MLADIFEST U VOLODERU

MLADIFEST U VOLODERU

18. lipnja, 2022.

 

Marijina legija iz Petrinje, u suradnji sa Sisačkom biskupijom i ove godine je organizirala, po uzoru na onaj u Međugorju, Mladifest u Hrvatskoj. Četvrti po redu započeo je u petak 17. lipnja u Voloderu pod geslom „Ta otkuda meni da mi dođe Majka Gospodina mojega?“.

U susret je uveo predsjednik komicija Gospe Snježne iz Petrinje Vlado Sučec, a  nakon kojeg je razmatranje održao kancelar Sisačke biskupije Janko Lulić. Potom su uslijedila svjedočanstva televizijskog urednika Marina Periša, jednog od pokretača Božanstvene komedije te Marijete Martić koja koristi društvene mreže u sklopu projekta „Chance for walk“ kako bi širila Radosnu vijest.

Katehezu je održao mladi fra Goran Azinović iz Međugorja, a u  njoj je progovorio o važnosti samog Međugorja za Crkvu, o međugorskim događanjima te činjenici da je ono opstalo i privlači brojne hodočasnike.

Misno slavlje kao krunu prvog dana Mladifesta je predvodio sisački biskup Vlado Košić. U svojoj je propovijedi tumačio čitanja u kojima nas Isus poziva da ne zgrćemo sebi blago na zemlji već da zgrćemo blago na nebu. Biskup je povezao čitanja s riječima sv. Antuna koji je bio jednostavan svetac, blizak ljudima, nježno je doticao svako srce.„Njega se nitko nije bojao. Svi koji su ga mogli susresti u njemu su doživljavali prijatelja. On je znao reći i pitati ljude: Gdje je tvoje blago? Pa evo, što je tebi najvrjednije?“, upitao je biskup. „Na čemu temeljiš svoju budućnost? Čemu se nadaš kad skupljaš ovu ili onu vrstu imanja, posjeda ili blaga? Najveće blago koje možemo steći na ovom svijetu je dragi Bog. Sva druga blaga nisu ništa u usporedbi s tim blagom da je čovjek Bogu odan.“

Prvi dan Mladifesta je zaključen četvrtim koncertom duhovne glazbe „Ljiljani – Pjesma za nebesa.

Na ovom već tradicionalnom koncertu nastupili su Ivana Husar Mlinac,  Stjepan Lach – Marina Matošević, Katarina i Martin Kutnar, domaći band Afterlife te slikarica Eva Vukina. Koncert je vodio duhoviti Marin Periš, a dlikarica Eva Vukina je za vrijeme koncerta naslikala Gospu koja plače.

Na kraju koncerta je župnik Marijan Štingl pozvao sve prisutne da se kleknu i pomole u znak poniznosti i zahvalnosti Bogu. T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code