NAJNOVIJE NA PORTALU

HSP: PUSIĆ SE PONAŠAKAO DA JE MINISTRICA U SFRJ

HSP: PUSIĆ SE PONAŠAKAO DA JE MINISTRICA U SFRJ

24. veljače, 2015.

VESNA_PUSIC_(5)

„Usporediti čovjeka koji brani svoj grad i svoju Domovinu s agresorom, koji okupira pola Hrvatske i ratuje na tuđem teritoriju??? Zaboga, pa čija ste Vi ministrica??? Nikad niste zastupali Hrvatske interese, ali ovo je dno dna…“ jedan je od komentara na jednom portalu na izjavu ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić za srbijansku televiziju, da će se premijer Milanović ispričati i ograditi od izjava Branimira Glavaša.

Istodobno ministrica Pusić traži da se srbijanska vlada ogradi od izjava notornog ratnog zločinca Vojislava Šešelja.
Izjave su to koje su na tragu dosadašnjih izjava mistrice Pusić o karakteru Domovinskog rata, izjednačavanja krivnje, agresiji na susjednu Bosnu i Hercegovinu i slično.
Osnovno je političko pitanja zbog čega se politički dogovara ovakvo ograđivanje od izjava oporbenih političara? Što se želi time postići? Kakve će biti posljedice po Hrvatsku, a kakve po Srbiju? Tko će bolje proći?
Ovakvom politikom dogovora o podjeli odgovornosti može pobijediti samo projugoslavenska politika koja se u Hrvatskoj uporno gura kroz dnevnu politiku. Cilj je takve politike izjednačavanje odgovornosti za Domovinski rat kako bi se potom stvarali uvjeti za poboljšanje odnosa, a potom za zajedničku državu. Ne smije se podcijeniti politika stvaranja nove Jugoslavije. Ona je živa, svakodnevnu ju prepoznajemo. Podržavaju ju one političke snage koje su ostale zatečene, nesretne zbog oslobađajuće presude Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu.
Omalovažavanje vlastitih državljana i vlastite države je stalna praksa spomenute ministrice koja se u odnosima s Republiko Srbijom najčešće ponaša kao da je ministrica u vladi SFRJ, a ne Vladi Republike Hrvatske.

Hrvatska stranka prava smatra da je temeljno pitanje koje treba postaviti predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću slijedeće:

“Ograđujete li se Vi od ove izjave ministrice vanjskih poslova Vesne Pusić i svih njenih dosadašnjih spornih izjava?“
„Do kada ćete u vladi Republike Hrvatske trpjeti osobu koja u inozemstvu ne zastupa nacionalne interese Republike Hrvatske?“ „Do kada će nas spomenuta ministrica sramotiti i omalovažavati u inozemstvu i ocrnjivati naše državljane?“
“Kada će i hoće li ministrica Pusić početi raditi posao za koji je plaćaju porezni obveznici Republike Hrvatske?“
Po nama, to su temeljna pitanja za ministricu Pusić. Pitanja na koja i premijer mora i treba dati odgovore.

Daniel Srb, predsjednik

11 komentara

Uskoči u raspravu
 1. buco debeli
  #1 buco debeli 4 ožujka, 2015, 19:57

  Morao bih se vratiti bar četvrt stoljeća unatrag da bih mogao komentirati ijedan od komentara ovdje….

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. buco debeli
  #2 buco debeli 4 ožujka, 2015, 19:53

  Ja mislim da je dotična gđa jako dobra osoba inače u životu.Ona je naime sa svojim privatnim vikendicama ,tri ogromne kuće spojene u cjelinu,udaljena od mojega grada 20 min vožnje smijer istra,preko ili kroz učku goru.Često sam dotičnu tamo viđao tj. u mjestu livade gdje je centar tartufa u istri .Kako nju tako i gdina čačića i shvatio jesam da ona i on jako vole tartufe.Iste gljive naime dižu sve živo pa tako i podstiču jezičinu što je izgleda i glavni problem rečene gospođe i gospodina te sudeći po tom i jesu došli u međusobni sukob na javnoj političkoj sceni….

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. grdi
  #3 grdi 4 ožujka, 2015, 15:23

  vele da ju je čak muž i kćer napustili i otišli živjeti u london. nisu mogli više izdržat…

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Jovan Hoe
  #4 Jovan Hoe 25 veljače, 2015, 17:31

  „Do kada ćete u vladi Republike Hrvatske trpjeti osobu koja u inozemstvu ne zastupa nacionalne interese Republike Hrvatske?“

  Koje pitanje. Cijela vlada je ista
  kao i ova vesela pionirka. Nego,
  tko je postavio ovu vlast? Tko im je
  u ruke tutnuo našu prelijepu Hrvatsku? Očito budale epismene (kao što je i ovaj FRANO iznad).

  Odgovorite na ovaj komentar
  • FRANO
   FRANO 25 veljače, 2015, 20:16

   POŠTOVANI GOSPODINE ,VI STE PRAVI OVAN.A OVNOVIMA JE MARX NAZIVAO ONE LJUDE ,KAO ŠTO STE VI ,LJUDE KOJI NISU SVJESNI SVOGA VREMENA U KOJEM ŽIVE.A HEGEL JE TAKVA B IĆA NAZIVAO NESRETNOM SVIJESĆU JER NIKADA NISU SA SOBOM NI KOD SEBE ,UVJEK SU ONOSTRANA BIĆA ,ŠTO ĆE REĆI ,NIKDA NISU NAUČILI MISLITI VEĆ SLUŠATI I VJEROVATI. PA BI BILO LIJEPO OD VAS,POŠTOVANI GOSPODINE ,DA SE PREDICIRATE TKO STE VI KADA ZANTE TAKO KATOLIČKK,TRIBALNO-ANTROPIDNO,TALIBANSKI FALETATI. OKRITE SE ,TKO STE I DAJTE ARGUMENTIRANU REPLIKU U PROTIVNOM ĆU VAS SMATRATI NAJOBIČNIJIM HOMO-EREKTUSOM IZ DILUVIJA.

   Odgovorite na ovaj komentar
 5. klarens
  #5 klarens 25 veljače, 2015, 02:17

  A i ti mi zagubleni Franchesko
  +++++++++++++++++++++++
  Dopidio brate
  +++++++++++++++++++++++
  Vidim, ni sam neznash shto si
  +++++++++++++++++++++++
  Znash samo VELKA SLOVA
  +++++++++++++++++++++++
  Morti ti je lakshe ??????????
  +++++++++++++++++++++++
  Ohani malo
  +++++++++++++++++++++++
  Misli malo prije nego te drpi
  +++++++++++++++++++++++
  PTOLJEV

  Odgovorite na ovaj komentar
  • FRANO
   FRANO 25 veljače, 2015, 20:22

   A OVAJ PAS KLARENCE, JE IME ZA GOSPODSKOG KASTORA ,A OVAJ GOSPODSKI KASTOR SE I PONAŠA KAO PAŠČE.JER JEDNA STARA ,BENKOVAČKA SENTENCIJE KAŽE:KADA SE POVAMPIRE VLAŠČAD ,GORA VLAŠČAD NEGO PAŠČAD.

   Odgovorite na ovaj komentar
 6. klarens
  #6 klarens 25 veljače, 2015, 02:14

  Svrbska slushkinja
  +++++++++++++++++++
  Cipelica tesna
  ===================
  Ljubiteljica programa
  +++++++++++++++++++
  Jedan za jedan
  +++++++++++++++++++
  Kak si ljukava
  +++++++++++++++++++
  Mora da si na tom
  +++++++++++++++++++
  diplomirala u Fazhani
  +++++++++++++++++++
  U tunelu usred mraka
  +++++++++++++++++++
  Svi se boje
  +++++++++++++++++++
  Tihog vlaka

  Odgovorite na ovaj komentar
 7. MOLOTOV
  #7 MOLOTOV 24 veljače, 2015, 23:25

  Ovaj polupismeni i neinformirani komentator “FRANO” čak nije ni upoznat da rat nije započeo Milošević nego SANU još 1986. godine, a “Slobu Srbina” su izabrali kao “izvođača radova”. Barem toliko si mogao naučiti za sve ove godine, a naš Francek se pojavio puno poslije, na našu sreću baš na vrijeme !!! A ti pati !

  Odgovorite na ovaj komentar
  • FRANO
   FRANO 25 veljače, 2015, 02:02

   POŠTOVANI USTAŠOIDNI KATOLIČE ,SANU VAM METNEM UMJESTO U MOZAK ,U GUZICU, A NAUČITE POLITIČKI MISLITI JER VI KATOLICI NISTE NAUČILI MISLITI VEĆ SLUIŠATI I VJEROVATI ,TVRDI VELIKI FILOZOF HEGEL ,A TO STE POKAZALI KROZ SVOJU POVIJEST BIVSTVOVANJA,ZATO MORATE BAR DRUGE ,KOJI ZNAJU MISLITI POSLUŠATI AKO HOĆETE PERSPEKTIVNO ŽIVJETI. A VAŠE ZANNJE , KOJE PREDICIRATE JE DINARSKO TALIBANSKO KOJE STE NAUČILI NA VJERNAKU PA VAŞ MOLIM DA NA MOJ JKOMENTAR REPLICIRATE ARGUMENTIRANO A DA ME NE VRIJEĐATE .OTRIJEZNITE SE USTAŠOIDNI STEPINČEV OMLADINAC KOJI GRADIŠ SVOJE PRIMITIVNIO POIMANJE NA MRŽNJI KOJU SI NAULČIO NA VJERNAUKU UMUJESTO U ŠKOLICI MIŠLJENJA , A ŠKOLICA MIŠLJAN JA ,KAKO REČE HEGEL JE VEKLIKI NAPOR UMNI I FIZIČKI I DO OBRAZOVANOG UMA DUG JE PUT ,A ON N IJE KRALJEVSKI.JEL’JASN O .PŠOŠTOVANI ZATUCANI KATOLIČE. I DAJ SE JAVNO PREDSTAVUI DA ZANAM SA KAKVIM KATOLILČKIM NEUKIM TALIBANOM RAZGOVARAM ,ODNOSNO,POLEMIZIRAM. MOJE JE IME I PREZIME POZNATO NA FACEBOOK KOMENTARU.

   Odgovorite na ovaj komentar
 8. FRANO
  #8 FRANO 24 veljače, 2015, 22:11

  ODGOVARAM OVOM USTAŠOIDNOM I POŠTOVANOM DANILU SRBU!!!
  TKO NAM TO VJERSKI RAT U HRVATSKOJ IMENUJE AGRESIJOM PRAV OSLAVNIH KOLJAČA, ČETNIKA , S’ONE ISTOČNE STRANE ,RASKOLNIČKE, PA POSTADE =DOMOVINSKI RAT=
  MORA SE JEDANPUT POVJESNO I POLITIČKI ,NIJE PRERANO,IMA ZA TAKVU OCIJENU VJERODOSTOJNIH ARGUMENATA ,DA SE POKAŽE SVA BIJEDA JUGOSLAVENSKIH DOGAĐANJA ,A POSEBNO VOJNI KONFLIKT SRBIJUA –HRAVATSAK .
  MORA SE POČETI OD TOGA DA JE RATNI SUKOB PROIZVEDEN SAMO VOLJOM MALE GRUPE NACIŠOVINISTA, A NJIH SU PREDVODILI DVOJICA DUHOVNO NEDORASLIH I DRŠTVENO POLITIČKI NEOBRAZOVANIH ,A POLITIČKI NEUGLEDNIH I NEPRIZANTIH TALIBANA,TUĐMAN-MILOŠEVIĆ.
  ČITAV KONFLIKT JE ORGANIZIRAN NA VJERSKOJ NETRPELJIVOSTI ,ZAŠTO SU NAJODGOVORNIJE SRPSKA PRAVOSLAVNA,SVETOSAVSKA DOKTRINA NA JEDNOJ STRANI I NA DRUGOJ STRANI ,HRVATSKOJ, KATOLIČKA CRKVA ,NARAVNO POTPOMOGNUTA ZAPADNIM NAJEKSTREMINJIM KATOLIČKIM KRUGOVIMA.
  DAKLE,OPET SE NA NEKI NAČIN PONAVLJA REPRIZA 1941 GODINE ,KADA SU NA OBE STRANE CAREVALE KRŠĆANSKO- KATOLIČKE RASKOLNIČKE PREDRASUDE.
  OBJE VOJSKE SU VEĆ U RANIM POČECIMA BILE OPREMLJENE KRSTAŠKO-KRIŽARSKIM OBILJEŽJIMA,OKO VRATA PATRICE, NA HRVATSKOJ STRANI ŠTO JE DOVOLJAN ZNAK TKO DUHOVNO STOJI IZA TE VOJSKE,A NA SRPSKOJ ,OBILJEŽJE ČETNIČKIM BRADAMA I OKO VRATA KRST DO POJASA.DAKLE ,EKSTREMNO PRAVOSLAVLJE ,S BRADAMA I KAMAMA.
  PRIJE POČETKA VUKOVARSKE POBUNE ,DVOJICA ĐILKOŠA SE SATAJU I ISKLJUČIVO TAJNO RAZGOVARAJU,DA BI SE ZA 2 MJESECA VUKOVAR NAŠAO U ISTOJ SITUACIJI ,SA ISTOM DOKTRINOM IZ 1941 GODINE ,KRVAVI OBRAČUN NA VJERSKOJ OSNOVI.
  ZNAMO KAKO SE ODIGRALA TA VUKOVARSKA GOLGOTA, STRAŠNI ZLOČINI KOJI ĆE OSTATI KAO POUKA SVIM NADOLAZEĆIM GENERACIJAMA.
  ČINJENICA JE DA SE TAJ SUKOB DOGOVORIO I DOGOVORNO VODIO CIJELOG NJEGOVOG TRAJANJA.
  MILOŠEVIĆ I TUĐMAN SU SE ,KAKO PIŠE FERAL,SASTAJALI ČETIRDEST I NEKOLIKO PUTA, A IZMEĐU TOGA SU SA OBJE STRANE , PERMANENTNO KONTAKTIRALI OVLAŠTENI EMISARI.POSLIJE VUKOVARA ,KOJI JE DO DANAS OSTAO NEDOREČEN, DVOJICA TALIBANSKIH VOJVODA INTENZIVNO KONTAKTIRAJU I DOGOVARAJU ,SADA, PODJELU BOSNE.
  PODJELA BOSNE JE BILA OČIGLEDNA, SKORO JAVNO OBZNANJENO. POSTOJE PISANI DUKUMENTI A PRAKSA SE POKAZALA FORMIRANJEM HVO U HERCEGOVIN. I TAMO SE REPRIZIRALA 1941 GODINA. POTOMCI STEPIČEVIH ANTROPOIDNIH TALIBANA ORGANIZIRAJU KONCENTRACIONE LOGORE PO UZORU SVOJH PREDAKA IZ TOGA VREMENA.
  ZA SVE OVO POSTOJE DOKUMENTI ,A GLEDALI SMO MNOGE DOGAĐAJE I NA TELEVIZIJI. OSIM TOGA U HAGU SE SUDI ŠESTORICI VINOVNIKA TIH ZALA I PREMA NEPOTVRĐANIM INFORMACIJAMA ,HAŠKI SUD TRAŽI VISOKE KAZNE ZA TE TALIBANE I USKORO SE MOGU OČEKIVATI I OČITOVANJE SUDSKOG VIJEĆA O STVARNIM VISINAMA KZNI POJEDINCIMA.
  ZA SVE TE NARODNE NEDAĆE I ZLOČINE KOJI SU MASOVNI I JOŠ DO DANAS NEOTKRIVENI ,NE ZBOG NEMOGUČNOSTI DA IH SE OTKRIJE, NEGO ZBOG NAMJERNOG ZATAŠKAVANJA ,PIŠU NEVLADINE ORGANIZACIJE.
  A KATOLIČKA CRKVA SE ,U ČITAVOM OVOM KOLOPLETU, NE SPOMINJE, A TREBALO BI JAVNO OBZNANITI NJENU VRLO MOČNU I SMIŠLJENU ULOG KAO I NJIHOVIH PRETHODNIKA IZ 1941 GODINE.
  JOŠ UVJEK SE FRANJO TUĐMAN SPOMINJE KAO PRVI PREDSJEDNIK ,KAO DA JE POVJEST POČLELA SA NJIME I NJEGOVIM KRIŽARSKIM TALIBANIMA.
  OSIM ŠTO JE NA OVIM PROSTORIMA POČINIO RATNI ZLOČIN NON PLUS ULTRA ,I NARODNU RADNIČKU IMOVINU JE KONFISCIRAO I PODJELIO SVOJIM NAJBLIŽIM PODANICIMA ,POD NJEGOVIM KRIŽARSKO –KATOLIČKIM NACIRFAŠIZMOM JE ISTREBLJENA JEDNA NACIONALNA ZAJEDNICA , ČIJI PROCENT U UKUPNOM BROJU STANOVNIKA HRVATSKE NIJE BIO MALI. REZULTAT, ZNAMO.
  A GOJKO ŠUŠAK ,DINARSKO-EPSKI TALIBAN,NESRETNE SVIJESTI,JOŠ UVJEK SE KOČOPERI SA TALIBANSKIM PRIZNANJIMA ZA SVOJE ZLOČINE,POSJEDUJUĆI NAJLJEPŠU ULICU OVOG GRADA KOJEG JE DUHOVNO I MATERIJANO OSTETIO I OSRAMOTIO!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code