ISTRAGA ZBOG “KOPA BEACHA” ČEKA PRAVI TRENUTAK

ISTRAGA ZBOG “KOPA BEACHA” ČEKA PRAVI TRENUTAK

2. lipnja, 2015.

sisak1_693510S0

Općinsko odvjetništvo je spis proslijedilo Županijskom državnom odvjetništvu

Napisao: Josip Frković

Nakon što se prethodno, za tematske novinske konferencije „Dužničko ropstvo“ odrekao bivšega gradonačelnika Dinka Pintarića (HDZ) i njegove nesumnjive uloge u projektu gradnje (i danas nedovršene) velebne sportske dvorane u Petoj ulici, neki tvrde, predsjednik gradskoga HDZ-a Siska Željko Krapljan i liberalni gradski čelnik Miljenko Žamarija dohvatili su se i teme SDP-ove pljačke posredstvom udruge „Kopa Beach“. Podsjećamo: u tri Pintarićeva mandata Krapljan i današnji službenik Zagrebačkoga holdinga i Groblja Mirogoj bili su poput prsta i zarasla nokta. Za neobaviještene pobliže objašnjenje: tijekom Domovinskoga rata zapušteno crpilište kupske vode prerađene za konzumaciju „Kopa“pod Brzajom – udarničkim radom vrijednih SDP-ovih skojevaca iza olujne 1995. – na lijevoj je obali Kupe od kupališta „Zibel“ do višenamjenskoga rekreacijskoga terena na kraju capraškoga „Pavelićeva naselja“ (taj će pojam i u puku popularan naziv tipskih radničkih kuća podignutih nadomak talionice u NDH zacijelo sablazniti mnoge), uređen je šetnica„Kopa Bech“. Baš kao da u materinskom jeziku pojam za sunčalište i kupalište ne postoji. U nastavku, osokoljeni izbornom pobjedom SDP-a i Ikić Baničekove, njeni su se sljedbenici dohvatili i profitabilnijih poslova. Bez raspisana natječaja HŽ-infrastrukture, samo na temelju preporuke rigidne mentalne komunistkinje, tadašnji je direktor Darko Peričić posao demontaže „glajzova“ trase Južnih željeznica s početka 20. stoljeća povjerio bez natječaja „Kopi Beach“. Bez obzira što nije imala vlastite opreme i alata, te brigade „fizikanera“, „Kopa Beach“ je, angažirajući i podizvoditelje, otpočela demontažu tračnica, mostova i signalne opreme povijesno vrijedne pruge Sisak-Petrinja-Topusko-Karlovac.

Ostavka Ikić Baničekove gradonačelnice?

Nitko tada, pa ni doktor turizma, bolesno brbljavi zagorski ministar svakovrsnoga prometa dvaju prezimena, Siniša Hajdaš Dončić, nije ni pomislio na Bogom dane terme Topuskoga. Kao neperspektivnu dokinuo je cijelu željezničku prugu. Koncem 19. i početkom 20. stoljeća u Topusko je često dolazila okrunjena k.u.k. glava Austro-Ugarske Monarhije, Franjo Josip I. Ne samo on, negoli i sva onovremena „mitteleuropska i bečka elita“. Nitko se od domicilnih županijskih ili pak lokalnih uglednika grada Zavnoha podno brda sv. Nikole, koji je navodno temelj RH (ni trojica Abramovića, ni aktualni načelnik Vlado Muža – op.p.) za odvoženja milijuna kilograma gvožđurije i naplate više milijuna kuna naknade od HŽ-a nije upitao bi li u narednoj fazi razvoja lječilišno-rekreacijskoga turizma i stari „Ćiro“ mogao dobro poslužiti. Ne samo turizmu, negoli i cijeloj Banovini odakle su tisuće metaloprerađivača svakodnevno putovale do Capraga i, na žalost, odavno pokojne željezare. Aktualizirajući kaznenu prijavu protiv gradonačelnice Kristine Ikić Baniček iz lanjskoga ožujka, koje će se Siščani mlađih naraštaja zacijelo s radošću sjećati kao i LGBT „radnika jugoslavenskoga ministarstva inostranih poslova i 71-ih predsednika opštinske skupštine“ Stevana Končara, predstavnici oporbe zaiskali su nad udrugom KB i nadzor Porezne uprave i Ministarstva financija. Ondje je još uvijek vedrio i oblačio šegonski kum Marine Lovrić Merzel, Slavko Linić. Uglavnom, općinsko je odvjetništvo spis proslijedilo Županijskom državnom odvjetništvu i otad nemamo nikakvih saznanja o kaznenoj prijavi, reče Željko Krapljan.

– Iz iskustva s bivšom županicom Marinom Lovrić Merzel, znano nam je da određena tijela mogu zadržavati neke stvari (čitaj: tijek istrage i slaganje optužnice!), sve dok se nije zamjerila Zoranu Milanoviću i SDP-u.

Sisački dugoprstići trutine Milanovića

Je li ponovo na djelu slučaj i čeka li se da gradonačelnica KIB na vlasti bude dulje od one zakonski utvrđene dvije godine i jedan dan kako bi SDP do kraja mandata u Sisku ostao na vlasti, dometnuo je domišljati Posavac. Vjerojatno se s objavom optužnice i ostavkom KIB čeka 11. lipnja, kako bi se izbjegli novi, prijevremeni izbori. A onda, slijede podsjećanja na mudre izreke bahatoga slučajnoga premijera, što ga urednik portala Tjedno, Dražen Stjepandić, nazva bahatim trutinom. Opet, dakako, o „visoko podignutim ljetvicama“, bio Bog s nama. Pri skoku uvis i odmjeravanju uvježbanosti skakača visoko se podiže letvica… Zbog toga je, eto, na početku „blistava mandata najbolje Vlade RH“ Mirela Holy izvisila. I bez ljestvice i bez letvice, zarekavši se da s bahatim koji uživa u višku kućnoga odgoja više neće ni na kavu. I Miljenko Žamarija (HSLS) imao je monolog o nepodopštinama esdepejaca. Pitao je zašto se „visoko podignuta ljestvica“ ne primjenjuje i na članove Foruma mladih SDP-a. Onih kojima je okružen Milanović i kojima se toleriraju i stvari na rubu kriminala. A tu svakako spadaju veliki ljubavnik i crveni eko-barun Zmajlović iz Zagreb -Towera, Milanovićev trbuhozborac-recesijski prorok Gordan Maras, brijunski Šerbedžijin pajdo Nenad Stazić, socijalka Milanka Opančić, Siniša Hajdaš Dončić, promašeni agro-ministar Tihomir Jakovina i mnogi drugi kukurikavci. Kad je „Kopa Beachu“ riječ, otpušteni ekonomist „Sisak projekata“ Darko Weiss procjenjuje „utržak“ skojevaca Gorana Kajgane i Roberta Novosela na najmanje 10 milijuna. Možda i više, pa bi Cvitan mogao biti mnogo stroži nego u slučajevima Sabe, Lovrić Merzelove, Ferenčaka i drugih dugoprstića. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code