KORONA MASKE JOŠ NISU POTPUNO PALE

KORONA MASKE JOŠ NISU POTPUNO PALE

4. lipnja, 2020.
Print Friendly, PDF & Email

Austrija ukida sve zabrane prelaska granice sa susjednim državama, osim s Italijom, i ta će mjera biti na snazi od 4. lipnja, no putovanja u Hrvatsku za sada nisu odobrena, izjavio je austrijski ministar vanjskih poslova Alexander Schallenberg. Ukidanje mjera ograničenja uvedenih zbog pandemije koronaviriusa odnose se i na ukidanje dosadašnje obvezne karantene za osobe koje dolaze iz inozemstva, te na provjere zdravstvenog stanja osoba koje dolaze iz sedam država – Njemačke, Lichtensteina, Švicarske, Slovačke, Slovenije, Češke i Mađarske.

Za naš portal hrvatska državljanka Marija Potrkač ispričala je osobno iskustvo s kraja svibnja, kada je iz Njemačke – nakon prisilno dugog boravka od 70 dana kod obitelji – pošla u domovinu.

U Salzburgu su me policijski službenici Austrije pod maskama pitali kamo sam se zaputila. Objasnila sam i rekla da žurim doma. Pogledali su razinu goriva u automobilu i poželjeli mi sretan put, bez zadržavanja na teritoriju Austrije. Slično se ponovilo i na slovenskoj meji. Pri povratku u Njemačku, šest dana kasnije, pripadnik austrijske vojske na ispomoći graničnoj policiji u Villachu provjeravao je imam li doista obitelj u Njemačkoj i neću li se zadržati u Austriji. Kad sam predočila dokument o mjestu prebivališta mojih rođaka, mogla sam nastaviti putovanje prema Muenchenu”.

Kad je riječ o korona-krizi, očigledno, u Austriji i Njemačkoj maske još uvijek nisu potpuno pale. T 

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

<