NAVIJAČKA PJESMA: „IMAM SIFILIS, SIDU, NEMAM KURTONA J…M TORCIDU“

NAVIJAČKA PJESMA: „IMAM SIFILIS, SIDU, NEMAM KURTONA J…M TORCIDU“

29. studenoga, 2012.

zelina hajduk13-271112

HNK Cibalia –NK Osijek  1:1

U Vinkovcima je 21.11.2012. održana prva četvrtfinalna utakmica Hrvatskog nogometnog kupa između Cibalie i Osijeka. Na utakmici je bilo oko 2000 gledalaca, od čega stotinjak pripadnika Ultrasa (Cibalia) i oko 100 navijača Kohorte (Osijek). Cijela utakmica protekla je u međusobnom vrijeđanju i skandiranju poznatih slogana ”HNS pederi, nogomet ste sjebali”, ”jebo vas Šuker”. U 55. minuti na istoku su Ultrasi zapalili nekoliko baklji uz skandiranje ”Isus, Marija, Ustaše, Cibalia”.

NK Zelina – HNK Hajduk  1:1

U Sv. Ivanu Zelini, na gradskom stadionu, 27.12.2012. odigrana je utakmica NK Zelina – NK Hajduk, 1:1. Na stadionu je bilo oko 2000 gledatelja, među kojima i 300-njak pripadnika Hajdukove navijačke skupine Torcida. Domaći navijači vrijeđali su Hajdukove navijače nekoliko puta pogrdnim  skandiranjem ”tovarske pičke” i ”ubij, ubij, ubij tovara” , te ”ja imam sifilis, ja imam sidu, nemam kurtona, jebem Torcidu”. Torcidini navijači odgovorili su navijačima Zeline skandirajući: ”seoski purgeri, pičke zelinske”, a navijači Zeline su njima odgovorili s ”jebi se Splite, Zelina šampion”.

Po završetku utakmice, policija je 20-ak minuta na stadionu zadržala navijače Torcide. Dio navijača Torcide ostao je u obližnjem kafiću i putem televizije pratio utakmicu. Po završetku utakmice policija je pokušala navijače iz kafića prepratiti u njihova vozila i iz sigurnosnih razloga otpratiti ih iz mjesta. Došlo je do fizičkog sukoba između navijača Hajduka i policije, a sukobu su se pridružili i neki navijači Zeline. O dimenziji sukoba svjedoči i činjenica da je policija prilikom intervencije upotrijebila suzavac. Prema informacijama koje smo prikupili, privedeno je ukupno 11 Hajdukovih navijača i 2 navijača Zeline. Svi su privedeni  u Zagreb, MUP-ov centar za otrežnjenje osoba. Prema našim informacijama protiv 8 navijača podignute su prekršajne prijave i njihovo saslušanje upravo je u tijeku pred prekršajnim sucem u Zelini. Protiv trojice navodno MUP namjerava podnijeti kaznene prijave pred Općinskim sudom u Zagrebu. Prema informaciji dobivenoj od naših promatrača među privedenima je i Marko Mladar, predsjednik Kluba navijača Torcide.

NK Osijek –HNK Cibalia  1:3

U Osijeku je na stadionu Gradski vrt, 27.11.3012. održana utakmica Osijek-Cibalia 1:3. Pred oko 4 tisuće gledatelja, bilo je nazočno oko 150 pripadnika navijačke skupine Kohorta (Osijek), te isto toliko pripadnika navijačke skupine Ultras (Cibalia). Od samog početka počele su uvrede Ultrasa Osječanima ”osječke pičke” te ”HNS pederi, nogomet ste sjebali”, ”cigani, cigani”, ”jebo vas Šuker”. Navijači Kohorte pale baklje u 70. minuti i pri kraju utakmice. U 83. minuti Ultrasi skandiraju ”Ajmo, ajmo Ustaše”.

Za Hrvatski helsinški odbor:

Ivan Zvonimir Čičak

3 komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code