PAVKOVIĆ: NAMA BRANITELJIMA DAJTE NAJGORI GOLI OTOK, UZ EU SREDSTVA IZGRADILI BI NAJLJEPŠI SPOMENIK KOMUNIZMU I TRANZICIJI, GENERAL ZAGORAC BIO BI RAVNATELJ, SANADER ZAMJENIK, A PERKOVIĆ I MUSTAČ STRUČNI VODIČI  

PAVKOVIĆ: NAMA BRANITELJIMA DAJTE NAJGORI GOLI OTOK, UZ EU SREDSTVA IZGRADILI BI NAJLJEPŠI SPOMENIK KOMUNIZMU I TRANZICIJI, GENERAL ZAGORAC BIO BI RAVNATELJ, SANADER ZAMJENIK, A PERKOVIĆ I MUSTAČ STRUČNI VODIČI  

20. lipnja, 2022.

 

Piše: Mladen Pavković

Goli otok, nekadašnji zloglasni zatvor, i ove će godine obići brojni turisti. Riječ je o „najljepšem“ spomeniku komunizma i dugogodišnjoj Titovoj vladavini, koja je duboko urezana u kolektivnu memoriju naroda bivše Jugoslavije.

Međutim, još se uvijek malo zna o tome što se stvarno događalo na ovom otoku. Čak  još živi zatvorenici ovog otoka i danas nerado govore o svom iskustvu. Tamo se uništavao ljudsko dostojanstvo i ljudska prava. O toj tamnici nevinih ljudi ne uči se ni u školama, ne izvode se kazališne predstave niti se snimaju filmovi.

Jedan od najgorih komunističkih logora namjerno je ostavljen da propada, za što su dobrim dijelom zaslužna i djeca bivših Kosovaca i Udbaša, ali i sami bivši logoraši koji šute.

Svojedobno se govorilo da će Goli otok država dati u najam, kao što je recimo notornom Šerbedžiji prepustila Male Brijune, jedan od najljepših otoka na Jadranu.

Mučeni i ubijani

Evo, Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.) već je u nekoliko navrata predlagala  da nam država da u najam Goli otok, i to za jednu kunu, kako bi mi, hrvatski branitelji, podsjećali, prije svega mlade, kako su tamo u vrijeme vladavine Josipa Broza Tita bili zatvarani, mučeni i ubijani politički zatvorenici (kasnije i kriminalci), sve do 1988., od kada je potpuno napušten, i danas je dijelom u ruševinama. Posjećuju ga “zalutali” turisti, te ribari i pastiri s otoka Raba koji tu preko ljeta dovezu ovce na ispašu.

Što bi mi s Golim otokom? Nastojali bi, prije svega, uz pomoć Europske unije (EU) na njemu ponovno otvoriti logor, ali ne kakav je bio u vrijeme Josipa Broza, već otvorenog tipa, u kojem bi država mogla “pospremati” ratne profitere, domaće izdajice, dezertere, one koji su se zaposlili a imaju lažne diplome, koji su kupili za kunu ogromne firme a onda na ulicu otjerali radnike, i slične. Perković i Mustač po nama bi tamo trebali služiti kazne.  U ovom logoru ne bi postojala žičana ograda, ni  stražari, poglavito ne onakvi kakvi su bili u vrijeme Broza (ako postoji još netko živ iz tog vremena, onda bi on mogao jedino biti stanovnik ovog otoka), sagradili bi katoličku crkvu usred naselja, trgovački centar (za to je svaki malo veći trgovac zainteresiran), a  zatvorenici bi, poput onog zatvora u kojem je bio Čačić, (zbog ubojstva dva madžarska građana), imali golf igralište, teretanu, mogli bi se baviti glazbom, ribolovom, biciklizmom, auto trkama, čuvanjem domaćih i divljih životinja ili slikati domoljubne motive. Uveli bi im i internet, kao što imaju najsuvremeniji zatvori u Europi. Povremeno bi organizirali i gostovanja naših poznatih umjetnika, kao primjerice obiteljskog teatra Ulysses Rade Šerbedžije i njegove žene Lenke, tim prije jer  njima, vjerujemo, ne bi bilo teško jedan otok zamijeniti drugim.

Divota jedna.

Zadaci za velike ribe

Za ravnatelja bi uzeli, ako nam dozvole, najodlikovanijeg Hrvata, od stoljeća sedmog, bivšeg generala Vladimira Zagorca, koji je ogromno bogatstvo stekao kao logističar u Domovinskome ratu, a za njegova zamjenika, a koga drugog  nego –  dr. Ivu Sanadera. Naime, ako je Sanader „znao“ voditi državu, onda će znati upravljati i zatvorom, tim prije jer i u ovakvim i sličnim  „objektima“ ima dugogodišnje iskustvo..

U jednom dijelu ovog logora svečano  bi otvorili i Memorijalni muzej (vrpcu bi prerezali Josip Manolić, Mesić, Fumić, Pusić, Josipović, Teršelič, Goldstein, Badovinac ili neki njihovi najbliži rođaci) u kojem bi logoraši, ali i eventualni turisti, mogli razgledati sve Brozove strahote, a zvao bi se “Da se  ne zaboravi i – ne ponovi”.

Vjerujemo da će nam u svezi ove ideje izaći u susret i Vlada RH, već navedena Europska unija, ali i relativno brojni hrvatski milijarderi, poglavito oni koji već imaju goleme tvrtke, jer bi se i na ovaj način, a ne samo preko režimskih medija, mogli propagirati.

Kao što će vile koje su ponudili na prodaju ili najam ostati vile, tako i Goli otok treba ostati što je i bio, ali suvremen i na ponos EU.

Eto, mi smo iskazali interes, dali ideju i mišljenje, kako je to jednom i Državni ured za upravljanje državnom imovinom  i tražio, pa ćemo vidjeti – kome opanci, a kome obojci! T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRANO MARXISTA
  #1 FRANO MARXISTA 29 lipnja, 2022, 22:28

  PORUKA PAVKOVIĆU!!

  ŠTA NAM TO PORUČUJE ,STEPINČEV KRIŽAR PAVKOVIĆ, IZ KOPRIVNIČKE ,IZ STEPINČEVSKE HOLOKAUSTEKE ČISTIONIOCE,=DANICE=USTAŠKO-STEPINČEVSKOG ODGOJNOG CENTRA 1941-1945 GODINE;NEKIDAN NAJAVI;
  TRAŽIT ĆEMO I TO POD HITNO,OD SADAŠNJE STEPINČEVSKE VLADE ,DA SE HITNO ODREDI PRIMJERENO DRUŠTVENOJ I KRIŽOLJUBNOJ ODANOSTI, PROSTOR ,KOJI ĆE SE NAZAVTI: TRGOM STEPINČEVSKIH ,KRVOLOČNIH ,KATOLIČKIH VAMPIRA ,DRAKULA,KRIŽOLJUBA, KOJE SU HRVATSKI ANTIFAŠISTI POSLALI U CRNU RUPU 1945 GORINE I POSLIJE.
  ,
  KOPRIVNIČKI KRIŽAR, STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA,PAVKOVIĆ, ARALAUČE SA ZIDINA KOPRIVNIČKE DANICE I PORUČUJE: DOSTA MI JE KOMUNISTIČKIH KAPA I KRVAVIH PETOKRAKA , SPRATIT ĆEMO VAS TAMO GDJE SU ZAVRŠAVALI NA IZOBRAZBI MNOGI VAŠI KOMUNISTIČKI AGITATORI ,OVDJE U DANICI KOPRIVNIČKOJ ,A KOJI SU SE SUPROSTAVLJALI STEPINČESVSKOJ, ČISTOČI BOŽJE DRŽAVE. PA AKO TADA NISMO USPJELI, A NISMO, ZBOG ČEGA SU NAŠI OČEVI PLATILI TAJ PROMAŠAJ I MNOGI ZAVRŠILI U CRNOJ RUPI ,ALI SU IPAK MNOGI PREŽIVJELI ,MAKAR I U DIJASPORI ,NA JUŽNO-AMERIČKIM PAMPASIMA KAO PONOSNI GAUČI,ALI SU IPAK OSTALI KATOLICI ,HRVATI ,IRANSKE I VLAŠKE PASMINE, SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA , U DUŠI SLJEDBENICI DINARSKIH HAJDUKA KOJI SU UVJEK ,HRABRO I VJERNO, SLUŽILI KATOLIČKE MONARHIJE I DINASTIJE, U SREDNJEM VIJEKU MLETAČKE DUŽDEVE, A KASNIJE EVROPSKE KRALJEVSKE I CARSKE DINASTIJE I UVJKE U SLUŽBI ESKADRONA SMRTI . ZATO O NAMA STOJI ZAPISANO UPOZORAVJUĆA I KRVOLOČNA POVIJESNA SENTENCIJA, U CRKVI GRADA JENE, KOJA GLASI: DA NAS BOG SAČUVA SVAKOG ZLA , A POSEBNO GLADI , RATA I HRVTA.=. DAKLE, OVA SENTENCIJA SUŠTNSKI UKAZUJE NA STRAH KOJI PROIZLAZI IZ NAŠE ODLUČNOSTI DA UVJEK BUDEMO U SLUŽBI KATOLIČKE CRKVE I NJENIH NAMJESNIKA. STRAH , KOJI I DANAS UPOZORAVA MNOGE EVROPSKE NARODE NA NAŠE PRETKE, ČIJI SMO MI NASLIJEDNICI ,STALNO NAM PORUČUJE OVAJ TUĐAMANOV KRIŽAR, EMASKULIRANOG MOZGIĆA,,KOJI SMO DEVEDESETIH OPET, POD VODSTVOM NAŠEG KAPTOLA , KAO KRIŽARI, SA PATRICAMA OKO VRATA, STV ORILI NOVU STEPINČEVASKU DRŽAVU I PONOVNO POČISTILI SVE DRUGE I DRUGAČIJE KOJE JE I STEPINCA OZNAČIO KAO REMETILAČKI ELEMAENAT.

  IAKO SMO DEVEDESTIH OBNOVILI ILI REINAKRNIRALI STEPINČEVU BOŽJU DRŽAVU ,OPET SMO PONOVILI ISTU GREŠKU, DOPUSTILI DA NAM SE PRIKRIVENO INFILTRIRAJU POTOMCI KOMUNISTIČKIH KRVOLOKA, PA SMO OD ČISTE STEPINČEVE DERŽAVE STVORILI NEKI HIBRID ,NI KATOLILČKA NI KOMUNISTIČKA , VEĆ NEKI HERCEGOVAČKO –KATOLIČKO-PLJAČKAŠKI PAŠALUK KOJIM JE UPRAVLJAO JOSIPOVIĆ KAO PREDSJEDNIK ,A KOJI NIJE KOMUNISTA NEGO NEKI IZMEĐU, ŠTO NAM UKAZUJE DA SADA PONOVNO MORAMO BITI NA DJELU ,STEPINČEVI KRIŽARI ,KOJI NEĆEMO DOPUSTUIT DA NAM JOSIPOVIĆI PONOVNO STOLUJU TAMAO GDJE JE KAPTOL USTOLIČIO KRIŽARSKOG VOĐU ,PROZELITA ,KRUPNOZUBOG STOŽERNIKA ,TUĐMANA. ZATO I POZIVAM SVE STEPINČEVSKI ODANE KRIŽOLJUBE , DA NA PREDSTOJEĆIM IZBORIMA BIRAJU PRAVE KATOLIKE ,STEPINČEVSKOG DUHA I NAUMA,DA POSJEDUJU GEN IRANSKE I VALAŠKE PASMINE HRVATSTVA,SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA .A PRIJE IZBORA MORAMO SE ORAGNIZIRATI I TRAŽITI OD SADAŠNJE ,REINKARNIRANE ,STEPINČEVSKE VLADE DA SE OGLASI O POTREBI PROGLAŠENJA TRGA STEPINČEVIH DRAKULA , VAMPIRA,KOLJAČA, KOJE SU HRVTASKI ANTIFAŠISTI POSLALI U CRNU RUPU, A ONI SU BILI PRAVI STEPINČEVSKI, KATOLIČKI KRIŽOLJUBI,SA DINARSKIH OSOJA I PRISOJA,PROFESINNALNI ,UBOJICE ,NASLIJEDNICI SVOJIH ALTAJSKO-MONGOLSKIH ESKADRONA SMRTI,U SLUŽBI VENECIJE.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code