HT NAPLAĆUJE I NEKORIŠTENE USLUGE

HT NAPLAĆUJE I NEKORIŠTENE USLUGE

14. ožujka, 2022.

 

Razočaran što već lanjskoga svibnja nije potpuno raskinuo ugovor o korištenju kućnog telefonskoga priključka – a bio je pretplatnik HT-a od prošle države i krizne 1968. godine –  nego je pristao na ponuđeno polugodišnje isključenje, sisački je umirovljenik na kraju ostao jednostavno – prevaren. Već početkom studenoga 2021. SMS-porukom podsjetili su ga “da od 14. studenoga 2021.može obnoviti pretplatnički ugovor za fiksni telefon…”

Odmah potom, također SMS-porukom javio je HT-u da priključenje telefona ne želi. I potom slijedi epilog u skladu s praksom hrvatskih kompanija “Ako prođe – prođe”. Vrijedni su djelatnici domaće telefonije, naravno, sebi u korist unaprijed zaključili kako bivši pretplatnik nema šansi u sudaru s birokracijom, pa su 10. studenoga 2021. poslali račun za taj mjesec.napisali opomenu. Bez obzira što korisnik iznova nije iskoristio ni jedan impuls skupe telefonije, za čije je priključenje davne 1968. trebalo u obrocima platiti tisuću njemačkih maraka, primio je račun HT-a na iznos 144,34 kune. Nakon računa iznenađenja (za prosinac 2021.?) slijedi i opomena bez ikakva temelja. Doslovno, za neiskorišteni ni jedan impuls plus trošak navodno novoga priključka?!

Baš svašta, ali tu nije kraj storije o telefonskim varalicama. U potjeru za naplatom nepostojećega duga uključuje se 4. ožujka i haračlijska obrtnička tvrtka  Creditexpress, Zagreb.

“…izvještavamo vas da je naš ugovorni partner Hrvatski telekom (nalogodavac) ovlasio CEI Zagreb za naplatu vašega duga. U skladu s ugovorom, naša tvrtka je ovlaštena poduzeti sve nužne korake u interesu naplate vašega dugovanja (uključujući sklapanje nagodbi, telefonske pozive, usuglašavanje spornih elemenata i sl.). Rok (dubioznoga) plaćanja je 16. ožujka 2022.

Sisački umirovljenik, koji je s punim povjerenjem HT-u stavio na raspolaganje sve identifikacijske podatke, odlučio je, međutim, pokrenuti spor pred općinskim i Ustavnim sudom. Ponuđenu uslugu tele-haračlija nije ni pomirisao, a kamoli koristio, pa izmišljeni iznos ne želi podmiriti. Makar ga progonitelji organiziranog korupcijskoga i mafijaškoga pljačkanja milijuna kuna smjestili i iza rešetaka Remetinca. Obećaje k tome da u svrhu pobjede pravde neće koristiti ni svoj braniteljski status. (J.F.) T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code