IGOR RAĐENOVIĆ UHLJEBLJEN U SISAČKOM VODOVODU

IGOR RAĐENOVIĆ UHLJEBLJEN U SISAČKOM VODOVODU

20. listopada, 2017.

 

 

Gradonačelnica je tim pitanjima bila zgranuta i ogorčena, odbacivši mogućnost „prijelaznoga roka“ s Iblerova trga. Dakle, Rađenovićev je „come back“ ipak odigran na terenu, u Bužanovoj ulici. Trinaest dana iza sjednice Gradskoga vijeća.

Napisao: Josip Frković

Dok stanovnici stare Tišinske ulice ( Marijana Celjaka) godinama s neizvjesnošću strahuju od nagrižena i krhkoga zaštinoga nasipa nabujale Save iza imanja Ive Galine i mogućih proljetno-jesenskih poplava, a ulične fasade im kaljužama ispod kotača motornih vozila s uskoga kolnika natapaju motorna vozila, vele, nikad kraja strepnjama. Mnogi Siščani iz toga dijela Zelenoga Brijega, uz magistralnu cestu Sisak-Martinska Ves – Ivanić Grad, podsjećaju i na napuknuća kućnih nosivih zidova, te na opasnosti za sudionike mješovitoga prometa. Svima je poznat tragičan slučaj pogibije najbližima neprežaljene maloljetne djevojke i bijeg nesavjesnoga vozača osobnoga automobila s mjesta udesa. Da „bježanje“ slike s maloga ekrana za prolaska desetaka tona trupaca i narušavanje statike starih zidanica i ne spominjemo.

Drugi puta u mjesec dana

Poseban je problem (ne)sigurnosti prometovanja uskim kolnikom na kruni savskoga nasipa kroz općinu Martinska Ves. Jučer, opet, u staroj Tišinskoj nenadani (komunalni) događaj i akcident: drugi puta u mjesec dana pet vrtova i dvorišta natopljeni su 15-metarskim „gejzirom“ u Bužanovoj zbog puknuća vodovodne cijevi. Stari spoj čelika i salonita od 300 mm, uz napomenu da porozni cjevovodi zbog zastarjelosti u tlo propuštaju i do 40 posto pitke vode, jednostavno nije izdržao. Uz veliku crpku „Sisačkoga vodovoda“, na djelu je više sati bilo i desetak privatnih. Na telefonski poziv jednoga od poplavljenih, kojem je voda natopila preko 30 centimetara betonskoga temelja garaže, u jutarnjim se satima u Bužanovoj našlo desetak radnika, više kamiona i dva rovokopača „Sisačkoga vodovoda“.

Na mjestu akcidenta u Bužanovoj

Ne samo to: važan sastanak rukovodne elite s Boškovićeve desne obale Kupe što je trebao (jutarnjom najavom telefonistu firme s broja 526-166) potrajati tijekom cijeloga prijepodneva, napustilo je mnogočlano poslovodstvo komunalne tvrtke. Nekoliko poslovođa, tehnički direktor, zamjenik glavnoga direktora… I dok su se iz mnogih naselja gornje sisačke Posavine smjenjivali nervozni telefonski pozivi revoltiranih mještana zbog nestanka opskrbe „Sisačkom vodovodu“, poplavljeni su među vodovodnim menadžerima prepoznali Osobu X. Njen identitet nećemo odmah otkriti. Radije ćemo podsjetiti na tijek zadnje sjednice Gradskoga vijeća Siska, 6. listopada, kada je sisačka neupitna SDP-samoupravljačica, bahata Ikić Baniček, znatiželjnoj oporbenoj vijećnici iz Celjakove ulice priprijetila kaznenom prijavom?!. A dotična je, zamislite, drsko upitala kakve se sve kadrovske rošade, nakon otkrića nekih krimi-priča, sistemom „ja tebi sina, ti meni sestru“ u gradskim poduzećima očekuju. Spomenula je, štoviše, i ime Igora Rađenovića iz Zagrebačkoga „Holdinga“ i Gradskoga SDP-a, kao mogućega novog direktora „Sisačkog vodovoda“! Kao prvoga, koji će uz pet tisuća svakodnevnih sisačkih zaposlenika i studenata, prorijeđenim vlakovima i busovima prema metropoli, ubuduće automobilom vjerojatno putovati prema Sisku Svojim se upitom, doduše, vijećnica s Tišinske usudila glasno iznijeti i navodne tajne socijaldemokratske kombinatorike o posrednicima zagrebačko-sisačke direktorske partijske akvizicije, spomenuvši muža gradonačelnice Ikić Baniček, Darka Baničeka i Gordana Marasa, njegova šefa,lutajućeg suputnika američkim kockarnicama i HBOR-ova posrednika pri ishođenju „poticajnoga“ kredita od 75 milijuna kuna za infrastrukturne projekte grada Siska. Gradonačelnica je spomenutim pitanjima bila zgranuta i ogorčena, odbacivši mogućnost „prijelaznoga roka“ s Iblerova trga. Dakle, Rađenovićev je „come back“ ipak odigran na terenu, u Bužanovoj ulici. Trinaest dana iza sjednice Gradskoga vijeća. T

 

10 komentara

Uskoči u raspravu
 1. zzigho
  #1 zzigho 9 kolovoza, 2018, 13:13

  Sada su još pripojili i vodoopskrbu.
  To mi liči na ove koji sada ukidaju agencije.
  Ne znam kamo će ovi sadašnji uhljebljeni kadrovi.
  Tko će kome izmaknuti stolac u istoj razini…Ili će im opet izmisliti radno mjesto ?
  Ugledajte se na Zlatka dalića, pa će te imati manje problema pri korištenju vode.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Anonimno XX
  #2 Anonimno XX 26 prosinca, 2017, 19:20

  Sad su sretni pri kraju godine, jer potpisali su dvogodišnji ugovor s gradonačelnicom o isplati Božićnice i Uskrsnice.
  A i bivši diš Srđan potpisao je to u prisustvu svoje sindikalkinje za Groblje Viktorovac.
  To je valjda jedini direktor koji se dva puta slikovao s gradonačelnicom za potpis Ugovora za radnike.
  Taj je gori od onih koji su proslavili grad kao čelni ljudi….imali su se s čim pohvalit, ostavit iza sebe rezultate i naslikat se po novinama.
  kaj je ovaj napravio….Siščani nemaju pojma o radu i rezultatima Vodovoda i Groblja.
  Svi oni masno naplaćuju svoje usluge. korisnici jadni sve to plaćaju bez mogućnosti usvajanja dokazanih prigovora.
  To je nama naša borba dala, direktorima zato hvala.
  A ovog IR još nismo nigdje vidjeli u javnosti. naravno kad gubi nerve na putu iz Zagreba u Sisak.
  Možda obeća i nešta dobrog javno Siščanima….DA SMANJI CIJENU VODE..

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. zagorski veseljak
  #3 zagorski veseljak 12 studenoga, 2017, 20:34

  NEK HITNO SMANJE CIJENU VODE….Ioanko im sve dirigira GRADONAČELNICA….kak ju samo nije sram da drži takve kadrove i podržava KRIMINALCE u svojoj GRADSKOJ firmi…..Pa nek napokon DORH reagira…ne uvažavaju ni aRGUMENTIRANE NI ANONIMNE PRIJAVE…….zaista je tu prava Korupcija i netrpeljivost…..a i radnici baš nisu zadovoljni s IKIĆKOM BANIČEKicom…….krši im temeljna prava i skida plaće, a kubik vode kaj suho zlato….Sanacija kvarova…..A kako bi drukčije trpali lovu u svoje đepove….Zbog takvih je stvari LOVRIĆKA naje…. E sad je red na Gradonačelnici….

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Japa
  #4 Japa 9 studenoga, 2017, 15:09

  Vjerojatno zbog toga što komotno ne čitate i ne slušate medije o fenomenu vodovoda sisak, promakla vam je i priča o mnogim aferama te firme od Žepčevića naovamo. Jedni su pikzibneri sa zlopašom i žukom gradili mrežu za Posavinu i sedam potrošača. drugi nisu ulagali u stare austrougarske cjevovode koji propuštaju kao švicarski sir, sada je iz Zagreba došao Bandićev SK direktor, pa pogledajte račune.

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 10 studenoga, 2017, 19:33

   Svaku materiju jako dobro treba poznavati.
   Da ima PRAVNE DRŽAVE i da se utvrde nepravilnosti od strane NEOVISNIH STRUČNJAKA davno bi politički podobni iz Vodovoda ostali bez posla.
   Za račune komentar nije potreban jer se mogu namjestit od strane Avdičke i Gačeše……
   Baš me zanima kakva bu rađenovićeva METLA….Ili SAUGER na zrak u ćišćenju ovih kadrova.
   Japa, ajde skupite sve nezadovoljnike pa sa dokazima pred Vodovod i na vansudske nagodbe da potrošaći dobe svoje odštete i dokažu nesposobnost NAVEDENIH.
   A sve nek prate pravi sisački pressovci.
   Dajemo punu podršku Frkoviću, al nek posjeti malo i Posavce u Gornjoj Fari da i oni kažu svoje.
   Ovi iz Vodovoda samo šute kad ne priznaju da su krivi.

   Odgovorite na ovaj komentar
 5. P0STAR
  #5 P0STAR 29 listopada, 2017, 18:34

  g.Frkovic starost je gadna stvar pa ima i amnezije ,opsjednusti itd.Ima li od ranije kakovih problema sa vodom ili zaboravismo kako su radili g.Novak i g.Pintaric u svoje vrijeme.Oni su u Sisku napravili spomenike .To te nije smetalo sada si providio i koliko se moglo km napraviti nove vodovodne instalacije za ulupane novce.To i nije vazno vazno je biti opsjednut a to je bolest u glavi .

  Odgovorite na ovaj komentar
  • Anonimno
   Anonimno 1 studenoga, 2017, 09:14

   Zato su i smjenili Željka Žuka, koji kroz firmu nije htio financirat razne udruge i klubove po direktivi Novaka i ostalih.
   Ali zanimljivo za taj kriminal nitko nije bio optužen zato jer se tadašnja vlast u gradu međusobno čuvala. U tom Vodovodu uvijek nekaj smrdi. Bilo je bitno tancati kak OVI sviraju i radit pravi plesni korak.
   Jednostavnije je očito krpati prastare cijevi nek metati nove kvalitetnije….Naravno i naplatiti skupu sanaciju iz džepova građana…..Imati pojma o pozitivnoj poslovnoj praksi…..Imati STRUČNJAKE koji znaju posao….Ima mogućnosti povući i lovu iz EU fondova.

   Odgovorite na ovaj komentar
 6. muž
  #6 muž 24 listopada, 2017, 17:20

  Ako je uhljebljen, sinonim za ovo je UKRUHČEN. Pa naravno nema proizvodnje kruha bez vode.
  Al ova sisačka je skuplja od bilo koje na svijetu…..Još nam hoće uvest i NAKNADU ZA KORIŠTENJE VODA….Tko je u ovoj Hrvatskoj blesav…Siščani i korisnici usluga Sisačkog vodovoda….Pogledajte svoje bijelo plave papire koje dobivate jedamput mjesečno od Vodovoda…..Šifra 46 upravo je spomenuta stavka…..Što znači da plačate ono kaj se izgubi u cijevima kod puknuća ili slično, dakle ono što nije”prošlo” kroz vaše vodomjere…..dakle onaj tko krade vodu ne plaća ju, već to bi trebalo ići kroz ovu stavku….To Mariću i gaćeši nije bilo jasno…..Možda će ekonomista Igor to bolje sagledati uz blagoslov KIKI BANI Čeki…..NEK MALO OBOJE PROGLEDAJU I SHVATE BIT SITUACIJE…A ne se samo držati da oni sve znaju….Imaju i malo kvalitetniji “stručnjaci” od njih.
  Posebno tehnički diš BB koji nema pojma o vodovodnim prolascima…A jadni radnici ih trebaju slušati da zadrže posao makar radili i protuzakonito…..Gdje je sada DORH….Evo im prilike da malo zavire u tehničke knjige SV.

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. Anonimno
  #7 Anonimno 22 listopada, 2017, 14:01

  Bolje i uhljeb koji dolazi iz Bandićeve škole, nego onaj dosadašnji koji se”rotirao” na Groblje. Tam mu je i mjesto jer ta firma nikad nemre propast. Uvijek ima korisnike, kojima ne isporučuju račune kao onima kaj koriste usluge Sisačkog vodovoda. Samo nas interesira kako će bez svoje i gradonačelničkine desne ruke Gaćeše koji mu je držao konce u rukama. Vidim da je potonji opstao u Vodovodu. pa drži ga Baničekica kaj kap vode na dlanu. On njoj zasigurno za petama gdje god se pojavi. Kaj da je njezin suprug. Bolje bi bilo da Vodovodov pravnik riješava sporove, ne da loče po birtijama i da skupo plaćaju usluge odvjetnika iz Zagreba. Zar je tolko opterećen…Pa to su novci koje mi plaćamo za preskupu vodu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 8. hrvatski posavac
  #8 hrvatski posavac 20 listopada, 2017, 19:28

  da stvar bude gora mještani Općine martinska Ves u deset dana dva put su ostali bez vode, jer se u slučaju kvara blokira “pipa” za svih četri tisuće žitelja. kako napajati stoku, urediti se ujutro za posao, a nemate mogućnosti niti kuhanja. naravno pitku vodu ostavljate u karnisterima dvajst litri najmanje. Od sedmog kolovoza do jučer šest puta nestaje vodi. Općinski načelnik Stjepan Ivoš na Skupštini vodovoda pokušava dati i financijska sredstva za tzv”Potkovu”, dobiva obećanje i Ikičke da bi za vladavine Srđana Marića i njezinog ljubimca Momira Gaćeše ( koji ju je i postavio za čelnicu grada dizanjem ruke i mijenjanjem svog odjela) nesposobnog pravnika i kadrovika, odbila u kuloarima to obećanje. Zbog čestih nestanka vode i novih brojila koji za njih nisu predviđena “nabijaju” se i računi. Zbog tlačnog udara dolazi do okretanja lopatica i umjesto vode prodaju”zrak”, dakle krše Nepoštenu poslovnu praksu. O komunikaciji Avdičke(financijašice) i ostalih sa građanstvom iluzorno je govoriti. ONI SU UVIJEK U PRAVU i ništa im ne možete. Neka se sa tužbama građana i poslovanjem malo pozabavi i DORH.
  Ako je Rađenović iz metropoloe stavljen u Sisak, ajde neka bar napravi reda u Sisačkom vodovodu i očisti firmu od neznalica. TREBA IPAK SLUŠAT BAN ičeka koji vodi glavnu riječ sa Kristinkom. jadan pošteni tata Viktor pravi SIŠČANIN.
  Ali da kad ne bi bilo Ikičke i njezinog vrištanja. Pa kad tak često nestaje vode nek vide da li je jeftinije metnut druge cijevi i “potkovu” ili sanirati štetu i zaje…… napaćene Posavce, pogotovo “gornjake” s obje obale Save.
  Pa na ovaj komentar neka se jave svi koji misle da su oštećeni i nek znaju da obični srednjoškolci vodoinstalateri znaju kako nastaje tlačni udar.
  Normalno niti jedan zaposlenik ne ide protiv svoje firme, ali očito će morati mijenjati ponašanje ako ne žele i dalje biti na ZLOM GLASU kao loša firma.
  IGORE NAPRAVITE PRAVU FIRMU OD VODOVODA i zadovoljite svoje potrošaće od kojih živite.

  Za ilustraciju….Od 1.siječnja ove godine ČETRNAEST PUTA nestaje vode, od toga DEVET na istom mjestu. Pa tko je tu pametan.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code