OBNOVA STADIONA U ULICI PJESNIKA

OBNOVA STADIONA U ULICI PJESNIKA

8. lipnja, 2023.

 

 

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, sa zamjenicima gradonačelnika Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom u srijedu, 7. lipnja,  je predstavio projekt rekonstrukcije stadiona u Kranjčevićevoj.

Radi se o rekonstrukciji i dogradnji tribina, s ukupno 12 tisuća natkrivenih sjedećih mjesta. Projekt uključuje i uređenje infrastrukture oko stadiona.

“Radovi bi trebali početi u proljeće iduće godine. To je sigurna stvar. Treba još napraviti glavni i izvedbeni projekt. Novac u proračunu je osiguran, nadamo se i sufinanciranju od strane UEFA-e. Ponosni smo na taj projekt. Stadionom upravlja gradska ustanova, stadion i zemljište su u vlasništvu Grada”, rekao je Tomašević.

Nastavio je da je riječ o rekonstrukciji i dogradnji tribine na istoku, sjeveru i jugu. Proširit će se kapacitet s 5 tisuća na 12 tisuća mjesta koji će biti potpuno natkriveni, a tribine će biti spuštene do travnjaka.

“Uz Maksimirski stadion, ovo je jedan od tri najvažnija projekta u sportskoj infrastrukturi grada. Kreće i rekonstrukcija Doma sportova od 20 milijuna eura i to početkom iduće godine. Velika dvorana nije u funkciji već tri godine, morat ćemo to podmiriti iz proračuna, nadamo se da ćemo dio vezan uz energetsku obnovu povući iz fondova. Tu je i kupalište u Španskom koje se najavljuje barem 20 godina. Na zapadu grada nema ni jedan bazen i zu nepravdu želimo ispraviti. I to je vrijedno 20 milijuna eura, prijavili smo se na fondove, nadamo se da ćemo barem dio novca povući”, rekao je gradonačelnik.

Nastavio je da se stadion u Kranjčevićevoj koristi za nogometne utakmice prvoligaša.

“U sljedećoj sezoni to će biti Lokomotiva i Rudeš, do sada je bio Dragovoljac. Kad se prošire kapaciteti stadiona, on će zadovoljavati četvrtu kategoriju UEFA-e, što znači da će se sve međunarodne utakmice, poput Lige prvaka, moći održavati na ovom stadionu kao i utakmice nogometne reprezentacije”, rekao je Tomašević.

IZVOR: www.totalinfo.hr T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code