IN MEMORIAM BORIS GERŠAK

IN MEMORIAM BORIS GERŠAK

23. siječnja, 2017.

 

 

S velikom tugom javljamo svim ljubiteljima kazališta, kolegama i prijateljima da je u subotu, 21. siječnja 2017. preminuo dugogodišnji djelatnik Satiričkog kazališta „Kerempuh“, Boris Geršak. Na hrvatskoj kazališnoj sceni bio je prisutan i kao izvršni producent Nagrade hrvatskog glumišta od samog početka te manifestacije. Isto tako, istaknuo se kao izvršni producent i glavni organizator međunarodno afirmiranog teatra „Ulysses“. Tijekom domovinskog rata bio je aktivni član „CROATIAN ART FORCES (CAF)“, inicijative koju je pokrenulo Hrvatsko društvo dramskih umjetnika u suradnji s Ministarstvom kulture i prosvjete.

U svoje matično kazalište došao je 1. srpnja 1976. i punih četrdeset godina bio je nezamjenjiv član Uprave. Obnašao je dužnost inspicijenta, izvršnog producenta, organizatora i ravnatelja tehnike. Bio je s Kerempuhom od njegovih samih početaka, još od doba varijetea, kada se kao dijete igrao u tom kazalištu u kojem je bila zaposlena njegova majka. Ovaj istinski zaljubljenik u teatar živio je za scenu dajući joj svaki atom svoje energije. Stoga, nije čudo da je stekao status jedne od najomiljenijih figura domaće kazališne scene.

Ovaj događaj za Satiričko kazalište „Kerempuh“, kao i za cijelo hrvatsko glumište, obilježen je dubokom tugom jer nas je napustio naš voljeni kolega i prijatelj čiji odlazak predstavlja nenadoknadivi gubitak.

Boris Geršak, dobri duh teatra, u kojem je proveo doslovno cijeli svoj život, svakim je svojim djelom i postupkom dokazivao nesvakidašnju plemenitost, poštenje i dobrotu. Znao je voljeti i ta mu ljubav bila uzvraćena. Počivao u miru. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code