ISPUHANA LOPTA SE JOŠ MOŽE NAPUHATI

ISPUHANA LOPTA SE JOŠ MOŽE NAPUHATI

20. lipnja, 2024.

 

S ovim Eurom u Njemačkoj nije me išla kladionica. Čak mi ni jednom nije nedostajaniti onaj famozni jedan. Nakon Španjolske mislim da sam dobro detktirao kvar. Nije to samo godina proizvodnje. Provalili su nas, a opet idemo na stu foru, samo mijenjamo izvođače jedne te iste taktike. No, nekako smo protiv Italije optimist, a u glavi mi se vrti spomenuta prva utakmica u Palermu prije još malo trideset godina, nego ona pobjeda u Japanu 2002. Isti rezultat. 2:1 za Hrvatsku. Ova velika generacija prije svoga zalaska mogla bi odigrati još neku veliku utakmicu. Hrvatska je mačka s devet života. Lopta bi se mogla još napuhati uoči Italije

Napisao: Dražen Stjepandić

„Naši napadači će se znati snositi s vašom obranom… Znat će ih probijati.“, izjavio je gostujući na N1 televiziji Besnik Prenka, nekadašnji nogometaš i sadašnji skaut Lokomotive. Izjavio je to naravno uoči utakmice Hrvatske i Albanije 19. lipnja u Hamburgu. Ne znam je li Prenka bio namjerno ili slučajno duhovit.

Ppobjedu Vatrenih s hendikepom. Srećom u kladionici nisu znali šifru za tu opkladu. Nažalost nije prošla ni pobjeda i koeficijent 1,50. Dakle zicer. Mislio sam kako je i protiv Španjolske je bilo prilika za pogodak, barem počasni. Očekivao sam prva tri boda potrebna za ostanak u natjecanju, osvojena u utakmici protiv Albanije, kad ono, ne samo da su nas probijali, nego su nas i probili. Zaista su nam priredili snošaj. Vatreni su postali probušena lopta.

Pljušte kritike

Protiv Italije nije se lako vaditi. Premda je tradicija na našoj strani. Nikada nismo izgubili još od onelegendarne pobjede u Palermu 16. studenoga 1996. Dva gola Šukera za Italiju i jedan Dina Baggia je Azzure.

Pljušte kritike. Jedan od kritičara je i slavni nogometaš i trener Vahid Halilhodžić. Veliki Vaha je i untervjuu za Dnevni avaz izjavio kako ga je Slovenija iznenadila Danske (1:1), a onda je “detektirao“ glavni problem reprezentacija zemalja iz regiona.

– Hrvatska, Slovenija i Srbija su ušli u utakmice s puno respekta prema protivnicima što se pokazalo kao loša taktika. Kada igraš takve utakmice, kada znaš da nisi favorit, treba u prvih 15 minuta pokazati da se ti ne bojiš.

Tako sam ja pripremao utakmice kada sam igrao protiv jačih ekipa. Prvih 15 minuta sam nastojao da pokažemo da smo došli da pobijedimo.

Naročito kada igraš Evropsko ili Svjetsko prvenstvo. To je psihološki način da dobiješ rat tih 15 minuta. To često može da bude korisno i može utjecati na krajnji ishod jedne utakmice – naglasio je Halilhodžić.

Dvanaesti igrač

U Hamburgu naš najbolji igrač bio je onaj dvanaesti. Skupa s brojnim Albancima dobro smo naživcirali Srbe. Zajedno skandirali protiv Srbije i predsjednik srbijanskog saveza traži kazne, čak po cijenu napuštanja natjecanja. Daj da vidimo…

S ovim Eurom u Njemačkoj nije me išla kladionica. Čak mi ni jednom nije nedostajaniti onaj famozni jedan. Nakon Španjolske mislim da sam dobro detktirao kvar. Nije to samo godina proizvodnje. Provalili su nas, a opet idemo na stu foru, samo mijenjamo izvođače jedne te iste taktike. No, nekako smo protiv Italije optimist, a u glavi mi se vrti spomenuta prva utakmica u Palermu prije još malo trideset godina, nego ona pobjeda u Japanu 2002. Isti rezultat. 2:1 za Hrvatsku. Ova velika generacija prije svoga zalaska mogla bi odigrati još neku veliku utakmicu. Hrvatska je mačka s devet života. Lopta bi se mogla još napuhati uoči Italije.

O tome u priči koja slijedi. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code