HSP: POZIVAMO OBERSNELA DA PRESTANE S PROVOKACIJAMA

HSP: POZIVAMO OBERSNELA DA PRESTANE S PROVOKACIJAMA

2. veljače, 2020.

Tekst: Karlo Starčević, predsjednik HSP

Kad se prvi put pojavila mračna ideja instalacije simbola zločinačkog režima na vrh riječkog nebodera, HSP je prvi reagirao. Međutim, budući da vodeća riječka maškara nastavlja s provokacijama osjećamo se pozvanima ponovno reagirati.

U posljednjim istupima g. Obersnel, gradonačelnik Rijeke – dakle SVIH Riječanki i Riječana – dopustio si je izjaviti: „Rijeka nije komunistička, ali je crvena. Zvijezda je simbol borbe za slobodu“, a potom i: “ Europi šaljemo poruku o Rijeci kao modernom i otvorenom gradu“.

U svega nekoliko rečenica izrekao je puno toga gadljivoga i lažljivog.
Rečenica prva: „Rijeka nije komunistička, ali je crvena“ ….. Rijeka je crvena. Crvena od srama zbog onoga što CRVENI KMERI, na čelu s g. Obersnelom učiniše Rijeci. Danas je Rijeka najnapušteniji grad u Hrvatskoj. Iz Rijeke je glavom bez obzira put zapadne Europe otišlo desetke tisuća mladih i školovanih ljudi i to upravo zbog korumpirane, bahate i nesposobne gradske vlasti. Najtužnije je što glavni vinovnik tih zlodjela maže oči narodu evocirajući sjećanje na propali režim. Zločinački režim koji je hrvatskoj državi i hrvatskom narodu počinio najveća zla u cjelokupnoj povijesti. Zločinački režim koji je osuđen i rezolucijom Vijeća Europe. One iste Europe na koju se g. Obersnel tako rado poziva kad je hvali što je upravo Rijeka odabrana za Europsku prijestolnicu kulture.

Rečenica druga: „Zvijezda je simbol borbe za slobodu“. Ne ulazeći u događaje s kraja Drugog svjetskog rata, kada su u operacijama oko Rijeke i u Rijeci srpski zapovjednici poslali upravo mlade partizane – Dalmatince, Hrvate, da izginu u napadima na njemačke bunkere. Međutim, ta ista zvijezda je nekoliko dana kasnije bez suđenja poslala na stratišta od Bleiburga do Makedonije stotine tisuća hrvatskih civila i razoružanih vojnika.

Ukoliko niti to nije dovoljno da se shvati zašto petokraka ne smije biti postavljena na tako počasno mjesto, podsjećamo na zvijezde petokrake na kapama i kacigama jugokomunističke vojske – JNA – koja je imala glavnu ulogu u gaženju i uništavanju mlade Hrvatske države i novom pogromu hrvatskog naroda 1991. godine. Treba li nekoga podsjetiti koji je simbol na kapi imao ratni zločinac Ratko Mladić dok je zapovijedao svojim ubilačkim postrojbama? A simboli na kacigama JNA vojnika koji su na tenkovima ulazili u Vukovar ….. ? Nije li i to bila ZVIJEZDA PETOKRAKA?

Rečenica treća: „Europi šaljemo poruku o Rijeci kao modernom i otvorenom gradu“. Ova je rečenica vrhunac iskvarene lažljivosti – licemjerja g. Obersnela. On govori o modernom i otvorenom gradu, a naglasak „kulturnih“ događaja u Rijeci je na događajima iz 1945. godine. Da nije tužno i pokvareno, bilo bi smiješno.
Očigledno je da je g. Obersnel, izgubio kompas i odlučio nametati svoju zločinačku i propalu ideologiju svima. Pa tako i onima kojima je upravo ta ideologija poubijala najbliže, a posebice tu mislimo na stradalnike Domovinskog rata.

Nama u Hrvatskoj stranci prava je dosta gledanja i slušanja ovakvog verbalnog i inog nasilja. Stoga izričito zahtijevamo od g. Obersnela, ali i Gradskog vijeća Grada Rijeke, da hitno prestane s najavljenim provokacijama. Inzistiramo da g. Obersnel javno objavi da se prekida s onim „kulturnim“ događajima i „instalacijama“ koje vrijeđaju veliki broj građanki i građana Rijeke:

Program Jugo Joga, predviđen 18.4.2020.
Podjela Zajedničkog Manifesta komunističke partije ujedinjenog građanstva Rijeke – predviđena za 1.5.2020. te
Postavljanje petokrake kao „Spomenik crvenoj Rijeci“ – predviđen za 3.5.2020.

Ukoliko g. Obersnel do 15.2.2020. povuče iz programa EPK 2020 ove tri provokacije, HSP će organizirati javni prosvjed, a poduzet ćemo i sve ostale pravno dopuštene akcije da spriječimo provedbu istih.

G. Obersnel, vi kao manjina, predugo se iživljavate po većini u Gradu Rijeci – hrvatskim domoljubima. Pozivamo vas da, u duhu otvorenosti i suživota koji stalno zagovarate, ovaj put zaštite one koji su na svojim leđima iznijeli obranu Republike Hrvatske, pa tako i Rijeke u Domovinskom ratu. Prestanite provocirati i vrijeđati.
HSP vam neće dopustiti da nas vodite u 1945. Mi sanjamo Hrvatsku i hrvatsku Rijeku godine 2045, a ne 1945. Dosta nam je sustavnog recikliranju vaše verzije zločinačke povijesti. Mi smatramo da se trebamo okrenuti budućnosti. Dakle, 2045, a ne 1945. A Vi? T

5 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Linda Mark
  #1 Linda Mark 11 veljače, 2020, 12:49

  KAKO DOBIM MOJI KREDIT OD OVE VELIKE TVRTKE

  Pozdrav dragi moji ljudi, ja sam Linda McDonald, trenutno živim u Austinu Texasu u SAD-u. Trenutno sam udovica s troje djece i zaglavila sam u financijskoj situaciji u travnju 2018. godine i trebalo mi je refinanciranje i plaćanje računa. Pokušao sam tražiti kredite raznih privatnih i korporativnih tvrtki, ali nikad s uspjehom, a većina banaka mi je odbila kredit, ne puni plijen onim tamošnjim šalterima koji ih nazivaju zajmodavcem samo-novca, svi su prijevara, sve što žele je vaše novac i dobro ih ne čujete više od mene, učinili su mi ga dvaput prije nego što sam upoznao gospodina Davida Wilsona, najzanimljiviji dio toga je da mi je zajam prebačen unutar 74 sata, pa ću vam savjetovati da kontaktirate gospodina Davida ako zanima vas zajam i sigurni ste da ga možete vratiti na vrijeme, možete mu se obratiti e-poštom ……… ([email protected]) Nema kreditne provjere, nema cosignera sa samo 2% kamatne stope i boljim planovima otplate i Ako želite kontaktirati bilo koju firmu vezano za osiguranje zajma bez osiguranja, tada se danas obratite g. Davidu Wilsonu za vaš zajam

  Nude sve vrste zajma koje nude

  Kratkoročni zajam (5_10 godina)
  Dugoročni zajam (20_40)
  Zajam za medijski termin (10_20)
  Oni nude zajam poput
  Zajam za dom …………., Poslovni zajam …….. Dug kredita …….
  Studentski zajam ………., Zajam za pokretanje posla
  Poslovni zajam ……., kredit tvrtke ………….. itd
  E-pošta ………. ([email protected])
  Kada je riječ o financijskoj krizi i zajmu, onda je David Wilson financijski zajam mjesto na kojem ga možete uputiti, samo mu recite da ja gospođa Linda McDonald usmjeravam vam sreću ………………. ….

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. FRANO-MARXISTA
  #2 FRANO-MARXISTA 3 veljače, 2020, 08:57

  …dajte mi neštooooooooooooooooooo…..

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. FRANO-MARXISTA
  #3 FRANO-MARXISTA 3 veljače, 2020, 08:54

  ..i da ne zaboravim:Živila Hrvatska,živila katolička crkva,živio Papa,……..di san ono sta….jebote…

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. FRANO-MARXISTA
  #4 FRANO-MARXISTA 3 veljače, 2020, 01:18

  DRAGI GRAĐANI HRVATSKE, POSEBNO GRADANI RIJEKE I ZAGREBA,

  U SVIM PRILIKAMA ,OKOLNOSTIAM ,UVIJEK SE SJETITE, 3-ĆEG MAJA OSLOBOĐENJE NAŠE RIJEKE ,A VEĆ 8-MOG MAJA ILITI SVIBNJA 1945 GODINE, GODIŠNJICE SJEĆANJA NA POVIJESNI DAN HRVATSKIH GRAĐANA ,NA DAN KADA NAŠ DRAGI I GLAVNI GRAD ZAGREB I CIJELA HRVATSKA ,BIVA OSLOBOĐENA OD HOLOKAUSTSKOG ,NACI- KRŠĆANSKOG TERORA I KRVOLOČNE POŠASTI, STEPINČEVSKIH KATOLIČKIH DRAKULA I VAMPIRA ,SLJEDBENIKA RIMOKIATOLIČKE CRKVE I ČETNIČKO-RAZBOJNIČKO-BRADATIH DRAKULA , PRIPADNIKA , KRŠĆANSKE SEKTE,RASKOLNIČKE SVETOSAVSKE, KOLJAČKO-PLJAČKAŠKE , BRADATE POŠASTI. TOGA DATUMA SMO VEĆ NA PRAGU OSLOBOĐENJA NAŠE HRAVTSKE ,TOGA DANA ,8-MOG SVIBNJA-MAJA,1945 GODINE U NAŠ GRAD ULAZE PARTIZANSKE JEDINICE NARODNO-OSLOBODILAČKE ,VEĆ IZGRAĐENE ARMIJE, ČIJI SASTAV ,NAJVEĆIM DIJELOM ,ČINE MLADIĆI I DIJEVOJKE ,SVIH VJERA ,NACIJA I KULTURA SMJEŠTENIH NA TLU BIVŠE ,MONARHISTIČKO-ZAPADNE ,KOLONIJANE TVOREVINE ,JGOSLAVIJE. DAKLE,DJECA TIH ISTIH GRAĐANA KOJI SU TRPILI TEROR TE STEPINČEVSKE POŠASNE, KATOLIČKE CRKVE I NJENIH MALOBROJNIH SLJEDBENIKA ,KAO I SLJEDBENIKA ONE TAMO RASKOLNIČKE SEKTE ,BRADATO-KRVOLOČNIH SVETOSAVKIH DRAKULA, KOJI SU KAO QUISLINZI ,U SLUŽBI NACISTIČKE ,NIBELUNŠKE RASISTIČKO-RAZBOJNIČKE NJEMAČKE I RIMSKE CRKVE ,CONCORDTOM U RIMU 1935 GODINE ,IZMEĐU VATIKANA I III-ĆEG REICHA PLNIRANO STVARANJE NOVE EUROPE I U NJOJ NOVOG ĆOVJEKA ,ARIJEVCA,KOJI ĆE BITI DRUGAČIJI FIZIČKI, PA I DUHOM I UMOM, KAO NOVI KORIJEN IZ KOJEG ĆE IZRASTATI BUDUĆE GENERACIJE GRAĐANA EUROPE,NOVE KRŠĆANSKE DRAKULSKE EUROPE.
  PA TOGA DANA ,DRAGI GRAĐANI HRVATSKE ,SIJETITE SE , PONOSNO ULAZE ,U EŠALONIMA , POJEDINE BRIGADE,NAŠE OSLOBODILAČKE VOJSKE ,ČIJI SASTAV JE ,KAKO REKOH U UVODU ,TIČUĆI SE SPOLOVA, MJEŠOVIT, JER CC-A 21% SVIH UČESNIKA NAŠE OSLOBODILAĆKE VOJSKE ČINILE SU ŽENE.DAKLE , TA NAŠA NASTUPAJUĆA ,OSLOBODILAČKA ARMIJA JE BILA POSEBNA OSOLBODILAČKA ARMIJA KOJU BRITANSKI GORNJI DOM ,DOM LORDOVA ,NIJE AKCEPTIRAO KAO OZBILJNU VOJNU SILU ,PA SVOJOM PRIMJEDBOM ,KAO UPOZORENJEM ČERČILU ,KADA BI ON TOM DOMU LORDOVA PODNOSIO IZVJEŠĆE O STANJU NA FRONTOVIMA A, POSEBNO NA BALKANU,KOJI JE BIO ENIGMA USPJEHA RATNIH OPERACIJA SAVEZENIKA ,KADA SU PREDSTVNICI DOMA LORDOVA ,OZBILJNIO UPOZORAVALI ČERČILA DA SE PUNO NE OSLANJA NA KOMUNISTIČKI ,PARTIZANSKI POKRET ,A POSEBNO ZBOG VELIKOG PROCENTA , OD 21% UČEŠĆA ŽENA KAO RATNICA. LORDOVSKO UPOZORENJE ČERČILU JE GLASILO:KADA SU ŽENE, KROZ POVIJEST RATOVANJA ,BILE ONE KOJE SU DONOSILE POBJEDU .ČERČIL ODGOVARA DOMU LORDOVA: ENIGMU NA BALKANU RIJEŠAVA NAŠ JEDINI I POUZDANI SAVEZNIK,TITO.=. IZVOR ,ČERČILOVI MEMOARI I KNJIGA:MIŠLJENE O II SVJETSKOM RATU VOJNOG TEORETIČARA ,LIDERA HARTA=. A NAŠE ŽENE ,BORCI ,SA MITRALJEZIMA NA RAMENU ,KAO PRAVE RATNICE ULAZE U SVOJ OSLOBOĐENI GRAD, ZAGREB , IZ PRAVE BORBE U PRAVIM RATNIČKIM OPERACIJAMA. ONE SE NISU RAZLIKOVALE OD SVOJIH MUŠKIH DRUGOVA ,JER JE KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE UVIJEK ISTICALA ,DA MEĐU SPOLOVIMA, TIČUĆI SE UMA I DUHA ,NEMA NIKAKVE RAZLIKE ,PA JE POBJEDA NAD STEPINČEVSKO-RIMOKATOLIKIM DUHOM, KRIŽARSKO-PLJAČKAŠKO KASTINSKE POŠPASTI , BILA POBJEDA ČIJU KRUNU SU ČINILE NAŠE ŽENE,DJEVOJKE ZA UDAJU.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code