NAJNOVIJE NA PORTALU

HUMANITARNI KONCERT KLAPE „NOSTALGIJA“ U MAKSIMIRU

HUMANITARNI KONCERT KLAPE „NOSTALGIJA“ U MAKSIMIRU

13. veljače, 2015.

nostalgija

Centar za kulturu i informacije Maksimir i zagrebačka udruga za promicanje neovisnosti osoba s invaliditetom “Expeditus” organiziraju humanitarni koncert klape “Nostalgija”, koji će se održati u nedjelju 15. veljače 2015. u 19 sati, u Centru za kulturu i informacije Maksimir, Švarcova 18. Pozivu organizatora odazvao se i poznati televizijski voditelj Frano Ridjan koji će voditi program.

Riječ je o humanitarnoj akciji prikupljanja donacija za elektronički sustav “Servus” koji osobama s najtežim stupnjem tjelesnog invaliditeta omogućava samostalno upravljanje raznim uređajima poput telefona, portafona, termostata, klima uređaja, svjetala, televizora, računala, elektronskih vrata i sličnog, a može se kontinuirano nadograđivati i za ostale uređaje koji su od osobite važnosti pojedinim korisnicima. Sustav je napredan, predstavlja inovaciju u asistivnoj tehnologiji i od drugih se sustava slične namjene razlikuje po svojoj jednostavnosti i širini primjene, a prema riječima samih korisnika omogućuje im znatno veću samostalnost. Sustav u Hrvatskoj za sada koristi oko 50 osoba s najtežim stupnjem tjelesnog invaliditeta, a u sklopu akcije planira se nabava osam uređaja, odnosno prikupljanje 90 tisuća kuna.

Osnovni paket s gore navedenim uslugama stoji 15.000,00 HRK, stoga iz Udruge pozivaju da svojim prilogom pridonesete ostvarenju ovoga plemenitog cilja i da zajedničkim snagama senzibiliziramo javnost za one koji žive među nama i o čijim potrebama možda rijetko razmišljamo, ali im je itekako potrebna naša pomoć. Svoj prilog možete uplatiti na račun udruge HR8424020061100657322 s naznakom “prikupljanje donacija za Servus”. Svaki donator ili podupiratelj na vlastiti će zahtjev dobiti određen broj ulaznica za kulturni program.

 

Za sve dodatne informacije, stojmo Vam na raspolaganju.

 

Organizacijski odbor:                                                          

Tanja Trošelj-Miočević, kontakt osoba organizacijskog odbora 091 20 19 426

Ana Škrmeta-Poklepović

Marin Sopta, dr. sc., Centar za kulturu i informacije Maksimir

Siniša Kekić, predsjednik udruge “Expeditus”

Stipe Splivalo, tajnik udruge “Expeditus”

Anita Končar – kontakt za medije 099 61 61 221 T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code