KLUBOVI IZ HRVATSKE I SRBIJE PONOVNO ĆE IGRATI MEĐUSOBNO

KLUBOVI IZ HRVATSKE I SRBIJE PONOVNO ĆE IGRATI MEĐUSOBNO

8. kolovoza, 2020.
Print Friendly, PDF & Email

 

Uoči početka kvalifikacija za Ligu prvaka i Europsku ligu UEFA je donijela odluku o ukidanju većine restrikcija vezanih za geopolitički kontekst među određenim državama.

Tiče se to i Hrvatske, odnosno naših predstavnika u kontinentalnim natjecanjima, jer će se bilo tko od naših pet klubova koji su izborili Europu (Dinamo, Lokomotiva, Rijeka, Osijek, Hajduk) moći susresti već u kvalifikacijama s klubovima iz Srbije ili Bosne i Hercegovine.

Od 2007. godine i velikih nereda koji su se dogodili u Mostaru na utakmici Zrinjskog i Partizana to nije bilo moguće. UEFA je redovito razvrstavala klubove iz regije u različite podskupine ždrijeba kako bi odagnala bilo kakvu mogućnost da se dogode okršaji Dinamo – Crvena zvezda, Hajduk – Partizan i slični.

Sada je odlučila ukinuti tu praksu, a svojevrsni poguranac zasigurno je imala i u pandemiji koronavirusa. Naime, ranije je UEFA poručila kako će se predstojeće kvalifikacije za Ligu prvaka i Europsku ligu igrati bez prisustva gledatelja, i to na jednu utakmicu, a gledatelji neće moći biti prisutni upravo zbog sprečavanja širenja koronavirusa.

U prijevodu to znači da je moguć sraz Dinama protiv Sarajeva ili Crvene zvezde u trećem pretkolu Lige prvaka te da Rijeka, Osijek i Hajduk mogu biti izvučeni protiv Vojvodine, Partizana i Bačke Topole odnosno protiv Zrinjskog, Željezničara i Borca iz Banja Luke.

Neka ograničenja ipak su ostala pa se tako, primjerice, klubovi s Kosova neće moći sastati s onima iz Srbije ili Bosne i Hercegovine. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

<