HSP U BLEIBURGU

HSP U BLEIBURGU

15. svibnja, 2020.
Print Friendly, PDF & Email

 

I ove godine unatoč svim otegotnim okolnostima HSP je polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom kod spomenika na Bleiburškom polju odao počast svim žrtvama Blajburške tragedije i Križnih puteva.

Vijenac su u ime HSP-a položili Franjo Raštigorac, Kata Raštigorac i Slavica Soldo, naši predstavnici u Austriji. Polaganju vijenaca pridružili su se i članovi austrijske Koruške Domovinske Službe, dopredsjednik Franz Jordan i član Fritz Westering, koji su odali počast svim stradalim Austrijancima u krvavom partizanskom pohodu. Nakon toga je održana zajednička molitva za sve žrtve Bleiburške tragedije.

HSP od početka devedesetih godina organizira odlaske na komemoraciju, na kojoj se na dostojanstven način molitvom, paljenjem svijeća i polaganjem vijenac, te svojim prisustvom na njoj bori se za istinu, istinu koja se je zadesila pripadnike hrvatske vojske i hrvatskog naroda, koji su poubijani bez suđenja i na brutalan način. Istina je jedna, da su to počinili pripadnici tkz “antifašističkog pokreta“, lažni osloboditelji koji su okrutno i na zvjerki način pobili na stotine tisuća Hrvata, te iz Hrvatske u iseljeništvo protjerali na tisuće hrvatskih obitelji. Imena tih zlikovaca koji su počinili te zločine i danas krase naše trgove, ulice, škole i javne ustanove, a njihova zločinačka zvijezda petokraka se javno nosi i veliča
HSP zahtjeva kao i od prijašnjih vlasti, tako i od današnjih vlasti da jednom zauvijek osudi zločine nastale od strane tkz “antifašista“, te se jasno ogradi od komunističke ideologije koja je prouzročila svu patnju i križni put hrvatskog naroda tijekom proteklih 75.godina.

Tražimo da se sa naših trgova, ulica, škola i javnih ustanova uklone imena zločinaca, da se zabrani veličanje i nošenje zvijezde petokrake, da se zabrani okupljanje u Kumrovcu i drugim mjestima na kojima se veliča i slavi ideologija pod kojom je počinjen zločin i na kojem se veliča jedan od najvećih zločinaca na ovom prostorima zločinac- Josip Broz Tito.
Hrvatsku obvezuje Rezolucije 1481 o međunarodnoj osudi zločina totalitarnih komunističkih poredaka (režima) koju je Parlamentarna skupština Vijeća Europe usvojila 25. siječnja 2006. godine, a Hrvatski sabor je 30. lipnja 2006. izglasao deklaraciju o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj u razdoblju od 1945-1990.godine.

Europski parlament usvojio je 19. rujna 2019. godine rezoluciju pod nazivom „Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe“ kojom je osudio i izjednačio nacističke i komunističke zločine kao i zločine svih ostalih režima. U njoj stoji kako su „nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti“ te se također poziva „sve države članice EU-a da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i djela agresije koje su počinili totalitarni komunistički režimi i nacistički režim“. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO-MARXISTA
  #1 FRANO-MARXISTA 19 svibnja, 2020, 01:14

  BLAJBURŠKI DERNEK POTOMAKA STEPINČEVIH KRIŽARA KOLJAČA, KRVOLOKA,OPET U REŽIJI ZLOČINAČKE CRKVE.
  NAPRED KATOLIČKI DUŠOBRIZNICI ZA ČISTOĆU DINARSKOG, KATOLIČANSTVA I KRVOLOČNOG STEPINČEVSKOG IDENTITETA. ALI VI NISTE HRVATI ,VI STE TRIBALNE , ANTROPOIDNE ,EMASKULIRANE SPODOBE. DA NEMA VAS TKO BI U IME KATOLIČKOG DINARSKOG TRIBALIZMA, VODIO KRIŽARSKE RATOVE SA PATRICAMA OKO VRTA I PRAVIO ZLOČINE PROTIV ČOVJEČNOSTI I OSTAVLJAO CRNE RUPE U POVIJESTI HRVATSKOM NARODU .

  OVA DINARSKA ,KATOLIČKA, ZATUCANA MANJINA,POTOMCI ZLOČINAČKIH STEPINČEVIH KOLJAČA ,SE OBAVEZNO JAVLJAJU U ČOPORU, PRIMJERENO NJIHOVOJ SVIJESTI ,I TRADICIJI, PA ONAKO INDOKTRINIRANO , UVJEK NA USLUZI KATOLIČKOJ ZLOČINAČKOJ I PLJAČKAŠKOJ CRKVI , VAŠOJ DUHOVNOJ GOSPODARICI NA OVIM NAŠIM HRVATSKIM PROSTORIMA , DA LAJETE ,AKO TREBA I NA MJESEC. LAJETE LI LAJETE.???VI STE UJEDNO I NAJNEPRODUKTIVNIJI DIO OVE NAŠE NACIJE ,ALI I NAJRASTROŠNIJI, KADA VAM SE PRUŽI PRILIKA ,DA KAO VUKOVI POHRLITE ZA PLIJENOM,NA URLIK CRKVENOG POZIVA DA JE DINARSKO,ANTROPOIDNO KATOLIČANSTVO UGROŽENO. ALI VI TRIBALNA ALAŠA NE ZNATE NI ŠTO JE TO NACIJA NI ŠTO JE TO ENITET,OSIM DA STE ZATUCANI VJERNICI KOJI SU ,UVIJEK U SLUŽBI CRKVE KAO NJENI ESKADRONI SMRTI KAKVI SU SE POKAZALI VAŠI PRECI ,U SLUŽBI MLETAČKE DINSTIJE, A VAŠI OČEVI NASTAVILI SVOJU QUISLINŠKU SLUŽBU NACISTIČKO-KATOLIČKOJ OSOVINI ,RIM –BERLIN –TOKIJO, OD 1941 DO 1945 GODNE KADA SU SVI ZAVRŠILI U CRNOJ RUPI.

  SREĆA JE ŠTO STE , NAKON OVE TUĐMANOVE KATOLIČKE,KRIŽARSKE REVOLUCIJE ,IPAK, OSTALI U MANJINI, JER SE NIJEDAN HRVAT NE ŽELI POISTOVJEČITI SA VAMA ,TRIBALNO-ANTROPOIDNIM ,EMASKULIRANIM TALIBANSKIM KATOLICIMA SA DINARSKIH OSOJA IPRISOPJA. NAJVEĆI BROJ HRVATA DISTANCIRA SE OD VAŠEG KATOLIČKOG ZLOČINAČKOG RODOLJUBLJA KOJEG JE KATOLIČKA CRKVA, KAO GLAVNI SUDIONIK ORGANIZACIJE VJERSKOG RATA,U PRVIM POČECIMA, NAMETNULA KAO RAT ZA NACIONALNU OPSTOJNOST, ALI SA PATRICAMA OKO VTATA ,ŠTO JE NAJBOLJI DOKAZ DA JE TAJ RAT BIO U SLUŽBI ISKLJUČIVO KATOLIČKE OSVETE ZA ONU SRAMOTU ,CRKVE ,STEPINCA I USTAŠKOG POKRETA KAO NJEZINOG VOJNOG I POLITIČKOG OSLONCA ZA STAVRANJE KATOLIČKE SREDNJOVJEKOVNE ,STEPINČEVE, B OŽJE DRŽAVE U KOJOJ ĆE ŽIVJETI SAMO KATOLIČKI TALIBANI DUHOVNOG I KULTURNOG FORMATA, DINARSKOG TRIBALIDA ,EMASKULIRANOG MOZGIĆA. SVEGA SE SJEĆA ,NE SAMO POVIJEST NEGO NAJVEĆI DIO HRVATSKOG NARODA KAKO JE I GDJE JE BILA DOVEDENA TA STEPINČEVA DRŽAVA ,KOJA JE 1945 GODINE DOŽIVJELA SVOJU KATASTROFU U CRNOJ RUPI , SLIČNU BARBAROSINOM ČOPORU BAVARSKIH KATOLIKA U POHODU NA OSLOBAĐANJE ISUSOVOG GROBA U 12- STOM STOLJEĆU I NESTALIH U MOČVARAMA ANADOLIJE.
  ALI CRKVA NE MIRUJE . SVAKOG DANA OSJEĆA POMANJKANJE PODRŠKE U HRVATSKOM NARODU ,PA SE JOŠ UVJEK PRIHVATILA TOG DINARSKOG TRIBALNOG ČOPORA DA SE PREKO NJEGA ,AGRESIVNO,NACIFAŠISTIČKI, PREDICIRA KAO ČUVARICA VJERE I NACIONALNOG IDENTITETA HRVATA IRANSKE GENETSKE PASMINE

  Odgovorite na ovaj komentar

<