IN MEMORIAM IVAN ANTOLČIĆ

IN MEMORIAM IVAN ANTOLČIĆ

4. siječnja, 2018.

 

 

Uz vojne počasti i sprovodne molitve preč. Milana Begića, na sisačkom je gradskom groblju „Viktorovcu“, u nazočnosti velikoga broja sugrađana, pokopan Ivan Antolčić (74), dragovoljac Domovinskoga rata u 57. bojni ZNG-a „Marijan Celjak“ i Operativnoj grupi HV-a Siska i Banovine. Antolčićev suborac i zapovjednik, general HV-a Ante Jeričević, kazao je kako je pokojnik s dubokim domoljubnim osjećajem, odgovorno i disciplinirano, obavljao sve ratne zadaće intendantske službe pri odbacivanju velikosrpskoga agresorskog stroja sa 158 kilometara duge crte obrane prema dijelovima okupirane Banovine, Pokuplja, Posavine i Pounja. Pokojni Antolčić sudjelovao je i u svim povijesnim stranačkim događanjima 90-ih, u osvit državne slobode i neovisnosti, rečeno je u udruzi ratnih veterana „Hrvatski domobran“. Za veteransku i domoljubnu udrugu „Hrvatski domobran“, govorio je kako već stoljeće i pol pod najljepšim imenom oružane sile, čuvara mira, slobodnoga doma i domovine – od Austro-Ugarske Monarhije do danas –simbolizira trajanje hrvatskoga vojnoga viteštva maloga slobodarskog europskoga naroda. Njoj je pripadao i dvije zadnje godine s ostalim članovima OHD-a sudjelovao u humanoj akciji obilježavanja stratišta i grobišta Drugoga svjetskog rata i zločinačkog partizanskoga poraća, „Križa istine“, prijeratni ugledni obrtnik, vlasnik RTV servisa i inovator.

Posljednjem je ispraćaju Ivana Antolčića nazočio i velik broj ratnih suboraca, nautičara i osnivača prvoga Hrvatskog jedriličarskoga kluba “Siscije“, s kojima je Ivan Antolčić, hobist-brodograditelj u zadarskom jadranskom akvatoriju za Dan grada Siska godinama organizirao regate „Svetoga Kvirina“.

Pokojnikova kći Ivančica Devčić, koja je za pokopa preuzela dičnu državnu trobojnicu s očeva odra, sin Slaven, sestra Mira i drugi članovi obitelji primili su u povodu smrti Ivana Antolčića velik broj usmenih i pisanih sućuti. (J.F.) T

2 komentara

Uskoči u raspravu
 1. hrvatski posavac
  #1 hrvatski posavac 5 siječnja, 2018, 18:17

  Ode još jedan od pravih Siščana.
  Malo nas je al nas još uvijek ima. Antolac je bio svestran, malo je takvih koji su našli vremena za druženje i sastanke u svim oblastima. Jedan od rijetkih koji su sedadesetih glisirali po čudnovatoj Kupi ispod Zibela, vrstan stručnjak u elektronici, a posebno u gradnji svoje jedrilice”Samotnjaka”.
  Zato naš samotnjače sretno jedri i na onom svijetu s anđelima.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code