JURČEVIĆ I DUJMOVIĆ NA TRIBINI U MUNCHENU

JURČEVIĆ I DUJMOVIĆ NA TRIBINI U MUNCHENU

25. travnja, 2015.

Dujmovic na tribini foto Zoran Paskov

U nedjelju 26. travnja 2015. Hrvatima u Münchenu predstavit će se poznati hrvatski pisci i intelektualci: povjesničar, prof. dr. Josip Jurčević i Tihomir Dujmović.

Tribinu sa početkom u 18.30 sati organizira Akademski Krug HKŽ-München uz potporu Hrvatskih studenata iz Munchena.

Uglednici iz domovine govorit će o zanimljivim temama iz hrvatskog društvenog života i uzavrele političke scene, a ujedno i nazočnima predstaviti svoja poznata dijela .

Primjerice prof. Jurčević nazočnima će govoriti o svojim knjigama: ‘Hrvatska od Bleiburga do danas’, Bleiburg-jugoslavenski poratni zločini nad Hrvatima ‘‘ Prikrivena stratišta i grobišta jugoslavenskih komunističkih zločina ; ‘‘ Slučaj Perković-spašavanje zločinačke budućnosti’. Ovo posljednje dijelo ovog trenutka svakako najviše zanima hrvatske iseljenike koji su za vrijeme Perkovićeva djelovanja izgubili 39 svojih članova, koji su domoljublje platiti svojim životima. Prof. Jurčević je već poznat po raskrinkavanju udbinih zločinaca.

Poznati novinar Tihomir Dujmović predstavit će i svoje dvije knjige:

Tko mi zabranjuje pisanje kolumni; ‘ Hrvatska u raljama djece komunizma’.

Na tribini se očekuje mnoštvo naših ljudi iseljenika koje zanima trenutna situacija na hrvatskoj političkoj sceni, posebice sada uoči skorašnjih Parlamentarnih izbora na kojima se očekuju velike političke promjene, ali i odgovornost onih koji budu preuzeli vlast, jer” Lijepa naša“ to zaslužuje, može bolje i odgovornije sa demokratskim procesima, protiv jednoumlja svake vrste i za bolji gospodarski razvoj koristeći svoje prirodne resurse a i mozgove koji se nalaze širom svijeta.

Tekst i foto: Zoran Paškov- “cro press”T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code