IZLOŽBA EU IZUMITELJA U TEHNIČKOM MUZEJU

IZLOŽBA EU IZUMITELJA U TEHNIČKOM MUZEJU

27. lipnja, 2015.

index

Povodom obilježavanja 120. godišnjice zakona o patentu u Hrvatskoj (Zakona o povlasticama na izume donesenog u zajedničkom hrvatsko-ugarskom državnom saboru 7. srpnja 1895. godine) Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske (DZIV) u suorganizaciji sa Europskim patentnim uredom (EPO) i Tehničkim muzejom u Zagrebu postavio je u Tehničkom muzeju izložbu „Dvorana slavnih europskih izumitelja“ („European Inventors Hall of Fame“) koja će se moći posjetiti od 3. srpnja do 16. listopada 2015. godine.
Izložbom se nastoji prikazati koliko raznolik i dalekosežan utjecaj inovacija može biti na svakodnevni život te koliko i kako inovacije oblikuju naš svijet. Izložbom se, osim toga, nastoji i javno odati priznanje iznimnim izumiteljima za njihov doprinos općem socijalnom, ekonomskom i tehnološkom napretku društva u cjelini kako bi njihova imena ostala zapamćena koliko i njihova djela odnosno izumi. Na izložbi će biti postavljeno 7 interaktivnih i inovativnih eksponata koji predstavljaju ove značajne izume.
Izložba je prvi put postavljena 2013. godine u Deutsches Museumu u Münchenu povodom obilježavanja 40. obljetnice Europske patentne konvencije, te je kao putujuća izložba do sada gostovala u renomiranim muzejskim institucijama širom EU.T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code