IL GIARDINO ARMONICO U ZAGREBU

IL GIARDINO ARMONICO U ZAGREBU

15. prosinca, 2023.

Zagrebačka će publika u subotu, 16. prosinca uživati u zanosnoj glazbi talijanskih baroknih majstora Vivaldija, Durantea i Barbelle, čiji glazbeni opusi donose ugođaj Mediterana, kao i u antologijskim djelima besmrtnih genija baroka Johanna Sebastiana i Carla Philippa Emanuela Bacha te Georga Friedricha Händela.

Svjetski poznat barokni ansambl Il Giardino Armonico u ciklusu Lisinski subotom nastupa uz prvog mandolinista na svijetu nominiranog za Grammyja – Avija Avitala, pod umjetničkim vodstvom utemeljitelja Ansambla Giovannija Antoninija.

Nenadmašni talijanski majstori glazbe baroknog i pretklasičnog razdoblja već skoro 40 godina, od osnutka 1985., utjelovljuju najbolje, najuzbudljivije i najvirtuoznije karakteristike toga predivnog razdoblja u povijesti europske glazbe, nastupajući na brojnim velikim europskim festivalima te u gotovo svim većim koncertnim dvoranama svijeta, gdje redom osvajaju sjajne kritike za brojne koncertne i operne produkcije.

Ansambl Il Giardino Armonico nastupio je u ciklusu Lisinski subotom prije tri godine sa sopranisticom Annom Prohaskom, a ovoga puta ansamblu se pridružuje strastven i „eksplozivno karizmatičan“ (The New Yor Times) izraelski virtuoz na mandolini Avi Avital. Njegova nevjerojatna bravuroznost usporediva je s onom legendarnog gitarista Andrésa Segovije ili violinista Jasche Heifetza.

Nakon koncerta, u predvorju Velike dvorane slijedi Razgovor s umjetnicima. S Giovannijem Antoninijem i Avijem Avitalom razgovarat će čembalist i muzikolog Dario Poljak.

Ulaznice za koncert, po cijenama od 30 do 40 eura, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na lisinski.hr. Studenti i učenici ulaznice mogu kupiti za 5 eura na blagajnama Dvorane sva sata prije početka koncerta.  T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code