NAJNOVIJE NA PORTALU

HSP: NA HTV-u NIJE SPOMENUTA AKCIJA “MASLENICA -93”

HSP: NA HTV-u NIJE SPOMENUTA AKCIJA “MASLENICA -93”

22. siječnja, 2015.

ANG_8209

Na dan 21. siječnja je obljetnica početka Vojno redarstvene akcije “Maslenica – 93″. Dvadeset druga obljetnica opreacije koja je označila početak kraja  okupacije Republike Hrvatske. Dan kada je  i fizički spojena  sjeverna i južna Hrvatska. Dan kada je  od  hrvatske obale otklonjena ugroza  presijecanja i dijeljenja Hrvatske. Početak operacije u kojoj je živote izgubilo 127 branitelja, a nekoliko stotina ih je ranjeno.

Očekivali smo  u najgorem scenariju  da će i nacionalna  TV kuća, Hrvatska radio televizija ovaj datum obilježiti  bar neznatnim prigodnim  programom koji svekoliku hrvatsku  javnost podsjeća na ovaj datum u našoj ne tako davnoj  prošlosti.

Očekivali smo da će se na ovaj datum emitirati bar neki dokumentarac koji će i nove mlade naraštaje Hrvata upoznati s tim razdobljem u kojem su sudjelovali njihovi  očevi. Razobljem preokreta u Domovinskom ratu kojeg je ionako premalo na  Hrvatskoj televiziji, bilo da se radi o razgovornim emisijama, dokumentarcima ili filmovima.
Osim protokolarnih vijesti u informativnom programu na kanlima HTV-a  ništa o “Maslenici – 93″.
Istina, očekivali jesmo, ali iznenadili se nismo budući znamo tko  je ravnatelj Hrvatske televizije.

Nastavi li se ovaj trend ne bi bilo ništa čudno da  Hrvatska televizija zaboravi i  VRO “OLUJA”  i da je ne spomene. Ništa nas više ne može iznenaditi.
Nakon ovog “gafa” kao jedino rješenje nameće se ono što bi jedino bilo moralno.
Gospodine Radman dajte ostavku na mjesto na kojem sjedite.

Povjerenstvo za medije HSP-a
Drago Marković T

Još nema komentara

Uskoči u raspravu

Nema komentara!

Počnite s raspravom.

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code