NA DRŽAVNI RAČUN LOBIRA ZA PRIVATNE INTERESE U UN-u

NA DRŽAVNI RAČUN LOBIRA ZA PRIVATNE INTERESE U UN-u

2. svibnja, 2015.

article_home_1255944489vesnapusic

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske objavilo je vijest da će ministrica Vesna Pusić boravit od 2. do 5. svibnja 2015. godine u službenom posjetu Iraku s temom razgovara o jačanju gospodarske suradnje. Ta vijest ne bi bila po ničem sporna da se u jednom njezinom dijelu ne skriva rečenica kako će se ministrica Pusić na tom istom putovanju sastati i s Janom Kubišom, predstavnikom glavnog tajnika UN-a za Irak.

Stječe se dojam da ministrica Pusić pod krinkom gospodarske diplomacije ponovo na teret državnog proračuna putuje i lobira za svoje privatne interese u nastojanju kandidiranja za glavnu tajnicu UN-a, iako, za sada, nema javno iskazanu potporu institucija RH. 

Inače, prema dostupnim statističkim podacima Državnog zavoda za statistiku RH podaci za siječanj 2015. pokazuju da je hrvatski izvoz u Irak u odnosu na prvi mjesec 2014. godine manji za 40 posto i iznosi minimalističkih 31 tisuću eura, dok uvoz iz Iraka ove poslovne godine još nije zabilježen.

Fotografija: www.dubrovacki.hrT

2 komentara

Uskoči u raspravu
  1. Dundo
    #1 Dundo 11 listopada, 2015, 08:50

    Nedavno ponovno spomenut slučaj protiv Vesne Pusić, pravničkim rječnikom rečeno, zbog ”protupravnog prisvajanja akademske titule” i zbog ”krivotvorenja službenih isprava” već duže vremena skuplja akademsko-kaznenu prašinu. Međutim netko bi mogao tu prašinu otpuhnuti i priču nanovo aktualizirati na način da bude više nego zanimljivo zapitati se ima li kandidatkinja za mjesto vrhovnog poglavara UN-a kvalifikacije za tu dužnost ili je pak lagala cijeli svoj radni vijek?

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code