zorana Milanovića u tome što ni on sam dosad nije raskrstio sa tezom da se u Hrvatskoj vodio “građanski rat”. To je čak i kao premijer već jednom izjavio. I u njegovom raskrinkavanju Milorada Pupovca izostavio je golu činjenicu da je od samog početka on vođa pete kolone u Hrvatskoj i da je njegovo subverzivno djelovanje usmjereno na destabilizaciju Republike Hrvatske koju kao takvu lažni predstavnik hrvatskih Srba ne priznaje, jer je za njega za njegove Srbe u Hrvatskoj glavni grad Beograd. Kolikogod političko raskrinkavanje Milorada Pupovca u izvedbi predsjednika Republike bilo dobrodošlo,  izostanak u Milanovićevom istupu  ključne činjenice da je Milorad Pupovac če(t)lnik velikosrpske pete kolone u Hrvatskoj umanjuje težinu njegovog istupa. On pri tome upozorava da hrvatski Srbi, a ne Srbi  kakvu odrednicu ponekad koristi, predstavljaju njegovo biračke tijelo, što pretpostavlja da su oni Hrvatsku prihvatili kao domovinu kao sastavni dio hrvatske nacije. Ako je to tako onda Zoran Milanović treba, za razliku od Andreja Plenkovića, ustvrditi da je Hrvatska u obrambenom Domovinskom ratu  bila žrtva velikosrpske agresije u kojoj je Josip Jović bio prva ljudska  žrtva. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. Anonimno
  #1 Anonimno 8 travnja, 2021, 19:40

  KATOLIČKA CRKVA ,ODNOSNO KRŠČANSTVO JE BILA -O ,OD SVOGA POSTANKA PA DO DANAŠNJIH DANA ,NASILINIČKO-PLJAČKAŠKA I ZLOČINAKČKO-HOLOKAUTSKA SATRAPIJA.
  DRAGI ANTIFAŠISTIČKI GRAĐANI HRVATSKE OPET SE U HRAVTSKOJ ŠIRE IDEOLOGIJE PREDVOĐENE DOKTORIMA I AKADEMICIMA ,KATOLIČKO- INQUISICIJSKO,LOMAĆARSKO-HOLOKAUTSKO, KRIŽARSKO-RASISTIČKO-NACISTIČKO-KATOLIČKO-PLJAČKAŠKO POŠASNE ZNANOSTI , A PREDVODE JU TUĐMANN-ŠUŠKOVI MAKABEJCI ,SVE KATOLIČKI KRVOLOČNI GRENADIRI SKORAŠNJEG KRIŽARSKOG RATA ,PA SVAKO MOJE MARXISTIČKO-KRITIČKO OBRAČANJE ,S POZOCJA FILOZOFSKO ,MARXSISTIČKOG UKAZIVANJA NA TU KRVOOLČNO-HOLOKAUTSKO-PLJAČAKŠKO-NACISTIČKU POPLAVU U ISTUPIMA STEPINČEVSKO TUĐMAN-ŠUŠKOVIH MAKABEJACA ,KRIŽARSKIH GRENADIRA ,PROFESORA .DR.MATKA MARUŠIĆA, PROFESORA ,DR.AKADEMIKA ,PEČARIĆA I PROFESORA ,DR.VRKLJANA OSTAJE NEPOZNATO JAVNOJ KRITICI JER SADŽE VIŠE OD 5OOO RIJEČI I BIVAJU POBRISANI PA SU MOJI KRITIČKI ISTUPI, TIČUĆI SE KATOLIČKE VJERE KOJU NAZIVAM ZLOČINAČKOM ,JER ZA POTKREPU UVIJEK NAVODIM ISTUPE ZLOČINCA STEPINCA ,1941 GODINE ,PREKO ALTO PARLANTEA ,KADA JA JOŠ NOSIM ŠKOLSKU TORBU NA LEĐIMA, ON POZIVA HRVTSKE GRAĐANE DA SE ODMAH AKTIVIRAJU ,I NIJEDAN BOL ILI NESREČA NE SMIJE BITI PREPEREKA DA SE OSTAVRI BOGOM DATA HRVATSKA DRŽAVA ,KOJU ČEKAMO 7 STOLJEČA. DODAO JE I TO DA SE TA HRVATSKA DRŽAVA BRANI I NA STALJINGRADAU. A PAPU U OSTAVCI ,KARDINALA BENEDIKTA XVI-TOG , NARAVNO NE CITRIRAM NEGO PARAFRAZIRAM KADA ON U SVOM PREDAVNJU U TALIJANSKOG GRADIČU ASSISSIU ,NA JEDNOM PREDVANJU IZJAVLJUJE POLAZNICIMA TOG SASTANKA ,DA SE KRŠČANSTVO OD SVOGA POSTANKA ,DO DANAS ,SLUŽILO NASILJEM,ZGRTANJEM ,PRISVAJANJEM I POSVAJANJEM,MAKR MU TO NIJE TREBALO,I ZATO SE POKAJNIČKI MORAMO ODNOSITI PREMA BUDUČNOSTI. PA TAJ ZLOČINAČKI NAZIV KOJIM SE SLUŽIM KADA SPOMINJEM KRŠČANSTVO,ODNOSNO ,KATOLIŠTVO ,UVIJEK POTKREPLJIJEM,NAPRIMJER ,KNJIGOM AMERIČKOG PROFESORA ,NOAMA CHOMSKOG,POD NAZIBVOM,=HEGEMONIJA ILI OPSTANAK=U KOJOJ TVRDI DA JE SVETA ALIJANSA ,NA ZAPADU I NA CIJELOM JUŽNO-AMERIČKOM KONTINETU UBILA ,LJUDSKI DVONOŽNIH BIĆA, OD 7O-SEDAMDESETIH GODINA PROŠLOG STOLJEĆA,PA DO RUŠENJA BERLINSKLOG ZIDA, VUŠE LJUDSKIH DVONOŽNIH BIĆA NEGO ŠTO TA SVETA ZAPADNA ALIJANSA PRIPISUJE ISTOČNOM KOMNUNISTIČKOM BLOKU OD NJEGIVOG POSTOJANJA.
  PA I DALJE , SVE MOJE KOMENTARE ,U KOJIMA KRŠČANSTVO NAZIVAM ,OSIM ZLOČINAČKIM I PLJAČAKŠKO KASTINSKIM , U PRILOG TOME PODASTIREM NAŠU FILIZOFSKU ZNANAOST MARAXAS ,HEGELAM,KANTA ,FEUERBACHA I SVE ZNAČAJNE GRČKE FILOZOFE ,POSEBNO ARISTOTELA I KRŠČANSKE SREDNJOVJEKOVNE FILOZOFE . PA TE MOJE ISTUPE SKORO SVE REDAKCIJE PORTALA ,A POSEBNO FACEBOOC IH KVALIFICIRAJU NEPRIHVATLJIVIM PA IH BRIŠU ILI IH ČINE ANONIMNIM, PA ZA JAVNOST OSTAJEM NEPOZNAT ,MAKAR SU SUŠTINSKI ,TVRDIM , TOČNI JER IH UVIJEK KAKO SAM U UVODSU NAVEO POTKREPLJUJEM ARGUMENTIMA KOJI SE DAJU PROVJERITI

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code