INKEROVI TROFEJI PRODANI ZA 3000 EURA

INKEROVI TROFEJI PRODANI ZA 3000 EURA

17. kolovoza, 2023.

Stečajna upraviteljica Nogometnog kluba Inter Zaprešić podnijela je izvješće u kojem se ističe da su pehari, trofeji i fotografije tog kluba ”na bubnju” prodani za 3000 eura, ali i da su prije otvaranja stečaja otuđena dva automobila.

Pehari, trofeji i fotografije NK-a Inter Zaprešić, njih ukupno 147 komada, procijenjeni na oko 4000 eura, prodani su na prvoj javnoj dražbi oglašenoj u ožujku, i to zasad nepoznatom kupcu. Osim toga, prodana su i dva kontejnera koja su bila korištena kao sportske svlačionice, dvije kosilice trave, stroj za održavanje terena, a naknadno je prodana i klupska perilica rublja te ledomat, i to za samo 80 eura.

No, s druge strane, stečajna upraviteljica Snježana Hopp utvrdila je da je stečajni dužnik neposredno prije otvaranja stečajnog postupka otuđio dva vozila – Opel Astru iz 2008. i Mazdu 6 iz 2016. Prodaja je evidentirana u poslovnim knjigama stečajnog dužnika, a plaćanja su izvršena prijebojem.

Kupcima vozila stečajna upraviteljica uputila je pozive da fakturirane iznose za vozila uplate u korist računa stečajnog dužnika jer je plaćanjem putem prijeboja došlo do remećenja prava ujednačenog namirenja vjerovnika s obzirom na to da su kupci stečajni vjerovnici.

Na poslane pozive stečajna upraviteljica nije zaprimila odgovor niti su na račun stečajnog dužnika uplaćena sredstva po pozivu. Kupcima vozila ponovljeni su pozivi za plaćanje, navodi se u izvješću.

NK Inter Zaprešić bio je hrvatski nogometni klub koji je djelovao od 1929. do 2022. Tijekom povijesti nosio je nazive Sava, Jelačić, najduže Jugokeramika. Ime Inker nosio je tek 13 godina. Navijači kluba nazvali su se Divlje svinje. Među najveće uspjehe kluba ubrajaju se osvajanje prvog Hrvatskoga nogometnog kupa 1992. i nastup u polufinalu idućega izdanja.

HINA T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code