ZAGREB ĆE SUDJELOVATI NA EXPO-u 2015. U MILANU

ZAGREB ĆE SUDJELOVATI NA EXPO-u 2015. U MILANU

30. srpnja, 2014.

 

ZAGREB ĆE SUDJELOVATI NA EXPO-u 2015. U MILANU Custom

U sklopu službenog posjeta Rimu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sastao se jučer sa senatorom Aldom di Biaggiom u sjedištu Ministarstva vanjskih poslova – palači Farnesina. 
Na sastanku sa senatorom razgovaralo se o mogućnosti sudjelovanja Grada Zagreba na svjetskoj izložbi EXPO koja će se sljedeće godine održati u Milanu, a od koje je, kako se čulo, hrvatska Vlada i službeno odustala.
Gradonačelnik Bandić je, u svakom slučaju, najavio sudjelovanje Grada Zagreba, a na koji način, ovisi o dogovoru s hrvatskom Vladom.

EXPO će se održati od 1. svibnja do 31. listopada sljedeće godine s temom Prehrana planeta, energija života. Očekuje se da će na izložbi sudjelovati oko 140 zemalja, a procjene su da će ju u šest mjeseci razgledati oko 20 milijuna posjetitelja.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnosti da se 1. svibnja 2015., na otvorenju EXPO-a, u Milanu otkrije kip Ruđeru Boškoviću, znanstveniku koji, kako su naglsili, najbolje predstavlja suradnju i odnose dva naroda.
Uz gradonačelnika i suradnike, sastanku je prisustvovao predstavnik Veleposlanstva Republike Hrvatske u Italiji Ilija Želalić, dok je uz domaćina bio i glavni direktor Odjela zamalja sudionica Expo Milano 2015, ujedno i direktor Odjela za međunarodne odnose Stefano Gatti, glavni direktor za internacionalizaciju sustava Države i teritorijalne autonomije Vincenzo De Luca, te Lorenzo Galanti i Piercamillo Falasca, kao izaslanici senatora Benedetto Della Vedova iz Ministarstva vanjskih poslova. T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code