NAJBOLJI PAPA MARIJE UJEVIĆ

NAJBOLJI PAPA MARIJE UJEVIĆ

16. siječnja, 2013.

Spomenik Papi prva nagrada

 

Grad Dubrovnik u suradnji s Hrvatskim društvom likvnih umjetnika, raspisao je 2. listopada 2012.godine javni, otvoreni i anonimni natjčaj za izradu spomenika papi Ivanu Pavlu II. i umjetničko rješenje okloliša gdje bi spomenik trebao biti postavljen.

Natječaj je trajao do 3. prosinca 2012. godine i na natječaj prispjelo je 19 kipova i isto toliko umjetničkih rješenja okoliša.

Ocjenjivački sud sačinjavali su, predsjednica Željka Čorak i članovi: Davorka Cecić-Premužak, dipl. ing. arhiketure, Ivan Fiolić, akademski kipar, Maja Huljev, dipl.ing arhikteture, don Ivica Pervan, teolog, Josip Baća, akademski slikar i grafičar i Josip Škerlj, akademski slikar.

Ocjenjivački sud je 8. prosinca prošle godine, nakon podužeg vijećanja, promatranja i sagledavanja sa svih strana prispjele radove i tajnim glasovanjem donijeli su svoj sud o 19 kipova i nacrta umjetničkih okoliša.

Prva nagrada za kip i umjetničko rješenje okoliša pripala je akademskoj kiparici Mariji Ujević i arhitektu Branku Silađinu.

Drugi najuspješniji kip pape Wojitile bio je Hrvoja Urumovića, a umjetničko rješenje okoliša potpisuje Frabrika arihetekt.

Treću nagradu dobio je kipar Neven Bilić, a za uređenje okoliša Marija Premužić Aničić i Azra Suljić.

Izložba natječajnih radova otvorena  15. siječnja u galeriji Bačvica, Dom hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu trajat će do 22. siječnja.

Izložbu su otvorili gradonačelnik Dubrovnik Andro Vlahušić i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Ante Matić T

 

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code