NOVINE ZA VELIKU NUŽDU

NOVINE ZA VELIKU NUŽDU

14. listopada, 2019.

 

Ne, nećemo ovaj „papir“ zapaliti, kao što je to svojedobno učinio Dražen Keleminec (i završio na sudu) već ćemo ga izgužvati i dati nekome (badava) da ga upotrijebi, ako nema WC papira, i na taj način možebitno pomoći čovjeku u nevolji.

Sve u svemu,  čudi nas da ovo što svaki tjedan izlazi  usred hrvatskog glavnog grada i prodaje se (bolje rečeno dijeli) diljem Hrvatske već nije prepoznato u Beogradu, Bačkoj Palanci ili Požarevcu, te da Srbi još nisu iskoristili prigodu i prvi broj izlaska Novosti proglasili – državnim blagdanom

Napisao: Mladen Pavković

Srpski (samostalni!?)  tjednik  Novosti, koji izlazi usred Zagreba, ima zadaću da pljuje i bljuje po svemu što hrvatski diše. Međutim, jel to hrvatska država mora financirati? Ako i „mora“, onda se postavlja pitanje – zašto i zbog čega?

Pregledali smo ovaj bilten od 11.10. 2019.

Zanimalo nas je jesu li jednu stranicu ili temu posvetili nečem dobrom u hrvatskoj državi?

Pa, idemo redom.

Na prvoj stranici naslov „Film strave i ustaša“, o skandaloznom, kako to oni ističu, dokumentarcu  „Dječje prihvatilište Sisak“.

Na stranici dalje: kratke vijesti. Ne sviđa im se što će 30. svibnja proglasiti Danom državnosti. To bi, kažu trebao biti blagdan, odnosno „intimna proslava“ HDZ-a, jer su tada njihovi članovi pobjednički ušli u Hrvatski sabor!? Potom bacaju drvlje i kamenje na predsjednika Vlade, predsjednicu Republike, a ne misle dobro ni o „histeriji“ u Splitu kad se igrala nogometna utakmica Hrvatska-Madžarska.

Smisao politike

Cijelu treću stranicu notorni Marinko Čulić posvećuje Kolindi Grabar Kitarović. Uz ostalo melje da je „uspjela sasvim degradirati i obesmisliti politiku u boljem smislu tog pojma i zadatak je Zorana Milanovića da taj bolji smisao vrati. Ali to će biti teže nego dobiti izbore, jer je u tom degradiranju djelomično i sam sudjelovao“ – misli ovaj nazovi pisac.

Na četvrtoj i petoj stranici crna prazna slova u obrani filma „Dnevnik Diane Budisavljević“ i opet sve najgore (i lažno!) po izvrsnom dokumentarcu Nade Prkačin „Dječje prihvatilište Sisak“. Tamo je po njima umrlo više od 1100 djece. Zamjeraju hrvatskoj Vladi i politici što daju potporu ovakvom projektu. Glupo, ali idemo dalje.

Šesta i sedma stranica srbijanskog biltena „rezervirana“ je za prosvjede u Hrvatskoj. Još jedna tema u kojoj prikazuju kako u Hrvatskoj „ništa ne valja“. Bune se, zamislite, medicinske sestre, školski sindikati, pravosudni policajci… Svi žele veće plaće! (Toga nema u Srbiji?).

Ni to se jednostavno ne da čitati.

Na stranici potom veliki naslov „Istina nije roba koja se kvari“, a u podnaslovu: „Istina je da su Hrvati u Jugoslaviji uredno u svim dokumentima u kojima je postojala rubrika „nacionalnost“ ispisivali „Hrvat“, da je Jasenovac bio  ustaški logor smrti, da je fratar s Badije prokazao sedmoricu partizana, a prethodno surađivao s fašistima“. Ovo je komentar Tomislava Jakića, Bogu za plakati!

E, sada nam dolazi  nitko drugi nego piskaralo koje se odaziva na ime Viktor Ivančić sa svojom kolumnom.  Suho i bljutavo, već od prvih rečenica, pa se stranica dakako kao i obično preskače.

Generali Ante i Koča

Na dvije stranice (10-11) dočekuje na komentar (sic!) ili kako  drugačije nazvati ovaj tekst neumornog Ivice Đikića. Što je pak sve taj namljeo pod naslovom „General u miru“? Pljuje po časnom i uvaženom generalu Gotovini, a nije zaobišao ni jako dobar igrani film Antuna Vrdoljaka „General“. Autor (da pukneš od smijeha) u ovom filmu Gotovinu uspoređuje s Kočom Popovićem!? Treba li dalje čitati?

Zatim slijedi stranica posvećena udruzi „Muževa katolika“, potom se niže sve veća konkurencija Tomiću, kao humoristi s kantom govana na glavi, još jedna kolumna Borisa Dežulovića (to se također preskače). Na gotovo sredini biltena opet neke kratke vijesti, ala „Hrvatska je u smeću“.

E, na 16. i 17. stranici (već smo mislili da ga nema)  javlja se Saša Kosanović. Njega brine što su na hrvatskim sudovima oslobođeni hrvatski branitelji: Frano Drljo i Božo Krajina te Jure Šimić iz Bjelovara. Kako oslobođeni? – kao da se pita ovaj jadni spisatelj. Na jednoj od tih strana je i „reagiranje“ pakračko-slavonskog episkopa Jovana koji im piše da – izmišljaju!

Kad njihov pop o  ovom biltenu ima takvo mišljenje nema ni potrebe da ga dalje listamo (još čitamo u nekom članku da se u Koprivnici Židovsko groblje nalazi 3 kilometara izvan grada, a ono je u samom gradu (sic!), pa nam dođe do povraćanja.

Ne, nećemo ovaj „papir“ zapaliti, kao što je to svojedobno učinio Dražen Keleminec (i završio na sudu) već ćemo ga izgužvati i dati nekome (badava) da ga upotrijebi, ako nema WC papira, i na taj način možebitno pomoći čovjeku u nevolji.

Sve u svemu,  čudi nas da ovo što svaki tjedan izlazi  usred hrvatskog glavnog grada i prodaje se (bolje rečeno dijeli) diljem Hrvatske već nije prepoznato u Beogradu, Bačkoj Palanci ili Požarevcu, te da Srbi još nisu iskoristili prigodu i prvi broj izlaska Novosti proglasili – državnim blagdanom!

Ovo majka  ne rađa! T

6 komentara

Uskoči u raspravu
 1. Hiper-zlocinac Koca Popovic
  #1 Hiper-zlocinac Koca Popovic 18 listopada, 2019, 09:07

  Drug vlaski general Koca je, stovise, specijalizirao metode umiranja zarobljenih hrvatskih nesretnika. I dok je, nakon prolaska ruskih divljaka Tolbuhinovih, haracio po selima i gradovima, u Mariboru je zakopane do vrata zivota lisavao brnacama koje su otkidale glave domobrana i ustasa. I bas na tome, nakon uzasa smrdljive servijanske kraljevine, temeljilo se bratstvo i jedinstvo “jugoslovenskih i svih srpskih naroda i narodnosti”. Bila je to Sugoslavija.

  Odgovorite na ovaj komentar
 2. Ubojica Koca Popovic
  #2 Ubojica Koca Popovic 16 listopada, 2019, 12:17

  Mladji Hrvati u iseljenistvu zasigurno se ne sjecaju da je tzv. zapadna medjunarodna zajednica – koje li drskosti – predbacivala tzv. JBT-u da je navodni intelektualac, ratni general Koca Popovic, njemacke artiljerijske rovove kod Maribora pretvorio u grobove tisuca Hrvata. Bili su to domobrani koji su branili svoju drzavu NDH, medju njima je bilo i ustasa. Bila je to domovinska na prijevaru Britanaca razoruzana i kriznim putovima unistena vojska. Zapadnjaci su stoga pljuvali na jugoslavenskoga ministra inostranih dela K.Popovica, ali je JBT hrabro odsutio prijekore. Servi i komunisti ista bagra. I tko to moze Popovica usporedjivati s gen. Gotovinom?

  Odgovorite na ovaj komentar
 3. Andrej kum Plenkovic
  #3 Andrej kum Plenkovic 15 listopada, 2019, 08:49

  Da anemicni Andrej Plenkovic, karijerist zalutao na visoke i odgovorne duznosti nase zemlje, ima imalo nacionalnoga osjecaja i ponosa, ne bi se ortacio s pupavcem i drugim svetosavskim banditskim olosem, ne bi na taj nacin svom etnikumu prkosio i dovodio ga u ludilo. Zato ce biti najbolje prekinuti praksu njegova soliranja i reci mu gdje mu je mjesto. U drzavotvornoj stranci pok. dr. Tudjmana ne zelim ni o cemu odlucivati, dok je ljudski izmet to sto jest. Kabinetski europljanin vuce narod za nos i pri tome se bogati i razmjesta clanove uze i sire obitelji i kumove. Andrej Kum

  Odgovorite na ovaj komentar
 4. Cirilicni gestetner bilten
  #4 Cirilicni gestetner bilten 14 listopada, 2019, 11:29

  Mali cirilicni pamflet gestetnerei za veliku nuzdu! Tako treba glasiti naslovnica, a umjesto ustase s nozem i djetetom na vratu treba biti fotka neurednoga Draze Mihailovica i srbijanskoga predsjednika Vukodlaka Aleksandra Glinskoga. Procitaj, pobljuj se i daj dalje sljedecem Servinu.

  Odgovorite na ovaj komentar
 5. Jobenty
  #5 Jobenty 14 listopada, 2019, 09:24

  Milorade bekriji
  sce si pare popio.
  Popio si tri ‘iljade
  crni Milorade.

  Odgovorite na ovaj komentar
 6. Anonimno
  #6 Anonimno 14 listopada, 2019, 08:35

  I malu!

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code