PROMOCIJA “BARŠUNASTE TRUBE”

PROMOCIJA “BARŠUNASTE TRUBE”

14. prosinca, 2017.

 

 

Promocija knjige “Baršunasta truba”, zbirke kratkih priča autorice Nataše Hrupec u izdanju Teatra poezije, održat će se u petak, 15. prosinca 2017. u 18 sati u Galeriji Crafters Lav, Opatička 2.

Na promociji će govoriti: Tonko Maroević, Goran Matović i Irena Šekez Sestrić (Teatar poezije), Diana Sokolić (grafičko oblikovanje naslovnice i oprema), Suzana Matić, Goran Lovrenčić, Marijana Lovrenčić, Dario Hrupec i autorica, a za glazbenu dionicu zadužen je Zdravko Dovedan Han, majstor francuske šansone.

Zbirka kratkih priča “Baršunasta truba” Nataše Hrupec oblikuje svijet u kojemu se susreću arhaično i artificijelno, ruralni motiv i bajkovita intonacija, svakodnevni prizor i njegov figurativni dvojnik. Autorica je četrdeset priča rasporedila u tri cjeline sugestivno ih naslovivši – Arhetipske, Dnevne i Iskorijenjene. Kratka je priča u izvedbi Nataše Hrupec izrazito asocijativna, dinamična i brza. K tome, bogata je aluzijama na književnost i umjetnost te raznovrsnim pop kulturnim citatima koji, uz ostalo, preosmišljavaju stihove A. Dedića, J. Dassina ili S. Gainsbourga. U ritmu se prepoznaje snaga, izdržljivost kreatora, tu progovara podsvijest i osjećajnost koja čitatelja neprestano drži koji centimetar iznad zemlje – ritam je skladan, tečan i zarazan. Na koncu iz njega odjednom počinju izvirati dotad nepoznata suglasja, slike i značenja…” (prof.dr.sc. Krešimir Bagić) T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code