KIM JONG-UN PUTINU ČESTITAO ROĐENDAN

KIM JONG-UN PUTINU ČESTITAO ROĐENDAN

7. listopada, 2022.

 


Sjevernokorejski
 lider Kim Jong-Un poslao je pismo ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu na njegov 70. rođendan, u kojem hvali njegovo vodstvo protiv “izazova i prijetnji” iz Sjedinjenih Američkih Država, objavili su u državni mediji službenog Pjongjanga, a prenosi južnokorejska agencija Yonhap.

U pismu je Kim također pohvalio Putinova “značajna postignuća u postizanju velikog strateškog cilja za izgradnju moćne Rusije” kroz njegove “energične aktivnosti”, prema službenoj Korejskoj središnjoj novinskoj agenciji (KCNA). 

– Danas Rusija pouzdano brani dostojanstvo države i svoje temeljne interese od izazova i prijetnji od strane SAD-a i njegovih vazalnih snaga. Takva je stvarnost nezamisliva bez vašeg istaknutog vodstva i snažne volje – rekao je Kim.

Kim je dodao da su uzajamna podrška i saradnje između Pjongjanga i Moskve “ojačani kao nikada prije” u borbi za razvoj tradicionalnih bilateralnih veza prema sporazumu sklopljenom na njihovom prvom samitu u ruskom dalekoistočnom gradu Vladivostoku 2019. godine.

Tada je izrazio nadu da će njihove osobne veze igrati veću ulogu u stabilnom razvoju odnosa dvije zemalje. Sjeverna Koreja nedavno je naglasila svoje bliske veze s Rusijom usred hladnih odnosa s Južnom Korejom i zastoja u nuklearnim pregovorima s Washingtonom. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO MARXISTA
  #1 FRANO MARXISTA 7 listopada, 2022, 23:33

  PUTINE MORAŠ BITI OŠTRIJI SA AMERIČKOM NACISTIČKIM STROJEM!!

  PUTIN MORA UPOZORITI TU AMERIČKU RATNO-HUŠKAČKU MAŠINU DA SE VIŠE NE IGRA RATA ,JER NIJE OVO DOBA 6O-desetih PROŠLOG STOLJEĆA KADA SE AMERIKA ,UPRAVO NA ISTI NAČI ,PONAŠALA SA JUŽNIM VIJETNAMOM, JUŽNOM AMERIKOM KAO CIJELIM KONTINENTOM GDJE SU STOLOVALE NJENE KOMPANIJE KAO DA SU U VLASTITOJ ZEMLJ , PA I VIŠE OD TOGA, GDJE SU UREĐIVALE DRUŠTVENE ODNOSE PO SVOJIM UZUSIMA, A U AFRICI JE ANGAŽIRALA ,MISLIM PRVI PUT,ESKADRONE SMRTI,TAKOZVANE –RAMBE,OBUČAVANE U SJEVERNOJ KAROLINI, SPECIJALNO ZA RUŠENJE LEGALNIH REŽIMA ILI PROVOCIRANJE LOKALNIH RATOVA,O ČEMU CHOMSKY OPŠIRNO PIŠE U SVOJIM KNJIGAMA, A POSEBNO U NAJVAŽNIJOJ =HEGEMONIJA ILI OPSTANAK=. IAKO JE TADA BILA U PUNO POVOLJNIJOJ VOJNOSTRTEŠKOJ POZICIJI NA JUGOISTOKU AZIJE NEGO DANAS NA BLISKOM ISTOKU, VIJETNAMSKI JE RAT ZAPODJENULA BEZ VELIKIH RAZLOGA ,ALI JE HTJELA UPOZORITI NOVONASTALOG AZIJSKOG DIVA,KINU, DA SE MORA SUZDRŽATI U ŠIRENJU KOMUNIZMA JER JE ONA,AMERIKA,ZADUŽENA KAO KROVNA ZAŠTITNICA PLJAČKAŠKOG I ZLOČINAČKOG ZAPADNOG KRŠĆANSTVA I ZAPADNE CIVILIZACIJE.
  RAT U VIJETNAMU JE ZAPOČELA ONAKO BAHATO ,BEZ VELIKH PRIPREMA ILI NAJAVA POPRAĆENIH PRIJETNJAMA,NEGO JEDNOSTAVNO BRZIM ZRAČNIM NAPADIMA I DESANTNIM UPADIMA,KOJE SU PREDHODILE SNAŽNO NAORUŽANIM JENKIJEVCIMA KOJI SU PLANIRALI TAJ RAT ZAVRŠITI ZA NEKOLIKO DANA ,JER SU IMALI ISKUSTVA SA SJEVRENIM VIJETNAMOM,GDJE SU FRANCUZI PODVIJENOG REPA ,KAO ŠUGAVI PSI, NI POVJESNO ZABILJEŽENO, DOŽIVILI TOTALNI VOJNI PORAZ. DAKLE ,DOBRO SU ZNALI KAKAV IH RAT OČEKUJE I TKO SU TI NARODI ,JUŽNOG I SJEVRNOG VIJETNAMA,SA KAKVOM VOJNOM SNAGOM I ODLUČNOŠĆU MORAJU RAČUNATI.
  NARAVNO,AMERIČKU TEHNIKU I TEHNOLOGIJU U TO DOBA NIJE SE MOGLO UPOREDITI NI SA JEDNOM VOJNOM SILOM OSIM SSSR-om. TO IH JE PONIJELO DA SU TEK U VIJETNAMU DOŽIVJELI ONO ŠTO SU NJEMAČKI BANDITI,III REICHA, DOŽIVJELI NA TLU SSSR-A I JUGOSLAVIJE SA PARTIZANSKIM POKRETOM, BILI SU TOTALNO RASTROJENI PA SU SE LATILI I NAJSUVREMENIJIH KEMIJSKIH SREDSTVA DA ZAUSTAVE VIJETNAMSKE BORCE ,DA DOĐU DO PREDAHA ,DA POBJEGNU. U VIJETNAMU SU DOŽIVJELI ,NE VOJNI PORAZ NEGO LJUDSKU SRAMOTU: PALILI SU SELA UBIJALI CIVILE MASOVNO, NIJEDAN VIJETNAMSKI VOJNIK NIJE PREŽIVIO ZAROBLJENIŠTVO , A ZEMLJU SU RAZARALI IZ ZRAKA A SUVREMENOM VOJNOM TEHNIKOM NA TLU, I KAKO REKOH ,PRIJE U TEKSTU,MASOVNOM UPOTREBOM KEMIJSKIH SREDSTAVA ZA UNIŠTAVANJE PRIRODNOG OKOLIŠA. A ZAPADNA KRŠĆANSKA –ŠTO ĆE REĆI NACISTIČKA EVEROPA ,U SLUŽBI AMERIKE I SVOGA KRŠĆANSKKOG POKROVITELJA ,BEDEMA SVIH ZALA NA OVOM NAŠEM SVIJETU ,VATIKANA,ŠUTI ILI TAJNO ILI JAVNO POMAŽE TOG AMERIČKOG ZLOČINACA .NOVINE I SVA DRUGA SRESDTVA SU NA STRANI ZLOČINAČKE AMERIKE JER SE VIJETNAM ,ČUJTE LJUDI ,SLUŽI SREDSTVIMA KOJA NISU DOZVOLJENA NIUJEDNOM RATU PIŠU TADA NJEMAČKI LISTOVI.KAKVOG LI PARADOKSA ILI ANAKRONIZMA.PA O ČEMU BLEBEEČE OVA NOVINARKA SA SVOJIM NE KOMENTAROM NEGO NEUKIM ILI ZLOBNIM NACI-DETSCERSKIM MANIRIMA GEBELSOVE RETORIKE.NEĆE DA ,KONSTATIRA DA SADAŠNJE STANJE SVIJETSKIH ODNOSA NE IDE NA RUKU AMERIČKOJ VOJNOJ DOKTRINI , A NA POLITIČKOM PLANU SU U TOTALNOJ DEFANZIVI.
  IZGUBILI SU SVAKI KREDIBILITET U SVOME SUSJEDSTVU, TO NIJE MALA STVAR , TO JE PRVA ŠAKA U OKO. JUŽNA AMERIKA SE SAMOSTALNO ORAGANIZIRA I SVE SE VIŠE UDALJUJE ,I POLITIČKI I EKONOMSKI, OD SVOG SJEVERNOG GOSPODARA. U AZIJI JEDINI BEDEM NA KOJEM PROIZVODI SVOJE KATOLIČKO-KRŠĆANSKE PLJAČKAŠKE PROVOKACIJE JE JUŽNA KOREJA,JER SU OSTALE DRŽAVE TOGA PODRUČJA SVIJESNE SVOGA VELIKOG SUSJEDA –KINE. JAPAN JE NA RASKRSNICI . VIŠE JE U RUPI NEGO IZVAN NJE. PROCIJENJUJE, TKO BI U RINGU MOGAO BITI POBJEDNIK ,NJEMU ĆE SE PRIKLJUČITI, A SADA JE TAJ IZVJESNIK –KINA.
  U KOLONIJALNOJ EVROPI JOŠ NAJBOLJE STOJI.TU JE NAJPOUZDANIJI SAVEZNIK JOJ ,KAO NEKADA III REICHU ,KATOLIČKI ZLOČINAČKI STOŽER-VATIKAN,KOJI SVOJIM UTJECAJEM KONTROLIRA DUH EVROPSKOG ČOVJEKA ,U VEĆINI,A STOŽER TOGA DUHA JE IV REICH,ANĐA OD BERLINA..
  AMERIKA JE SVIJESNA ,A POSEBNO ,VOJNI KOMPLEKS,PENTAGON,STOŽER NE SAMO VOJNO –IMPERIJALISTIČKIH OSVAJANJA,ON JE I CENTAR SVIJETSKOG FINANCIJSKOG, OLIGARJHISKOG GOSPODARA , PA JE AMERIKA SVIJESNA DA ,AKO IZGUBI SREDNJI ISTOK IZGUBILA JE I SAMU SEBE ,A EGIPAT JE GORDIJSKI ČVOR KOJEG ,NIJE IZVJESNO,KAKO GA RIJEŠITI,ODVEZATI. I ZBOG TOGA SVEGA ŠTO REKOH,SIRIJA JOJ JE POTREBNA DA NJEZIN PORAZ BUDE UPOZORENJE EGIPTU DA SE VRATI U OKRILJE MAJKE AMERIKE . A AKO SE TO NE DOGODI,ZALJEVSKI EMIRATI, ZAJEDNO SA SVOJOM MATICOM, ISLAMSKIM VATIKANOM, FEUDALNOJ KRALJEVINI SAUD-ARABIJI, SU PREKO NOĆI NA STRANI NOVIH REVOLUCIONARNIH SNGA KOJE SU VEĆ NEKOLIKO ZADNJIH GODINA VRLO AKTIVNE ZA PROMJENU ZALJEVSKE SLIKE ,GEOPOLITIČKI I GEOSTRATEŠKI.
  PA TREBA ZAPITATI OVU POŠTOVANU NOVINARKU O ČEMU TO ONA TELALI KADA SE JAVLJA SA MINHENSKOG SKUPA KAO DA JE 1958 GODINA ,KADA JE NJEMAČKA U SLUŽBI HLADNOG RATA I GLAVNA BAZA SVIH PLANOVA ZA IZAZIVANJE RATNIH SUKOBA ILI LOKALNIG GRAĐANSKIH NEMIRA , A NJEAČKI GARĐANIN POSTAO PRAVI ,SAD OPET ,NOVI VOJNIK NOVOG TIRANINA ,NE HITLERA ,VEĆ PENTAGONA, PA SVAKI NEUSPJEH ILI OTPOR SVOME GOSPODARU ,AMERIČKOM IMPERIJALIZMU, TUMAČI KAO NEŠTO ŠTO NE VODI DOBRU, JER MAJKA AMERIKA IMA I ATOMSKU BOMBU A OVAJ BIVŠI SSSR SE PONOVNO REINAKRNIRA ,UPRAVO NA BLISKOM ISTOKU ,NA GEOSTARTEŠKOJ ODREDNICI NA KOJOJ MAJKA AMERIKA KONTROLIRA ISTOK I ZAPAD PROTIV KOMUINIZMA ,PA OVA RUSIJA OPET TRAŽI DA SE SUTRA POJAVE NOVE HORDE KRŠAĆNSKE EVROPE NA VRATIMA MOSKVE I STALJINGRDA .I POŠTOVANA GOSPOĐA NOVINARAKA JE IZNENANĐENA AROGANTNIM PONAŠANJEM RUSIJE NA MINHENSKOM SKUPU, PA UMJESTO DA PODVIJE REP I BUDE POSLUŠNA ,TRAŽI OPET NEKI BELAJ. PA BIH JA OVOJ POŠTOVANOJ NEUKOJ NOVINRAKI ,KATOLIČKO-NACISTIČKO-KLERRIKALNOG SMJERA SAVJETOVAO .NIJE ZA VAS TAJ POSAO KOJI SE MORA MISLITI DIJALEKTIČKO -MATREIJALISTIČKI, JER SE ZA ZNATI MISLITI TREBA PENJATI HEGELOVOM LJESTVICOM TRIJADE I DUGO I DUGO IĆI U ŠKOLICU ,REKAO BI HEGEL, DA SE NAUČITE DIJALEKTIČKI MISLITI , A ZA VAS JE TO VELIKI I NESAVLADIVI TERET ,PA JE NAJBOLJE DA SE JAVITE VAŠOJ REDKCIJI DA POSTANETE NOVINRKA KOJA IZVJEŠTAVA SA BAVARSKIH TRŽNICA I PIVNICA, A NE POLITIČKIH SKUPOVA KAKAV JE OVAJ U MINHENU ,BIO !!!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code