NAJNOVIJE NA PORTALU

KONCERT MARTINE FILJAK SA ZAGREBAČKOM FILHARMONIJOM

KONCERT MARTINE FILJAK SA ZAGREBAČKOM FILHARMONIJOM

5. ožujka, 2015.

FOTO 6.3.

Klavirski repertoar pokazao se kao pun pogodak ako je suditi po tjednima iza nas. Stoga i ovoga petka, 6. ožujka 2015. nastavlja se sa zvucima klavira u vatrenom Crvenom ciklusu s najuglednijom i najdinamičnijom hrvatskom pijanisticom Martinom Filjak.

Kad će uz uglednijeg austrijskog dirigenta maestra Hansa Grafa s međunarodnom koncertnom putovnicom zagrebačkoj publici vikend pred nama uljepšati virtuoznom izvedbom najbolja i najpoznatija u ovodobnici hrvatska pijanistica u svijetu Martina Filjak.

Za Martinu Filjak svjetski mediji zaista ne štede pohvale nazivajući je nevjerojatnom, veličajnom i fantastičnom, a intenzivan koncertni raspored baš kao i broj održanih koncerata pa i onaj proputovanih avionskih milja naveliko dokazuju njezin planetarni zvjezdani status kojeg godinama potvrđuje među malobrojnom pijanističkom elitom svijeta. Na svom zagrebačkom koncertu u petak, 6. ožujka, će u Lisinskom sa Zagrebačkom filharmonijom izvesti Schumannov Klavirski koncert.  U jednom od svojih mnogbrojnih interviewa izjavila je da:  „Schumann traži toliko emocija i energije da me nakon sviranja isprazne“.

Zato nimalo ne sumnjamo da će Martina Filjak makar s trenutnom adresom u Berlinu i New Yorku svoj raskošni pijanistički izričaj uvjerljivo iskazati baš pred svojom zagrebačkom publikom!, koju će navelike  zadiviti i oduševiti! Vjerojatno to će mnogima biti ne zaboravljiv koncert kojeg prožimlju dojmljivo pijanističino umijeće pijanizma i senergija emocija koja emanira radošću pijanistice koju sveprimjetno djeli s oduševljenom publikom dvorane Lisinski.

Umjetnica je to za koju kažu da krade šou orkestru. Zato se uvjerite sami u to na koncertu u petak. Na početku večeri Hindemithova Koncertna glazba za gudački orekstar i limene puhače, a nakon toga Schumannov Klavirski koncert pa 3. simfonija koja će Vas otpratiti u najavljeni sunčani vikend pred nama.

Ivan Raos T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code