JUNAČINE MATIĆ I TEDESCHI DOK NAS SILUJU IZRAZOM REGION

JUNAČINE MATIĆ I TEDESCHI DOK NAS SILUJU IZRAZOM REGION

3. veljače, 2017.

 

 

Matić sada želi postati i gradonačelnik Grada Zagreba! Da pukneš od smijeha. Pastiri mu ne bi dali ni ovce čuvati, a građanima Zagreba baš bi trebao jedan takav. Malo sutra! Kad je obnašao dužnost ministra branitelja, svakodnevno su ga danju i noću morala čuvati pet-šest, a možda i više policajaca. Čuvali su ga od onih koje je navodno predstavljao! Kad bi postao gradonačelnik Grada Zagreba (o čemu može samo maštati) vjerojatno mu ne bi bilo dosta ni dvadesetak specijalaca da ga obrani od nesretnih Zagrepčana

Napisao: Mladen Pavković

Beogradski mediji, ali nerijetko i hrvatski neprestano koriste riječ „region“, odnosno „regijon“. To je riječ koja je zamijenila bivšu, propalu – Jugoslaviju. Na taj način, stječe se dojam da smo ponovo svi „skupa“, ali sada više ne u propaloj državi već u nekakvom „loncu“ zvanom – „region“.

Čemu to i zašto? Naime, bivše republike (izuzev Makedonije) su se na žalost ratom razišle od Jugoslavije. I sada svaka ima svoj naziv, koji nema veze s „regionom“. Oni koji pišu i spominju „reginon“ u prvom su redu nostalgičari za bivšom Jugoslavijom, Titom i partijom. Također su uvjereni da će „region“ relativno brzo opet postati – Jugoslavija.

Kakav „region“? To bi isto tako bilo da za SAD ili Sovjetski Savez kažete nešto slično. Ne, mi nismo niti smo ikada bili „region“, već se radi o Republici Hrvatskoj, Republici Bosni i Hercegovini, itd. i tako radom.

Prema tome, nismo ni „istočni“ ili „zapadni“ Balkan. Što se konkretno tiče Hrvatske nas se jedino može svrstati u Hrvatsku, a potom u Europu!

Stoga, nostalgičari, zaboravite „region“, ali i – Jugoslaviju!

Meci i gume za žvakanje

Na početku hrvatskog obrambenog Domovinskog rata nisu se svi borili za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu. Naime, dok su jedni zaradili metak, drugi su prodavali – žvakače gume! Tako je primjerice Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic grupe, na televiziji 20 BHT 1 ovih dana izjavio da je on 1991. prodavao žvakače gume i da je tada na tom poslu zaradio prvi milijun eura! Dakle, žvakače su se tada prodavale kao i streljivo. No, obilazeći prve crte obrane, od Vukovara do Dubrovnika, koliko se sjećamo, nikome nije bilo do žvakaćih guma, svi su gledali da prežive. Ali, žvakaće su se prodavale i prodale – kome? Kolika treba biti hrpa tog artikla da se dostigne – milijun eura?

Činjenica je da su se i drugi, po zakonu, 1991., enormno obogatili. I toga se ne srame, kao što se Tedeschi ne srami reći kako je stekao prvi milijun. Možda je i vojska od njega kupovala žvakaće, tko zna? Ali taj sposoban čovjek danas, veli, ostvaruje čak 700 milijuna prihoda! Čudo jedno!

Bilo bi dobro da svoj „izum“ plasira i u inozemstvu, pa da i u drugim zemljama u kojima se ratuje prodaje – žvake! Za dobro Hrvata i Hrvatske.

E, moji branitelji, za što ste dali svoje zdravlje i živote?

Matić gradonačelnik

Bivši, žalosni, ministar branitelja Predrag Matić, najprije je glumio „nezavisnog“, a onda kad je vidio da to slabo radi, upisao se u CK, tj. u SDP. No, kad je bio ministar učinio je niz grešaka, sve na štetu ljudi koje je navodno predvodio. Govorio je da pokreće Registar branitelja jer se na njegovim stranicama nalazi na tisuće lažnih, onih koji nemaju veze s Domovinskim ratom. Vrijeme, ili bolje rečeno godine prolaze, a žalosni ministar još do danas nije otkrio ni jednog lažnog branitelja. On je bio jedan od rijetkih koji je javno objavio i svoj ratni put, a kad tamo, među ostalim, ima više odličja iz rata nego svi najviše ratni zapovjednici Grada Vukovara! Tko mu je potpisao prijedloge za ta odličja? Dedaković i Borković sigurno nisu…Taj čovjek ostat će upamćen i kao „progonitelj“ branitelja. I kao onaj protiv kojeg su najduže protestirali oni koje je predstavljao!

Matić sada želi postati i gradonačelnik Grada Zagreba! Da pukneš od smijeha. Pastiri mu ne bi dali ni ovce čuvati, a građanima Zagreba baš bi trebao jedan takav. Malo sutra!

Grad od papira

Kad je obnašao dužnost ministra branitelja, svakodnevno su ga danju i noću morala čuvati pet-šest, a možda i više policajaca. Čuvali su ga od onih koje je navodno predstavljao!

Kad bi postao gradonačelnik Grada Zagreba (o čemu može samo maštati) vjerojatno mu ne bi bilo dosta ni dvadesetak specijalaca da ga obrani od nesretnih Zagrepčana!

No, šalu na stranu. I ovaj tip zna da to nikada neće biti, da je to nemoguća misija, ali kako ne vidi da se i u samoj njegovoj CK-SK-SDP stranci s njegovim prijedlogom sprdaju, a samim time i s njim samim.

Ne, to junak od junaka ipak nije zaslužio!

Ali, ako već želi, neka mu daju na upravljanje neki grad od papira, pa neka se igra! T

4 komentara

Uskoči u raspravu
 1. sveti sava
  #1 sveti sava 5 veljače, 2017, 21:34

  Tedeschi barem dobro plaća svoje radnike, za razliku od Todorića, čiji su radnici na minimalcu..
  Andrej Plenković je bio NESPOSOBAN za vojsku a danas vodi državu. Za vojsku je nesposoban a za veliku plaću iz proračuna je sposoban?

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Black Jack
   Black Jack 9 veljače, 2017, 00:26

   Jebote jedan lopov pretvorbe i privatizacije plaća dobro svoje radnike a drugi ne!
   Pichku materinu koja nepravda!
   Andrej nesposoban za Vojsku dok drug Raćan Predsjednik radničke klase niti jednoga dana radnoga staža!?

   Da netko ne ide u vojsku mogu razumjeti ali da je netko Predsjednik radničke klase a da nikad nije nigdje bio zaposlen ne mogu razumjeti!

   Sveti Sava a da ti Arkan malo ljubi jaja?

   Odgovorite na ovaj komentar
 2. samo split
  #2 samo split 5 veljače, 2017, 12:25

  taj matić ne može biti predrag već je on srbočetničko đubre.

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. A Matić
  #3 A Matić 3 veljače, 2017, 18:38

  Taj mi debil sramoti prezime.Svašta bi on htio biti. Sikret fukaro!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code