INCIJATIVA PROTIV ISTAMBULSKE KONVENCIJE PRIPREMA PROSVJED

INCIJATIVA PROTIV ISTAMBULSKE KONVENCIJE PRIPREMA PROSVJED

15. ožujka, 2018.

 

 

Obavještavamo hrvatsku javnost da je u ponedjeljak, 12. ožujka o. g. osnovana ad hoc Inicijativa “Hrvatska protiv Istanbulske konvencije!”.

Istanbulsku konvenciju su već brojne institucije, udruge i istaknuti pojedinci u javnosti označili kao zloćudan eksperiment i kao ugrožavanje temeljnih ljudskih sloboda. Čak ako, ovaj čas, zanemarimo da se radi o dokumentu koji grubo zadire u temeljne tradicionalne, kulturološke, identitetske i pravne odrednice hrvatskog društva i hrvatskog političkog sustava, naša Inicijativa ovdje, u prvom redu, ukazuje na posve nedostatnu demokratsku legitimaciju Konvencije. Smatramo da ovaj dokument nije prošao primjerenu, kvalitetnu i cjelovitu znanstveno-vrjednosnu raspravu. Oko njega u hrvatskoj javnosti ne postoji društveni konsenzus i nije postignut neophodan minimum suglasnosti. Apologeti ratifikacije, brojne državne, paradržavne, nedržavne, pa i protudržavne organizacije, već su potrošile enormne iznose uglavnom javnog, tj. našeg novca, za ishitreno nametanje Konvencije. S druge strane, sustavno i institucionalno se omalovažava i posve zanemaruje mišljenja, stavove i analize uglednih javnih osoba i institucija, zato jer ne idu u prilog ratifikaciji. Time se opasno produbljuju društvene podjele i razara se nacionalna kohezija.

Naša Inicijativa postupa sa sviješću da su promjene u društvu nužnost. Štoviše, otvoreni smo prema svim promjenama koje vode boljitku nacionalnog prosperiteta. Istanbulska konvencija tome boljitku ne vodi! Njome se predviđa da Konvencija, kao međunarodni dokument, bude iznad hrvatskog Ustava. To je dosad nezabilježeno u povijesti suverenih država. Time se diskreditira uloga Hrvatskog sabora te se nasilno poništavaju neke mukotrpno izborene ustavne vrijednosti. Oštro se protivimo takvom procesu grube desuverenizacije hrvatske države i nepodnošljivo olakoj najavi ratifikacije. Odbacujemo nepristojne i nedolične primjedbe Predsjednika Vlade da “ne znamo čitati” ili da ono što smo pročitali “nismo razumjeli”.

Pokazat ćemo odlučan, snažan i učinkovit otpor neodgovornom, nasilnom i jednokratnom nametanju cijelog jednog sustava vrijednosti, koji ne ruši samo postojeće hrvatske nacionalne vrijednosti, nego potkopava i same temelje hrvatskog nacionalnoga suvereniteta. Zbog ovih i drugih razloga Inicijativa je već prijavila javni prosvjedni skup na Trgu bana Jelačića, 24. ožujka 2018. g., u 11:00h“Protiv ratifikacije Istanbulske konvencije”.

Za sada Inicijativu podržava 31 građanska udruga, a poziv za okupljanje upućen je još brojnim drugim udrugama, istaknutim pojedincima i svima koji mogu doprinijeti uspjehu Inicijative. O prosvjedu kao i o brojnim drugim aktivnostima dnevno ćemo obavještavati javnost.

Za Inicijativu “Hrvatska protiv Istanbulske konvencije”:

Rozalija Bartolić

U Zagrebu, 14. ožujka 2018. T

3 komentara

Uskoči u raspravu
 1. A.Matić
  #1 A.Matić 18 ožujka, 2018, 18:58

  Milanović i Plenković…
  Milanović nije dao da se Konvencije Evropske unije ratificira,a Plenković sada prisiljava hadezovce da ratificiraju tu prljavu masonsku podvalu narodima svijeta.
  Sad tu evropsku Konvenciju nazivaju Istambulskom.Zašto baš iustambulskom, pitam se ja,a pirtam i vas koji ste je pročitali. Oni koji nisu pročitali tu Konvenciju, neka šute da ne mute

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ne dirajte vrbe
  #2 Ne dirajte vrbe 16 ožujka, 2018, 10:52

  Naš Frane jedva čeka Istanbulsku konvenciju jer ga očito nijedan neće ,možda mu se zaglavila zvezda u čmaru….

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. FRANO
  #3 FRANO 16 ožujka, 2018, 00:12

  NARODE HRVATSKI,KRŠĆANSKA KASTA ,ODUZETNIKA , ODNOSNO ,ZLOČINAČKO KRŠĆANSTVO,OPAKO SE USMJERILA PROTIV ISTAMBULSKE KONVENCIJE.
  A ISTAMBULSKA KONEVENCIJA JE SAMO JAVNA OBZNANA GRAĐANIMA HRVATSKE DA JE DOŠAO ,A DAVNO JE TREBAO DOĆI, DAN DA SE OVAJ CIVILIZACIJSKI, HRAVTSKI NAROD KONAČNO ODUPRE VLADAJUĆEM KULTU KARŠĆANSKE KASTINSKE ,TRADICIJE KOJA SEBI PRISVAJA PRAVO DA ,KAO NEKA ISPOSTAVA ,NEKOG NADNARVNOG BIĆA, A ON JE SAMO KULT KRŠĆANSKOG NAJVIŠEG STUPNJA KRVOLOČNOG NASILJA NAD DUHOM I TIJELOM SVAKOG ONOG GRAĐANINA KOJI VJERUJE U KRŠĆANSKI KULT, A DUH JE PO FILOZOFSKOJ ZNANSTVENOJ SPOZNAJI ,KAŽE VELIKI FILOZOF, FEUREBACH,FUNKCIJA MOŽDŽANIH ČELIJA. A N AŠ N AJVEĆI FILOZOF HEGEL, PRIZNAJE SAMO LJUDSKO BIĆE KAO NAJVIŠI OBLIK ŽIVOTA,NASTAO U PRIRODI , PA KULT KRŠĆANSKOG B OGA ,KOJI NIJE STVOREN U PRIRODI I NEMAMO NIKAVIH DOKAZA O NJEMU , PA GA HEGEL STAVLJA U HIMERE,ILI U STRAŠILA
  TAKO JE TAJ KRŠĆANSKI KULT BOGA, U FILOZOFSKOJ ZNANOSTIO , A POSEBNO I U PRIRODNO- FIZIČKOJ ZNANOSTI KOJU TUMAČI VELIKI ZNANSTVENIK ,STEPHNA HAFKING, POTPUNO IZGUBIO ZNAČAJ ,POSEBNO U TUMAČENJU VELIKOG SVJETSKIOG FIZIČARA ,STEPHANA HAVKINGA, KOJI JE JUČER PREMINUO,A NJEGOVE IZJAVE,TIČUĆI SE KULTA KRŠAĆNSKOG BOGA ,GLASE ; DA BOG NEMA NIKAVE VEZE SA STVARANJEM I POSTOJANJEM SVEMIRA I NJEGOVIH FIZIČKIH ZAKONA KOJE UVJETUJU NAŠ ŽIVOT NA OVOJ MALOJ PLANETI ,ODNOSNO, ZVIJEDI, JER JE ZNANOST ,KOJU JE LJUDSKI UM IZDIGAO NA STUPANJ SPOZNAJNE ZNANOSTI ,UTVRDIO ,EGZAKTNO,DA BOG NE POSTOJI NITI ON IMA IKAVE VEZE SA STVARANJEM SVEMIRA.MOŽDA ON POSTOJI ZA NEKE UMOVE,KOJI IMAJU SVOJ SVIJET,KOJI NIJE ZNASTVENI.PA NAŠ ZNANSTVENIK,STEPHAN HAFKING,TUMAČI ,NARAVNO ,ZNANSTVENO, DA JE LJUDSKI MOZAK OBIČNO RAČUNALO KOJE SE SMRĆU GASI I U MRAKU NESTAJE,JER NEMA DRUGOG SVIJETA,NI RAJA NI PAKLA KOJEG JE USPOSTAVILA KRŠĆANSKO -ODUZTENIČKA,VLADAJUĆA ,PLJAČKAŠKA KASTA RAZBOJNIKA,ZLOČINACA ,NON-PLUS- ULTRA, KOJI SVOJIM KULTOM BOGA ,KOJI ,REKO SMOM,ZAPRAVO, REČE STEPHAN HAFKING, NE POSTOJI, OSIM KAO KULT NAJVIŠEG STUPNJA FIZIČKOG I DUHOVNOG NASILJA ,PREMA SVIMA KOJI SU SLJEDNICI TOGA KULTA ,POMOĆU KOJEG KARŠĆANSKA, VLADAJUĆA, RAZBOJNIČKO -KRVOLOČNO-PLJAČKAŠKO-ODUZETNIČKA KASTA , SVOJIM SLJEDBENICIMA, ODREĐUJE ,ČAK I DIFERENCIJALNE FIZIČKE , BIOLOŠKE I DRUŠTVENE ODREDNICE KAO POSLANJE NADNARARVNOG BIĆA, KULTA BOGA ,KOJEG,JUČER STEPHAN HAFKING,PROGALSI NE- POSTOJEĆIM ILI UVJETNO NEKIMA ,SAMO NJIMA POTREBNIM,KOJI SE NE UZDAJU U NAUKU,KOJA JE JEDINA UTVRDILA NASTAJANJE I POSTOJANJE SVEMIRA I NJIGOVE FIZIČKE ZAKONITOSTI KOJE ODREĐUJU UVJETE NŠEG POSTOJANJA I IEGZISTIRANJA, KAO MAJMUNA ,KOJI SE NE RAZKLIKUJEM NA NAČI KOJI TUMAČI KASTINSKO KRŠĆANSTVO KAO BOŽJU ODREDNICU,MAKAR BOG NE POSTOJI,REKO SMO,ODNOSNO REČE VELIKI FIZIČAR STEPHAN HAFKING.PA MI SVI, KOJI ZNAMO MISLITI, SMO SVJEDOCI TOG NJEGOVOG TVRĐENEJA.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code