HSP OSUĐUJE UHIĆENJA ZAPOVJEDNIKA HVO-a u ORAŠJU

HSP OSUĐUJE UHIĆENJA ZAPOVJEDNIKA HVO-a u ORAŠJU

31. listopada, 2016.

 

 

Uhićenja na području Orašja u ponedjeljak 31. listopada u Posavskoj županiji, BIH, gdje su policijske snage kao kriminalce uhitile ratne zapovjednike HVO koji su najzaslužniji što je ovaj prostor uz Savu ostao hrvatski, koincidira s činjenicom da je prije nekoliko dana Bosnu i Hercegovinu posjetilo izaslanstvo Republike Hrvatske predvođeno premijerom Andrejem Plenkovićem.
Odjek posjeta, bar kod pripadnika hrvatskog naroda je bio pozitivan i sve je trebalo učiniti kako bi se fokus javnosti s pozitivnih učinaka posjeta skrenuo na neki drugi kolosijek.

Svi privedeni, među kojima su i general Đuro Matuzović, brigadir Ivo Oršolić i još osmero pripadnika HVO-a su ljudi koji su normalno živjeli i nisu se skrivali ni od koga, i bili su uvijek dostupni svim istražnim organima. Privedeni su kao zadnji razbojnici i kriminalci, a ako je postojala potreba za njihovim privođenjem to se moglo učiniti bilo kada u zadnjih 20 godina.

Ovime se žele zaustaviti svi pozitivni procesi koji Bosnu i Hercegovinu „prevode“ u zapadni civilizacijski krug, i vratiti ju u balkansku močvaru.

Budući su privedeni odreda državljani Republike Hrvatske zahtijevamo žurnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske, angažiranje našeg veleposlanstva u Sarajevu i pružanje pravne pomoći svim privedenima.

Na taj način Republika Hrvatska će najbolje pokazati da se brine, skrbi i štiti svakog svojeg državljanina i svakog Hrvata bez obzira gdje se nalazio, iako po našem stavu do ovoga nije ni trebalo doći da se u prošlosti Hrvatska po pitanju Bosne i Hercegovine  postavila puno čvršće i odlučnije. T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
  1. Anonimno
    #1 Anonimno 31 listopada, 2016, 21:52

    Ako nisu nizašto krivi i odgovorni,čemu briga.Slažem se treba im osigurati potpunu i potrebnu pravnu i stručnu zaštitu,jer u odlučujućim institucijama ima politike,neiskustva i neznanja.

    Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code