HSP AS: NITKO SE NEMA PRAVO ISPRIČAVATI ZA OLUJU

HSP AS: NITKO SE NEMA PRAVO ISPRIČAVATI ZA OLUJU

30. srpnja, 2016.

Nakon udara na Hrvatsku kroz odobravanja Srbiji posebnog zakona o jurisdikciji kojim je dopušten njihov progon te tradicionalno četničko orgijanje u Srbu, branitelji i domoljubi primili su novi udarac. Zagrebom su osvanuli plakati na kojima piše „Nacionalni interes je priznanje, a ne laž“, a kojim se skupina „građana i građanki Republike Hrvatske“ skrivena iza naziva Inicijativa Croatia, ispričava za najveličanstveniju pobjedu kojoj su branitelji donijeli – VRA Oluja.

HSP AS se pita tko uistinu stoji iza navedene „peticije isprike“ i s kojim ciljem je ova kampanja sada pokrenuta? Potpis ovog igrokaza neodoljivo podsjeća na „kulturnjake“ i „antifašiste“. S kojim pravom navedena skupina „građana i građanki Republike Hrvatske“ ponižava dignitet obrambenog Domovinskog rata ispričavajući se neizravno Vučiću, Šešelju i Nikoliću koji su mržnju sijali 1991., a to čine i danas?

HSP AS kao stožerna i najsnažnija pravaška stranka kojoj su članska okosnica upravo hrvatski branitelji, najoštrije osuđuje kampanju zlonamjernih građana kojima je jedini interes poljuljati stabilnost države i izazvati nove tenzije. Iz navedenog razloga, a temeljem pozitivnih zakonskih odredbi zahtijevamo od nadležnih institucija provođene sankcija za gore opisana djela. Naime, u Izvršnim osnovama Ustava RH jasno stoji kako je Domovinski rat bio legitiman, obrambeni i oslobodilački te da je njime hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje RH kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države. Iz ovoga proizlazi kako navedena inicijativa traži potpisivanje peticije za izmjenu postojećega Ustava, čime ozbiljno narušava postulate suvremene RH, što se u konačnici može tumačiti i kao protudržavnu akciju.

Nadalje, Zakon o prekršajima protiv javnog reda između ostalog kaže da tko tiskane stvari raspačava na neuobičajen nametljiv ili drzak način, te time remeti mir građana, kaznit će se novčanom kaznom. Ovo je svakako izuzetno nametljiv način, a mi postavljamo i pitanje: otkuda ovoj inicijativi sredstva za zakup jumbo plakata u centru Zagreba? Pozivamo nadležna tijela da provjere izvore financiranja ove inicijative te da preispitaju njihovo financijsko poslovanje.

Ovaj je čin vrijeđanje građana Hrvatske, a narušen je i njihov mir kroz omalovažavanja moralnih osjećaja građana na javnom mjestu što također spada pod nadležnost navedenoga Zakona. Isto tako, ovdje imamo i činjenicu kako navedena Inicijativa izmišlja i širi lažne vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana, što se može sankcionirati kaznom zatvora do 30 dana.

Dakle, spomenuta peticija ne samo da je pokušaj neukih za provokacijom, već je ista i protuzakonit pokušaj narušavanja državnoga poretka te njezini akteri i idejni tvorci moraju biti sankcionirani, ovoga puta u odgojne svrhe. Iste pozivamo i neka konačno pročitaju Ustav RH te utvrde na kojim je to osnovama izrasla zajednička nam Domovina.

S poštovanjem,

članica Predsjedništva HPS AS
dr. sc. Vlatka Vukelić T

1 Comment so far

Uskoči u raspravu
 1. FRA FRANO
  #1 FRA FRANO 2 kolovoza, 2016, 06:29

  Povijest nije ni karneval ni maskenbal

  MOGU LI ZLOČINCI SUDITI ZAKONODAVCIMA?

  Znanost ne podnosi pluralizam kriterija u sistematizaciji i ocjeni podataka. Istina je jedna i vječito ista!

  Naša povijest Dinaraca se je, jođ od Antike, odvijala po logici obrambenog rata (na svom tlu protuiv upada okupatora), a to je ono što interpretatori povijesti osvajačkih i pljačkaških naroda ne uzimaju u obzir jer bi time sebe diskvalificiral i.

  Ilirski imperatori Konstantin i Gracijan (od Claudiusa II ‘Gotičkog’ do Justiniana bilo ih je dvadeset osam) su krstili Europu i stvorili kršćansku civilizaciju (pa i utremneljili prvo sveučilište u Imeriji, ono Carigradsko, koje je utemeljeno godine 425.), što im sile s poganskompa i satanističkom tradicijm ne mogu ioprostiti da sebe ne bi dovodile na sud povijesti. Borba za istinu o našoj prošlosti je najsigurniji strateški potez u samoobrani da se afirmiramo u Europi i kao središnja civilizacija koja je, u ukupnosti od 28 ilirskih imperatora, dala dva najveća zakonodavca u toku prvog milenija Kršćanskie ere: Dioklecijana i Justinijana – poznatih po njihovim kodeksima: prvi u razradi moderne administracije s podrobnim granicama sastavnica Imperije u ukupnosti nedjeljivog teritorija, i drugi u – odmjeravanju osobne svijesti o dobru i zlu u ukupnosti slojevitog društva.

  Tek u optici povijesno-pravne logike, možemo shvatiti zašto su ‘sinovi sotone’ osudili na smrt jedinog savršenog ‘pravog boga i pravog čovjeka’ i dali ga javno pogubiti na najsramotniji način. No, istina je neuništiva. I oni koji osuđuju istinu dokazuju da nemaju savjesti koja bi ih učinila slobodnima.Oni će biti u stan ju da to shvate tek kad postanu cjelovite ljudske osobe.

  Odgovorite na ovaj komentar

Vaši podaci su zaštićeni!Vaša e-mail adresa neće biti objavljena niti prenesena na nekog drugog.

*

code