KOLUMNIST PORTALA TJEDNO MORA U ZATVOR ZBOG PISANJA O RATNOM PROFITERSTVU

KOLUMNIST PORTALA TJEDNO MORA U ZATVOR ZBOG PISANJA O RATNOM PROFITERSTVU

13. lipnja, 2015.

Saša-Radović-619x360

Svojedobno je je uhićen uz neviđenu medijsku hajku

Tekst: Pokret građana Pula

U neovisnoj i slobodnoj Republici Hrvatskoj provodi se prva zatvorska kazna za prokazivanje ratnog profiterstva i pretvorbenih zločina u Hrvatskoj.

Saša Radović dobio je POZIV OSUĐENIKU od Županijskog suda u Puli, Centra za izvršavanje kazne zatvora od dvije godine. To je rezultat montiranog procesa kojim je klan UDBA-DORH zaštitio najvećeg ratnog profitera u Hrvatskoj i kaznio prokazivača, podnositelja kaznene prijave. Ukratko:

Lažni dokazi

Dragovoljac 1991. – 1995., instruktor borbenih vještina Specijalnih postrojba HV i časnik SIS-a, Saša Radović nakon rata prozvao je prebogate Hrvate koji jučer nisu imali ništa. O tome je objavljivao u tisku i izdao dvije knjige; „TKO JE JAMIO, JAMIO“ i „VRATITE OPLJAČKANO, BANDO LOPOVSKA“. Tražio je da ratni profiteri i pretvorbeni lopovi vrate opljačkane milijune Hrvatskoj. Kao najvećeg i najbogatijeg ratnog profitera, Radović je označio Ivana Čermaka, najodgovornijeg za šverc nafte u SAO Krajinu. Hrvatska nafta u srpskim tenkovima – posredno je ubijala hrvatske branitelje, što je izdaja Domovine i najveći ratni zločin u povijesti Hrvatske. Podnio je i kaznenu prijavu.

Josip Perković i Mladen Bajić krenuli su džonom na Radovića. Doživio je tešku profesionalnu prometnu nesreću sa 16 fraktura. Nakon oporavka, klan UDBA-DORH šalje u Premanturu gdje Radović živi, emisara, najbližeg suradnika Josipa Perkovića, udbaša Tomislava Mičića (kodno ime, Zujalo!). Poruka je glasila:„Joža (Perković) traži da prestaneš spominjati Čermaka“.

Saša je odbio i slijedio je montirani proces; lažni dokazi, optužba za ucjenu Čermaka, spektakularno uhićenje, Remetinec, neviđena medijska hajka, presuda Vrhovnog suda bez zapisnika… Saša Radović, odlikovani časnik HV, osuđen je temeljem lažnog svjedočenja samo jednog, jedinog svjedoka, Mičića, poznatog po prijetnjama svjedocima u Njemačkoj. Poznato je javnosti i to da je Mičić udbaša-ubojicu Vinka Sindičića lažnim alibijem oslobodio optužbe za ubojstvo Senića u Njemačkoj.

Radović s Čermakom nikada nije progovorio ni jednu riječ, ni osobno ni telefonom.

Montirani proces

Saša Radović i nakon sramotne presude nastavio je s objavama kao glavni kolumnist portala www.tjedno.hr i na www.opljackano.com 2014. izdao je knjigu KRAKOVI ZLA o mreži kriminala i politike, te o svom uhićenju. Knjiga se priprema i za izdanje na engleskom govornom području. Pod prijetnjama, u stalnom stresu i sa sudski evidentiranim elementima PTSP-a, Radović doživljava infarkt, te prije nekoliko mjeseci i tešku operaciju srca (bypassi).

Na čelu zloglasnog klana UDBA-DORH nisu više Perković i Bajić, ali i dalje je u Hrvatskoj zaštićena nezakonito stečena imovina. Ni jedna lipa nije oduzeta od zločinaca koji su opljačkali i osiromašili Hrvatsku.

Odbacivanje Radovićeve kaznene prijave za nedvojbeno najveći ratni zločin u Hrvatskoj, a zatim montirani proces protiv njega, optužnica, presuda i poziv u zatvor – najveća je sramota Hrvatskog pravosuđa. No, sasvim je sigurno da ta zatvorska kazna nije kraj ove sramotne farse.

Tekst POZIVA OSUĐENIKU Radoviću je sljedeći:

Pozivate se kao osuđenik radi izvršenja rješenja o upućivanju na izdržavanje kazne zatvora prema pravomoćnoj i izvršnoj presudi Općinskog kaznenog suda u Zagrebu broj KO-3417/11 od 12 lipnja 2012.., potvrđeno presudom Županijskog suda u Zagrebu broj Kž-1251/12-6 od 6. veljače 2014.., a sve za dan

15. lipnja 2015. godine u 9,30 sati u

Županijski sud u Puli – pola, soba br. 25/I

Upozorenje: ako se osuđenik ne odazove pozivu suda, izdat će se nadležnoj policijskoj upravi dovedbeni nalog (čl. 50. st. 2. Zakona o izvršavanju kazne zatvora).

U Puli – Pola, 25. svibnja 2015.

Sudac izvršenja: Iztok Krbec, s.r. T

2 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code