GRADONAČELNIKOVA ČESTITKA U POVODU DANA HRVATSKE NEOVISNOSTI

GRADONAČELNIKOVA ČESTITKA U POVODU DANA HRVATSKE NEOVISNOSTI

5. listopada, 2012.

 154 20111006122730

U povodu Dana hrvatske neovisnosti, 8. listopada, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić upućuje građanima Zagreba i Hrvatske čestitku:

 

Drage Zagrepčanke i Zagrepčani,

Dan hrvatske neovisnosti kojega slavimo u znak sjećanja na odluku Hrvatskoga sabora o raskidu državopravnih sveza s ostalim dijelovima bivše države te ratne 1991., podsjeća nas na herojsko i sudbonosno vrijeme za Hrvatsku i njezine građane.

Vrijeme u kojemu je hrvatski narod zahvaljujući zajedništvu, odlučnosti  i pouzdanju u vlastite snage, unatoč brojnim preprekama, krenuo na put ostvarenja snova o samostalnosti i slobodi; vrijeme sirena, skloništa, patnje, solidarnosti i herojstva, vrijeme je koje nas i danas, u sasvim drugim okolnostima, može i treba inspirirati u rješavanju novih izazova, izlasku iz krize i recesije, stvaranju boljega i pravednijega društva.

Ne smijemo nikada, ma koliko bili opterećeni sadašnjošću, zaboraviti one koji su za naš uspjeh, za stvaranje slobodne i samostalne Hrvatske – najzaslužniji, na naše branitelje. Budimo ponosni na ono što smo zajedno ostvarili, a vrijednosti koje su nas tada nosile i bez kojih uspjeh ne bi bio moguć; zajedništvo, solidarnost, hrabrost i neizmjerno htijenje i danas, uz potencijale koje kao zemlja imamo, uz rad, znanje i kreativnost koje treba još više promicati, putokaz su za stvaranje ugodnog okružja za život u demokratskoj, slobodnoj, samostalnoj i europskoj Hrvatskoj.

U tom duhu i uz poziv da s ponosom istaknemo hrvatske zastave na naša pročelja, svim Zagrepčanima i Zagrepčankama i svim hrvatskim građanima čestitam Dan neovisnosti! T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code