HDZ U SUNJSKOJ GREDI BRANITELJSKOJ STRANCI UOČI IZBORA ZAKLJUČAO  VRATA MJESNOG ODBORA

HDZ U SUNJSKOJ GREDI BRANITELJSKOJ STRANCI UOČI IZBORA ZAKLJUČAO VRATA MJESNOG ODBORA

5. lipnja, 2017.

 

Članovi Sunjskog HDZ-a i njihovog ogranka Greda Sunjska, su zaključali vrata doma MO Greda Sunjska, spriječivši branitelje, sugrađane, članove i vodstvo Hrvatske braniteljske pučke stranke, pripadnike drugih stranaka u Sunji da kao gosti održe tribinu s temom Problematika i status branitelja i njihovih obitelji u Općini Sunja

Napisao: Šefik Orlić, predsjednik HBPS-a

Dok čitate naslov, stvarate si sliku iz ratnih dana i djelovanja po Sunji i njenim naseljima, misleći „ pa rat je završio“ što sad netko piše o napadu na branitelje u Sunji, točnija lokacija je jedno od sunjskih naselja, Greda Sunjska, mjesto napada, zgrada društveni dom MO Greda Sunjska, vrijeme dešavanja mirnodopsko. Sunja i njena naselja kao i Greda Sunjska, slobodne zahvaljujući upravo velikoj hrabrosti, upornosti, pogibiji, stradanju mnogih mještana, dragovoljaca branitelja same Sunje, jednim od simbola otpora i obrane na veoma važnom prometnom čvorištu cesta i željeznice, koju su došli braniti i umjetnici iz Zagreba na čelu s popularnim glumcem Svenom Lastom.

Dan je, topao, uparen, točno onako kako može biti pred veliko nevrijeme i kišu nakon vrućine. U srijedu, posljednjeg dana svibnja, tog toplog popodneva, gotovo cijela Sunja je došla na groblje odati počast tragično preminulom branitelju. I mi smo tu, članovi Hrvatske braniteljske pučke stranke, predsjednik Orlić Šefik, glavni tajnik Zdravko Cik, predsjednik ogranka GĆ N.Zagreb – Istok Redžić Džemal, iz Zagreba sa svojim članovima iz Sunje. Nismo došli isključivom namjerom na odavanje počasti, jer tko bi znao kada će netko preminuti, nego smo ranije pripremili i dogovorili održavanje tribine upravo u Gredi Sunjskoj, tako da smo sasvim prirodno, kako i dolikuje članovima Hrvatske braniteljske pučke stranke, izrekli svoju zahvalnost branitelju i izrazili sućut obitelji. Uvjek je to težak osjećaj i tuga koji na trenutak svkoga trzne iz svakodnevnih neobuzdanih planova i želja za materijalnim i vraća na pozornicu ovozemaljske prolaznosti.

Zaključana vrata

Nitko od nas nije mogao niti slutiti da će se najavljene prijetnje prema članovima stranke, izrečene prijepodne toga dana, pored već unaprijed dogovorenog vremena održavanja tribine u prostoru doma MO Greda Sunjska, ostvariti niti sat i pol nakon sprovoda. Zamislite, kako se događa napad na branitelje, članove Hrvatske braniteljske pučke stranke usred provođenja predizbornih kampanja u drugom izbornom krugu, diljem Hrvatske slobodne, koja je samo dan prije 30. svibnja, obilježila obljetnicu uspostave Prvog višestranačkog Sabora Republike Hrvatske.

Povijesni dan za demokraciju i sve ljude dobre volje, ali ne i za članove Sunjskog HDZ-a i njihovog ogranka Greda Sunjska, koji su zaključali vrata doma MO Greda Sunjska, spriječivši branitelje, sugrađane, članove i vodstvo Hrvatske braniteljske pučke stranke, pripadnike drugih stranaka u Sunji da kao gosti održe tribinu s temom Problematika i status branitelja i njihovih obitelji u Općini Sunja.

Sinekure za sitniš

Izvršen je napad na branitelje, izvršen je napad na demokraciju, izvršen je napad na Ustav i temelje državnosti Republike Hrvatske. Gospodo samo što nije fizički izvršen pucanj u sve nazočne, ali napad je izvršen. Mislili su da ćemo odustati, a oni koji su upoznati sa nastalim problemom, od reda sve članovi HDZ-a, Župan gdin Žinić, načelnik Općine Sunja, gdin Dragičević, negirajući postojanje problema iskazujući navodnu nemoć, nisu svjesni postojanja većeg problema, a to je problem šutnje građana koji trpe zastrašivanje, bojeći se da će im neki despot uzeti i ono što im ne pripada. Kupujući sinekure, za sitniš ušutkavaju one koji su stvarali slobodnu i neovisnu Hrvatsku, tako se vlast neće održati. Tako se neće Sunja razvijati, tako se neće dogoditi kvaliteni odnosi u društvu, tako se stvara i proširuje ponor, jer ISTINA I DOMOVINA, prodrjet će kao i voda koja sama sebi pronalazi put.

Poštovani branitelji, gdje vam je nestala hrabrost, odgovornost, suosjećanje za druge koji pate kao i vi svi koji ste obespravljeni, koji nas poskrivečki tražite pomoć, a sami ne činite ništa da biste kroz svoju stranku djelovali, osnažili je brojnošću, aktivno djelujući kao u prvim crtama bojišnica. Sada su to neke druge bojišnice, vjerujete elite imaju rješenja za sebe, ali za vas nemaju, za vašu djecu, njih ste vi zaboravili, dajući lažnu vrijednost i odlučivanje onima koji rade protivno interesima hrvatskog čovjeka, ugrožavaju nam živote, uvodeći strah u politički prostor i djelovanje sustava. Zar smo se za ovakvu Hrvatsku borili, da nas se napda i radi od nas krivce za stanje u državi koju su oni pokrali i unazadili. Stranka koja za sebe kaže vjerodostojno, da veoma vjerodostojno uništava sve pa i demokratske procese što je pokazao i ovaj napad na branitelje u MO Greda Sunjska. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code