ULICA ROBERTA ŠKRNJUGA

ULICA ROBERTA ŠKRNJUGA

10. lipnja, 2014.

ULICA ROBERTA ŠKRNJUGA

U zagrebačkoj Dubravi, kod okretišta tramvaja u Dupcu, od danas ulica koja spaja Aveniju Dubrava i Branimirovu, nosi ime poginulog pripadnika 1. gardijske brigade Tigrovi Roberta Škrnjuga. 

Ploču s imenom otkrili su najuži članovi obitelji Roberta Škrnjuga i gradonačelnik Milan Bandić, uz prigodnu svečanost i nazočnost Roberovih suboraca, generala, predstavnika vijeća gradskih četvrti, Gradske skupštine i građana Dubrave.
 
Sretan sam što smo opet na okupu u prilici kada imenujemo ulicu imenom branitelja koji je za Domovinu položio najveću žrtvu. Ovo je mali znak pažnje kojim mu odajemo počast, zahvalnost i čuvamo uspomenu na njega, naglasio je gradonačelnik. 

Zajedno s generalima sanjam dan kada ćemo dovršiti i objekt u Rakitju posvećen svim našim braniteljima, dodao je gradonačelnik Bandić, uz napomenu da će Grad osigurati i dodatna sredstva za uređenje fasade i unutrašnje uređenje kako bi se do kraja godine projekt konačno realizirao. 

Predsjednik Udruge ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi Tomo Medved istaknuo je da je Robert Škrnjug prvi poginuli pripadnik Zbora narodne garde, a stradao je 22. srpnja 1991. u Novim Čakovcima u okolici Vukovara. Nakon 23 godine s ponosom se sjećamo našeg Roberta, a ujedno smo dužni pozvati na brigu i respekt Države prema obiteljima poginulih branitelja, dodao je Tomo Medved.T

 

1 Comment so far

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code