KIPARI ALANA KAJFEŽ I NIKOLA VUDRAG NA PALMIŽANI

KIPARI ALANA KAJFEŽ I NIKOLA VUDRAG NA PALMIŽANI

27. lipnja, 2016.

 

Izložba kiparskih radova Alane Kajfež i Nikole Vudraga otvara se 27. lipnja u vrtu, na terasi i u galeriji Meneghello na Palmižani nedaleko Hvara pod umjetničkim nazivom „Rogovlje“.

Alana Kajfež, kao i Nikola Vudrag u materijalu stvaraju većinom mitološke ali i sve ugrožene životinje s rogovima kao „statement“ na čovjekovu okrutnost i barbarstvo. „Umjetnost ima veliku moć“ – poručuju autori skulptura zajedno zastupajući ideju da modelirani, kiparski radovi životinja i njihovih rogova mogu bolje poslužiti kao izložak, za razliku od pravih kojima je mjesto u prirodi gdje ih čovjek nema nikakvo pravo ugroziti. Izložba skulptura Alane Kajfež i Nikole Vudraga na Palmižani posvećena je Najaq-u, posljednjem Sumatranskom, izumrlom nosorogu.

Alana Kajfež je rođena 1990. godine u Zagrebu. Nakon osnovne škole upisuje Školu primjenjenih umjetnosti, te poslije Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, na kojoj je 2014. diplomirala u klasi prof. Peruška Bogdanića.

Nikola Vudrag rođen je 1989. godine u Varaždinu. Nakon osnovne škole upisuje Školu za dizajn, tekstil i odjeću na Drugoj gimnaziji Varaždin. Iste godine upisuje Akademiju primjenjenih umjetnosti smjera likovne pedagogije na odjelu slikarstva. Prebacuje se na Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, odjel kiparstva, smjer mala plastika i medaljarstvo. Od 2009. godine član je Likovne udruge Varaždin.

Fotografija: Galerija Meneghello T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code