HSS TRAŽI SMJENU MINISTRA JAKOVINE

HSS TRAŽI SMJENU MINISTRA JAKOVINE

19. srpnja, 2014.

 

DSC00620 Custom

Gradska organizacija HSS-a Osijek održala je konferenciju za novinare 19. srpnja i u Osijeku u prostorijama HSS-a grada Osijeka.

Konferenciji za novinare su nazočili i obratili se javnosti putem prisutnih medija predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Branko Hrg, Zvonko Pongrac – predsjednik Osječko-baranjskog HSS-a, Mijo Latin – predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza, Dario Soldić – predsjednik gradske oragnizacije HSS-a grada Osijeka.

Povod za konferenciju bio je ”tajni” dokument Ministarstva poljoprivrede poslan

 u Europsku komisiju?!

Ministarstvo poljoprivrede 16. srpnja 2014. godine uputilo je Europskoj komisiji na usvajanje Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. bez da je itko taj dokument vidio?! Kao što nitko nije vidio ni odgovor koji je u prosincu 2013. godine ministar Jakovina dobio od Europske komisije ispisan na 327 stranica koji je bio pun primjedaba.

Koje su to mjere koje je Ministarstvo poljoprivrede predložilo za ruralni razvoj, gdje se one mogu vidjeti, tko se na njih može javiti? Previše pitanja proizlazi iz dokumenta od 700 stranica pisanog na engleskom jeziku na koje hrvatska javnost ne zna odgovore, a koji su od iznimne važnosti za hrvatsko selo i poljoprivredu.

Također, postavlja se pitanje, što ministar čeka sa objavom reforme Zajedničke poljoprivredne politike? Kad će javnost vidjeti dokument koji se Europskoj komisiji mora predati do 1. kolovoza 2014.? Jesu li uvažili neke od prijedloga koje im je dostavio HSS, ali i poljoprivredna komora i razne poljoprivredne udruge i proizvođači?

Nakon što je Ostojić uništio zdravstvo, a Jovanović školstvo i znanost, pušta li Milanović Jakovinu da uništi još jedan stup hrvatskog društva – hrvatsko selo i proizvodnju hrane? Umjesto da mu dozvoljava raditi štetu, Milanović može pomoći hrvatskom selu na vrlo jednostavan način: Premijeru smijenite već jednom najnesposobnijeg ministra u nesposobnoj Vladi! T

 

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code